Jégkorong: újra itthon, most a bajnok ellen

spigott - 2015. szeptember 17. 17:42

A címvédő Miskolc ellen folytatja szereplését a MOL Liga küzdelmeiben a Dunaújvárosi Acélbikák együttese, mely kemény csatára számít az ország egyik legjobb csapata ellen is.

Kétgólos, 5-3-as vereséget szenvedett idei első MOL Liga találkozóján a Dunaújvárosi Acélbikák együttese a Ferencvárostól. A vasárnapi mérkőzés azért volt különösen fájó a mieink számára, mert háromfás hátrányból is egyenlített, s ellenfelénél lényegesen több helyzetet dolgozott ki Lee Gilbert alakulata, mint a fővárosiak, ám a kapu előtti pontosság így is a zöld-fehérek felé billentette a mérleg nyelvét.

A kapuk előtt több kell!

Volt ideje kielemezni a hibákat a DAB szakvezetésének, hiszen az Acélbikák következő összecsapására pénteken este negyed héttől kerül majd sor, ugyanakkor az egyik, ha nem a legnehezebb vetélytársa ellen kellene bizonyítania Peterdiéknek. Holnap este ugyanis a bajnoki és MOL Liga címvédő DVTK-Jegesmedvék alakulata látogat Dunaújvárosba, mely a nyáron tovább erősödött, így hatalmas kihívás elé néz együttesünk. ez persze nem jelenti azt, hogy Bikáink ne tennének meg mindent azért, hogy pontot, netán pontokat szerezzenek, s mint azt ifjabb Azari Zsolt érdeklődésünkre elárulta, bár akadnak még hiányosságaik, sportemberként nem lehet más céljuk, csak a győzelem megszerzése.
"Készülünk becsülettel, mindent meg fogunk tenni azért, hogy a címvédőt elkapjuk, ez a célunk, sportemberként nem is lehet más. A Fradi elleni mérkőzést sokat elemeztük, a felvételeken nagyon jól előjöttek azok a hibák, amiket elkövettünk, így a héten különös gondot fordítottunk arra, hogy ezeket a jövőben ne kövessük el. Azt azért nem szabad elfelejteni, hogy teljesen új a csapatunk, sok a fiatal a keretben, bőven van még tanulnivalónk. Mérkőzésről mérkőzésre fogunk javulni, a vasárnapi volt az első tétmeccsünk, szóval van lehetőségünk a javításra, s ezért mindent el is fogunk követni." – árulta el együttesünk játékosa és sportigazgatója.

Azari Zsolt (balra) sikerben reménykedik (képek: DO-archív)

Kemény mérkőzésre számít a DAB szakvezetője, Lee Gilbert is, aki kélt játékosára biztosan nem számíthat a pénteki összecsapáson.
"Következik a második tesztünk a MOL Ligában, hiszen a címvédő érkezik hozzánk pénteken. Egy hátvéddel kevesebben leszünk, Timur Rasulov még mindig térdsérüléséből épül, Duschek Dávid pedig tüdőgyulladással küzd. Fizikai csatára számítok, illetve arra, hogy mindenkinek száz százalék körüli teljesítményt kell nyújtania, ha labdába szeretnénk rúgni a vendégek mellett. Nagy tempóra, izgalmas mérkőzésre számítok pénteken!" – számolt be várakozásairól a kanadai szakvezető.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: teljes siker

DSTV: teljes siker

2024. máj. 21.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő. A segítség pedig számokban is mérhető: 2.221.900 forintot gyűjtöttek össze az intézménynek. Hangkép.

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

2024. máj. 21.

Kiegyenlített első félidő után sorozatban öt gólt lőve diadalmaskodott a Labdaérzék gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának legutóbbi fordulójában.

Végül biztos Kohász-siker

Végül biztos Kohász-siker

2024. máj. 21.

Újabb győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es együttese a felnőtt NB II-es bajnokságban.

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.