Jégkorong: rajtra készen a DAB

spigott - 2015. szeptember 12. 11:47

Nagyon várja a MO Liga 2015/2016-os idényének vasárnapi rajtját a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely a Ferencváros ellen kezdi meg az új szezont.

Az eredeti tervek szerint a Brassó elleni összecsapás értékelésével kedveskedtünk volna a jégkorong városi szerelmeseinek, ám azzal, hogy a MOL Liga versenybizottsága elhalasztotta az erdélyiek elleni mérkőzést, nem csak együttesünk, hanem a mi menetrendünket is felborította. Visszatekintő helyett így egy előzetessel kedveskedünk a DAB drukkereinek, hiszen vasárnap este negyed héttől az FTC együttese érkezik a Dunaújvárosi Jégcsarnokba, vagyis holnap végre már a DAB számára is megkezdődik a MOL Liga idei küzdelemsorozata.

A zöld-fehérek nem lehetnek ismeretlenek a mieink számára, hiszen a nyári felkészülés alatt két alkalommal is megmérkőzött velük Lee Gilbert együttese, s bár Dunaújvárosban 3-1-re, míg a fővárosban 5-4-re nyert a Fradi, mindkét találkozón volt esélye a sikerrel az Acélbikáknak is. A zöldek már átestek a tűzkeresztségen, ugyanis pénteken este Miskolcon, a MOL Liga címvédőjénél mérették meg magukat, s bár az első harmad után még egálra álltak a Jegesmedvékkel, a folytatásban bedarálta őket a DVTK, mely végül 6-3-as sikert aratott a Lindqvist-csapat ellen.
A DAB együttese nagyon várja már a szezon első tétmérkőzését, s bár a csapat még nincs kész, természetesen a sikerben bízik Lee Gilbert, Acélbikáink nyáron kinevezett szakvezetője.
"Úgy érzem, hogy készen állunk a szezon rajtjára, sikerre éhesen várjuk a Ferencváros együttesét. A felkészülésünk nagyon tanulságos volt, egy komoly fejlődési folyamat első szakaszán vagyunk túl, mely kemény munkát kívánt meg a csapat minden egyes tagjától. Ezzel együtt azt is látni kell, hogy ez egy tanulási folyamat, mely az első naptól, egészen a szezon utolsó mérkőzéséig tart majd, de remélem, hogy ebben is sikeresek leszünk.

Vasárnap egy olyan csapat érkezik hozzánk, melyet már sikerült megismernünk, s a nyári mérkőzéseinkhez hasonlóan ismét nagy csatára számítok. fontos lesz, hogy milyen minőségű lesz a védekezésünk, s miként tudunk kijönni a speciális játékokból, az emberelőnyből, valamint az emberhátrányokból, melyek eldönthetnek egy-egy kiélezett mérkőzést. Remélem, hogy sok szurkoló kilátogat majd a mérkőzésre, melyet természetesen szeretnénk győzelemmel zárni. Egyedül Timur Rasulov játékára nem számíthatunk térdsérülés miatt, az ő felépülése jól halad, remélhetőleg október elején már ő is harcra kész lesz." – árulta el a DAB csapatának vezetőedzője.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: teljes siker

DSTV: teljes siker

2024. máj. 21.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő. A segítség pedig számokban is mérhető: 2.221.900 forintot gyűjtöttek össze az intézménynek. Hangkép.

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

2024. máj. 21.

Kiegyenlített első félidő után sorozatban öt gólt lőve diadalmaskodott a Labdaérzék gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának legutóbbi fordulójában.

Végül biztos Kohász-siker

Végül biztos Kohász-siker

2024. máj. 21.

Újabb győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es együttese a felnőtt NB II-es bajnokságban.

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.