Labdarúgás: pontért, pontokért utazik a DPASE

spigott - 2015. szeptember 11. 7:43

Szolnokon, az NB II egyik legjobb csapatánál folytatja a bajnoki küzdelmeket szombaton este a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata. Artner Tamás együttesére nagyon nehéz mérkőzés vár, de a dunaújvárosi szakvezetés bízik abban, hogy sikerrel zárják idei hatodik bajnoki találkozójukat.

Kéthetes szünet után folytatja bajnoki szereplését a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely szombaton este hét órától idegenben, Szolnokon lép pályára. A szolnokiak három győzelemmel kezdték az idényt, ám legutóbbi két mérkőzésükön vereséget szenvedtek, s megtört kezdeti lendületük, ám abban már most biztosak lehetünk, hogy hazai környezetben mindenképpen javítani szeretnének idei mérlegükön.
Ez lesz a célja együttesünknek is, mely legutóbbi mérkőzését 2-1-re megnyerte a Sopron ellen, ám a csapat játékoskeretét érintő változások miatt talán jól jött a kéthetes szünet a DPASE labdarúgóinak, akik a közös gyakorlások mellett egy edzőmérkőzéssel készültek a bajnoki folytatásra. Artner Tamás vezetőedzőnek volt tehát feladata a közelmúltban, s mint azt érdeklődésünkre elárulta, elsősorban fizikailag kellett egyenesbe hoznia a csapat tagjait.

"Voltak a csapatot érintő változások, ugye Vaskó Tamás eltávozott, neki ezúton is megköszönöm az eddigi munkáját, szerettem vele dolgozni, s sok sikert kívánok neki Békéscsabán. Érkezett viszont három játékos is, Koszó Balázs, Gengeliczki Gergő, valamint Lorentz Márton is, akik mindannyian tudnak középső védőt játszani, s körülük ketten a jobb szélen is bevethetők, s abban bízunk, hogy ki tudják váltani a Vasi tudását. Az elmúlt két hetet arra használtuk fel, hogy a játékosokat a különböző edzettségi állapotukból próbáltuk építgetni, mert ugye sok játékos esett be az utolsópillanatban, s vannak olyanok is, akik felnőtt szinten még nem futballoztak, szóval ezt próbáltuk rendbe tenni, s emellett játszottunk egy edzőmérkőzést is, melyen azok kaptak lehetőséget, akik eddig kevesebbet játszottak." – árulta el Artner Tamás vezetőedző.
A dunaújvárosi szakvezető szerint nagyon nehéz kilencven perc vár csapatára a Szolnok otthonában, ám a mieink célja továbbra sem lehet más, mint a pontszerzés.

Képek: DO-archív

"A Szolnok az a csapat, mely a bajnokság elején a Gyirmót és a Mezőkövesd társaságában bejelentkezett az NB I-re, s tagja annak a három csapatnak, mely toronymagasan a legerősebb játékoskerettel rendelkezik, nem tartják be a "fiatal szabályt", s egyértelműen a feljutást tűzték ki célul maguk elé. Jól is kezdték a bajnokságot, ám most volt két vereségük, ezért biztos, hogy kettőzött erővel fognak ellenünk küzdeni, s bár a mérkőzés esélyeseinek ők számítanak, mi mindenképpen úgy fogunk elutazni Szolnokra, hogy ponttal, pontokkal térjünk haza. Ehhez azonban sokkal masszívabbnak kell lenni, mint az előző mérkőzéseinken, az egyéni hibákat el kell felejteni, s játékban sokkal, de sokkal bátrabbnak kell lenni. Azt látom a csapaton, hogy jelen pillanatban még nem mernek úgy játszani, ahogy szeretnénk, s ahogy szerintünk tudnak is. Sajnos Orosz és Csehi játékára továbbra sem számíthatunk, Villám Balázs egész héten betegséggel bajlódott, talán a kispadra le tud ülni, míg a fiatalok közül Tóth Csaba sérült, így ő sem játszhat szombaton." – osztotta meg gondolatait a Szolnok elleni mérkőzéssel kapcsolatban a dunaújvárosi szakember.

A rovat további hírei: Sport

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.