Labdarúgás: csak a győzelem elfogadható

doszerk - 2015. november 5. 18:13

A Szigetszentmiklós elleni hazai mérkőzésen igyekszik gyarapítani pontjai számát szombaton este a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a másodosztályú bajnokságban.

Remek győzelmet aratott az előző bajnoki fordulóban a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely Ajkán aratott 6-0-s győzelmet, aminek köszönhetően feljött a bajnoki tabella nyolcadik helyére. A további felzárkózáshoz azonban újabb győzelmekre van szüksége együttesünknek, mely szombaton délután öt órától a Szigetszentmiklós elleni összecsapással közelíthet még inkább az élmezőnyhöz.

A DPASE hétvégi ellenfele éppen a mieink mögött áll a bajnoki tabellán, eddig lejátszott tizenkét mérkőzéséből négyet nyert meg, s négy döntetlen mellett négy vereséget szenvedett. Nem vár tehát könnyű meccs csapatunkra, ám mint azt Artner Tamás vezetőedző a DPASE mai sajtótájékoztatóján elmondta, hazai környezetben csak a három pont megszerzése lehet a céljuk.
"Egy újabb fontos mérkőzés következik, elsősorban azért, mert hazai pályán játsszunk, mely találkozókat illik megnyerni. A másik fontos dolog az, hogy a csapat megugorja azt a szintet, mely ahhoz kell, hogy az őszi szezont olyan pozícióban tudjuk zárni, amely a tavaszra jó lehetőséget teremt számunkra az élbolyban maradáshoz. Nagyon nehéz összecsapásra számítok, hiszen a Szigetszentmiklós évek óta stabilan az NB II-ben játszik, több rutinos, első osztályt megjárt labdarúgóval erősítettek. Sok csatát megélt, jó játékosi vannak. Én azonban a Gyirmót meccs után azt mondtam a fiúknak, hogy ezt követően nem fogunk kikapni, melyhez továbbra is tartom magam, így csalódás lenne a győzelmen kívüli más eredmény" – fogalmazott Artner Tamás.

A sajtótájékoztatón vezetőedzőnk kitért a sérültek állapotára is, s mint azt elmondta, továbbra sem számíthat a már lassan harcra kész Csehi Tamásra, s rajta kívül Orosz Márk, valamint Melczer Vilmos sem hadra fogható, ők valószínűleg már csak tavasszal állhatnak együttesünk rendelkezésére.

A rovat további hírei: Sport

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.