Dunaújváros Hetilap

Téli nyaralás a kempingben - Szauna-park, aromaterápiás kabin, fadézsa

Molnár Emese - 2015. november 27. 7:34

A kempingben lévő tíz kis házikóból szauna-park lesz. Többek között ezeket a munkálatokat is tartalmazza az a harmincegymillió forintos költségvetés, amelyet a képviselők szavaztak meg a DVG Zrt. részére a legutóbbi közgyűlésen.

A felújításról, a kemping újabb fejlesztéséről Mádai Balázst, a DVG Zrt. elnök-vezérigazgatóját kérdeztük. Mint mondta, nagyon népszerű volt a kemping a nyáron, hiszen a több mint harminckét személynek szállást biztosító nagy faházak, sőt, a gombának nevezett épületet (amely közösségi térként szolgál) szinte minden hétvégén kibérelte valamilyen munkahelyi-baráti-családi társaság.

-A nyári tapasztalatok alapján egyértelműen látható volt, hogy igény van rá. Viszont a gomba épület nyitott, így a hideg idő beköszöntével már jóval kevesebben bérelnék ki. Ekkor jött az elképzelés, hogy téliesíteni kellene. Próbájuk meg a szezonális jellegét kitolni, hogy ne csak a jó időben mehessenek oda kikapcsolódni a városlakók és a turisták - mondta Mádai Balázs.

A téliesítés részeként nyílászáró-szerkezettel építik körbe a gombát. Olyannal, amelyet nyáron le lehet szerelni. Emellett egy beépíthető kandallót is raknak a közösségi térbe, amely nemcsak hangulatában illik majd az épületbe, hanem a fatüzelés miatt költséghatékony is lesz. Ebből adódott a következő feladat: bár a nagy faházak, apartmanok szigeteltek, szükség lenne arra, hogy ezek is fűthetőek legyenek. A mostani munkálatok során szigetelik a házba futó vezetékeket és norvég technológiájú, elektromos üzemű, kerámia betétes fűtőpaneleket építenek a faházakba, a fürdőszobákba pedig infrapaneleket helyeznek el.

-Ezek jó hatásfokkal működnek. Nem fogyasztanak annyi elektromos energiát, mint például az olajradiátorok. A gázvezetékes rendszer kiépítése bonyolultabb lenne és többe is kerülne, ezért döntöttünk a fűtőpanelek mellett - ismertette az elnök-vezérigazgató.

Sokat gondolkoztak azon, hogy mit is kezdhetnek a kempingben lévő tíz kisebb házzal, próbáltak valamilyen funkciót találni hozzájuk. Mivel hazánkban is egyre népszerűek a szaunák, s előszeretettel használják őket az emberek, így amellett döntöttek, hogy egyfajta szauna-parkká alakítják a tíz kisházat. Mindegyik faburkolatot fog kapni kívülről, hogy illeszkedjen az egyébként is csodás zöldövezeti környezetbe. Két házikóban finn szaunát alakítanak ki, amelyek fatüzelésűek lesznek. Két házba zuhanyzókat építenek, újabb két házikóban mosdó és kézmosó lesz. Másik két házban pihenőhelyiség alakítanak ki, valamint gyógynövényes-aromaterápiás kabinokat. Ezeken kívül lesz egy raktár és egy fatároló is.  Ezzel még nincs vége, ugyanis egy nyolcszemélyes fadézsát építenek a szaunák elé. Ez is fatüzelésű lesz, amelyet sós vízzel töltenek fel. Ennek a víznek kedvező hatása van az egészségre, és nem szükséges különféle vegyszerekkel, klórral tisztítani.

Már ezen a héten elkezdték a közművek kiépítését. A szerződés szerint áprilisig kell elkészülnie a munkálatoknak. Mádai Balázs hozzátette, mindent megtesznek annak érdekében, hogy még januárban elkészüljenek vele, de ez persze az időjárástól is függ.

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: meglepetés anyák napjára

DSTV: meglepetés anyák napjára

2024. máj. 12.

A családi kör mellett, többeknek helyett különleges anyák napi ünnepségről számol be a DDTV összeállítása. Szép műsorral köszöntötték az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai lakóit hétfőn. Hangkép.
 

És valóban: együtt – egymásért...!

És valóban: együtt – egymásért...!

2024. máj. 11.

Megtartotta hagyományos éves közgyűlését a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesülete. Az eseményre Pintér Tamás polgármester is hivatalos volt – a feladatok elvégzése után a közösség kötetlen beszélgetéssel zárta a remek délutánt. 

Három szép nap európai barátainkkal

Három szép nap európai barátainkkal

2024. máj. 10.

Beszámoltunk már arról, hogy még áprilisban elstartolt városunkban a BiodiverCity projekt, ami 9 európai ország, 10 városával együtt, közvetlen európai uniós forrásból kíván válaszokat adni a városi ökoszisztémák kérdéseire.

Körforgalom lesz a Római körút és a Pince sor kereszteződésében

Körforgalom lesz a Római körút és a Pince sor kereszteződésében

2024. máj. 10.

Ha megversenyeztetnénk a város legtöbb dilemmát okozó kereszteződéseit, akkor egészen biztosan a dobogón végezne a Római, a Pince sor, illetve a Martinovics találkozása. Most még.

Rendkívüli közgyűlésen a menetrend módosítása

Rendkívüli közgyűlésen a menetrend módosítása

2024. máj. 09.

Hat napirendi pont megtárgyalására rendkívüli közgyűlést hívott össze csütörtök délelőtt 9 órára Pintér Tamás polgármester. A rendkívüliség oka, hogy több, határidős kérdésben vált szükségessé a közgyűlés állásfoglalása.

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

Új járda és felújított parkoló készült, a héten városrészi nap is lesz

2024. máj. 08.

A választási körzethatárok átigazítása minden önkormányzati képviselőnek feladatot jelentett, és egyeztetést. Motyovszki Mátyás, a 3-as választókerület képviselője újabb területeket kapott a régiekhez, már el is kezdett dolgozni, ráadásul már kész munkálatokról tud beszámolni.

Már lehet cserélni, házhoz vitték az energiatakarékos LED-es izzókat

Már lehet cserélni, házhoz vitték az energiatakarékos LED-es izzókat

2024. máj. 06.

Önkormányzatunk pontosan egy évvel ezelőtt kezdte a CYEB Energiamegoldások Kft.-vel közösen azt a kezdeményezést, amivel szeretett volna segíteni a dunaújvárosiaknak, hogy csökkenthessék a villanyszámláikat. Az ingyenes akció jelenleg is tart, sőt!