Labdarúgás: csalódás után, nehéz meccs előtt

spigott - 2015. augusztus 13. 19:10

Csak a Balmazújváros elleni bajnoki győzelemmel teheti valamelyest jóvá a Gyöngyös elleni Magyar Kupa kiesést a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Mint arról szerdán beszámoltunk, kínos vereséget szenvedett a Magyar Kupa első fordulójában a megyei első osztályú Gyöngyös otthonában a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. Együttesünk szakvezetője, Artner Tamás ma délután értékelte a tegnapi összecsapást, s egyben megosztotta várakozásait a szombati, Balmazújváros elleni bajnoki összecsapással kapcsolatban is.

" Azt lehet mondani, hogy az egész csapat, mindenkivel együtt szégyellheti magát, hogy kiestünk a kupából. A mi sarunk annyi a történetben, hogy kicsit túlértékeltük itt a dolgokat, nem készültünk annyira rá, ugyanolyan kemény edzéseket tartottunk kedden a mérkőzés előtt, amilyet általában szoktunk. Az elvárásunk az volt, hogy egy két osztállyal lejjebb szereplő csapat ellen fáradt állapotban is tovább tudjunk menni. egy nagyon lelkes, nagyon fegyelmezett csapattal játszottunk, de a helyzetek alapján azért el kellett volna döntenünk a mérkőzést már a rendes játékidőben. A futball törvénye megbüntetett minket, ha nem lőjük be a helyzeteket, akkor még egy alacsonyabb osztályban játszó csapat is kihasználja ezt. Pihentettünk pár játékost, de nem ezen múlt a továbbjutás, s így egy nappal a találkozó után is úgy gondolom, hogy ez egy hatalmas pofára esés volt." – tekintett vissza a tegnapi, Gyöngyös elleni 1-0-s vereségre a DPASE szakvezetője.

Mint azt vezetőedzőnk elárulta, nincs is jó hangulatban együttesünk a tegnapi vereség után, ugyanakkor a búslakodásra nincs idő, mert szombaton már újabb feladat vár a játékosokra, akik az eddigi két bajnoki fordulóban két döntetlent elérő Balmazújváros otthonába látogatnak este fél hattól.
"Egy olyan csapathoz megyünk szombaton, mely nagyon kellemetlen futballt játszik, s a pályáján nagyon nehéz nyerni, most hétvégén a bajnokesélyes Mezőkövesd ellen is döntetlent értek el úgy, hogy reális esélyük volt a győzelemre. Mi azonban úgy utazunk el hozzájuk, mint Vácra, hogy nagyon fontos számunkra a három pont megszerzése. Ehhez mentálisan kell helyreráznunk magunkat, s el kell hinni a csapat tagjainak, hogy több van bennük annál, amit Gyöngyösön mutattak. Jelen pillanatban sajnos kevés az olyan karakteres játékosunk, aki magával tudná ragadni a többieket. Mivel egy játékos jellemét nagyon nehéz megváltoztatni, így arra kicsi az esély, hogy az ilyen karakteres játékosok száma nőni fog a csapatban, ezért ezt csapategységünkkel kell ellensúlyoznunk, lehetőleg már most szombaton is." - árulta el Artner Tamás.

A rovat további hírei: Sport

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.