Hamarosan birtokba vehetik a pályát

Pálinkás István - 2015. november 6. 14:46

Az utolsó simításokat végzik már az új Vasmű út mögötti sportpályánál, amelynek felújítását az önkormányzat rendelte meg a DVG Zrt-től.

Nagy Zsolt, a kivitelező cég vállalkozási, műszaki és ingatlankezelési ágazatvezetője az eddigi és a még hátralévő munkálatokról beszélt honlapunknak.
- Ez egy nagyon régi sportpálya volt, ami teljes felújítást igényelt. Új, hengerelt aszfalt burkolatot kapott, továbbá az összes új korlátot, kerítést, kaput felújítottuk és egy színűre mázoltuk. Műanyag bevonatos dróthálót helyeztünk ki, ami a felületkezeltsége miatt is biztonságosabb, kimondottan a sportpályákhoz használatos kerítés, hiszen erősített típusú. A kosárlabda palánkot is felújítottuk, többfunkciós a pálya kialakítása. Jelenleg az utolsó simítások zajlanak, még a felső kerítésmezőt kell elhelyezni (ez négy és fél méteres magasságban biztosítja a játékteret), a hét második felében pedig átadjuk az önkormányzatnak.  Már nagy érdeklődés van a környéken lakóktól is.

Gál Roland, körzet képviselője folyamatosan figyelemmel kísérte a felújítási munkálatokat.
- Nagy az érdeklődés a környéken lakók részéről. Hamarosan birtokba vehetik a lakók, a fiatalok, a gyerekek. A szomszédban lévő Dunaferr iskola villamos tagintézményének diákjai rendszeresen használták a pályát, amíg nem volt balesetveszélyes. Most ismét birtokba vehetik ők is. Többfunkciós a pálya, szeretnénk még kézilabdakapukat, focikapukat is felszerelni.

A rovat további hírei: Sport

Véget ért az ifik szezonja

Véget ért az ifik szezonja

2024. máj. 27.

Hetedik helyen végzett az ifjúsági bajnokság nyolcas döntőjében a DFVE leány vízilabda csapata a mögöttünk hagyott hétvégén.

Győri vereséggel zárta a szezont a DKKA

Győri vereséggel zárta a szezont a DKKA

2024. máj. 27.

A félidők hajrájában sokkal jobban koncentrált az ETO, mely 40-25-ös győzelmet aratott a DKKA női kézilabdázói ellen a bajnokság utolsó fordulójában.

Vereség és búcsú az NB III-tól

Vereség és búcsú az NB III-tól

2024. máj. 26.

Simán kikapott a Pécs elleni hazai szezonzárón, így kiesett az NB III-ból a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hosszabbított az Acélbikák hálóőre

Hosszabbított az Acélbikák hálóőre

2024. máj. 26.

A nemrég bejelentett Sági Máté "párjaként" idén újra Tóth Balázs őrzi a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak ketrecét.

Öten hajtanak egy helyért

Öten hajtanak egy helyért

2024. máj. 25.

Csak a győzelem jelenthet esélyt a bennmaradásra Dunaújváros FC labdarúgóinak a bajnokság utolsó fordulójában, de lehet, hogy még ez sem lesz elég.

Győri szezonzáró vár a Kohászra

Győri szezonzáró vár a Kohászra

2024. máj. 25.

A bajnoki ezüstérmes Győr otthonában fejezi be a 2023/2024-es szezon küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese vasárnap este.

A címvédő nyert a rangadón

A címvédő nyert a rangadón

2024. máj. 24.

Szoros csatában elért 3-2-es győzelemmel őrizte meg első helyét az ST Solar osztály tabelláján a címvédő Karmacsi Autó FC együttese.