Artner: ez a játékoskeret nem alkalmas arra, hogy visszajussunk az NB 1-be

spigott - 2015. augusztus 19. 11:56

Stratégiai posztokon fontos hiányzói vannak a Dunaújváros PASE labdarúgóinak, akikre bizony ráférne az erősítés Artner Tamás vezetőedző szerint. A dunaújvárosi szakvezető legalább három játékos igazolását tartaná fontosnak ahhoz, hogy maradjon esélye az NB I-be jutásra csapatunknak.

Ahogy azt az elmúlt hetekben már megszokhattuk, a szerdai nap az értékelésről, valamint az előre tekintésről szól a Dunaújváros PASE labdarúgóinál. Nem volt ez másként ma sem, ezúttal is Artner Tamás vezetőedző tekintett vissza a Balmazújváros elleni összecsapásra, majd megosztotta várakozásait a hétvégi, zalaegerszegi találkozóval kapcsolatban is, ám emellett fajsúlyos, az együttes összetételét, játékoskeretét érintő kérdések is szóba kerültek.

Mint azt a DPASE szakvezetője kiemelte, a balmazújvárosi meccsen a korai kiállítás igen komolyan meghatározta a játék képét, s bár játékosai küzdöttek becsülettel, a közelmúlt mérkőzéseihez hasonlóan a védelem stabilitásának hiánya megpecsételte az együttes sorsát.

"Úgy érzem, hogy Vaskó Tamás korai kiállítása, valamint a rendkívüli időjárási körülmények ellenére a csapat maximálisan odatette magát, de megint előjött az, ami már az elmúlt két mérkőzésen is, hogy megfelelő védelem, megfelelő védekezés nélkül nem tudunk eredményt elérni. Játszottunk három mérkőzést idegenben, rúgtunk öt gólt, ezzel legalább hét pontot kellett volna szereznünk. Cserébe viszont kaptunk nyolc gólt, s kielemezve ezeket azt lehet mondani, hogy súlyos problémáink vannak hátul, nem akarom azt mondani, hogy én ezt megmondtam, de mindenben igazam lett, amit én a vezetőség felé közvetítettem ezzel kapcsolatban. Ezeket ki kell javítanunk sürgősen, mert, ha sikeresek akarunk lenni, akkor ezeket a hibákat nem követhetjük el. Ami biztató, hogy a csapat, a játékosok hozzáállása példás, viszont megvannak azok a stratégiai pontjaink a csapatban, ahova, ha mód és lehetőség van rá, akkor augusztus 31-éig játékosokat kell igazolnunk, egyébként a jelenlegi keretből ezt nagyon nehezen fogjuk tudni megoldani, mert így nem beszélhetünk arról, hogy a Dunaújváros az élmezőnyben tud majd végezni." – mondta el Artner Tamás.

Újságírói kérdésre a vezetőedző elárulta, hogy a védelem egy-két tagjánál sajnos típushibákról beszélhetünk, melyek kivédését hiába gyakorolják az edzéseken, ahogy jön az éles meccs, sajnos újra elkövetik azokat. Artner Tamás nem számolgat jelenleg, rendre a következő meccsre figyel, de azt is látja, hogy a mostani keret nem alkalmas az Nb I-be jutásra.

"Én nem számolgattam most, hogy milyen jelentős hátrányba vagyunk, én reálisan felvázoltam a vezetőség irányába a jelenlegi helyzetünket, s mondtam, hogy ebből megpróbáljuk kihozni a maximumot. Ez a mostani keret azonban nem alkalmas arra, hogy az NB I-be lépjen, nyilván mindent meg fogunk ezért tenni, de becsapnék mindenkit, s azért nem is tudnám vállalni a felelősséget. Jelen helyzetbe a mi edzésmunkánkat azok a játékosok bírják, akik már eddig is itt voltak. Három játékosra még biztosan szükségünk lenne, mert hiába dolgozik a csapat becsülettel, sajnos megvannak azok a hiányosságaink is, amik miatt nem tudunk előrébb lépni, s ezt sajnos rendkívül nehéz orvosolni" - adott helyzetjelentést a csapat jelenlegi állapotáról a dunaújvárosi szakvezető.

Vitatkozni persze lehet Artner Tamással, de a számok, az eddig lejátszott mérkőzések magukért beszélnek. Három bajnoki forduló alatt mindössze három pontot szerzett együttesünk, mely szégyenszemre kiesett a Magyar Kupából is, s meg akarja még menteni a szezonját, akkor azonnal vetélytársai után kellene erednie. Nagy kérdés, hogy erre képes lesz-e jelenlegi keretével, vagy a csapatvezetés - figyelembe véve az edzői óhajt - belenyúl a pénztárcájába, s a kívánt posztokon megerősíti az együttest úgy, hogy az tényleg képes lehessen a várt, a remélt előrelépésre.

A rovat további hírei: Sport

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.