Vízilabda: gól nélkül nehéz

spigott - 2015. november 28. 17:15

Az első félidőben nem tudott kapuba találni, így ezúttal nem volt esélye a DFVE-Maarsk Graphics női vízilabda csapatának az UVSE elleni kupaelődöntőben.

A Magyar Kupa négyes döntőjének első mérkőzését játszotta ma délután négy órától a DFVE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata a szezonban még veretlen UVSE ellen. Ugyan az elődöntőnek a fővárosiak voltak az esélyesei, Mihók Attila együttese idén már bizonyította, hogy képes teljesen nyílt meccset játszani a fővárosiakkal, ezért a siker reményében ugrottak a Hajós uszoda medencéjébe Menczinger Katáék is.
Ahogy az várható volt, mindkét gárda a legerősebb összeállításában várta a párharcot, melynek első negyede hatalmas csatát, de kevés, mindössze két gólt hozott. Pedig lehetősége volt mindkét együttesnek, kétszer a fővárosiak, egyszer a mieink játszhattak emberelőnyben, de az első öt percben senkinek sem sikerült betalálnia. A hosszú gólcsendet Keszthelyi Rita törte meg a 6. percben, majd mindössze tizenkét másodperccel a negyed vége előtt Kisteleki Hanna is feliratkozott a góllistára, így az első etap végén az UVSE vonulhatott elégedettebben a rövid pihenőre (0-2).

Ennél is szomorúbb volt, hogy a második etap elején Antal Dóra sikeres büntetője után már hárommal vezettek a fővárosiak (0-3). A 11. percben időt kért Mihók Attila, ami érthető is volt, hiszen támadásban nagyon nem ment a mieinknek, de a pauza sem segített, mert a főiskolások továbbra sem találták az újpesti védekezés ellenszerét, egálból és előnyből is több lehetőséget kihagytak. Hogy a kedvünk még rosszabb legyen, arról Antal Dóra gondoskodott a 16. percben, mikor megszerezte saját maga második, csapata negyedik találatát, így a félidőhöz érve már 4-0-ra vezetett a címvédő.
A fordulás után hamar eldöntötte a meccset és a továbbjutást az UVSE, mely Antal büntetőből, valamint Kisteleki emberelőnyből szerzett találatával már hat góllal meglépett a továbbra is gólképtelen főiskolásoktól (0-6). A mieink rendkívül hosszú gólcsendjét Menczinger Kata törte meg, de ehhez egészen a harmadik negyed hetedik percéig kellett várni, s bár a szünet előtti utolsó másodpercben Brávik Fruzsina is kihasznált végre egy fórt, az utolsó felvonás előtt még mindig tetemes volt a mieink hátránya (2-6).

Menczinger Kata három gólja is kevés volt! (képek: DO-archív)

Az előzmények alapján nagy változásnak kellett volna történnie ahhoz, hogy az utolsó negyedben visszakapaszkodjon a meccsbe csapatunk, de az UVSE van olyan jó csapat, hogy ezt ne engedje meg, s Tóth Ildikó 26. percben szerzett találata szét is foszlatta a mieink felzárkózási reményeit (2-7). Ugyan a hajrában Menczinger Kata még kétszer betalált, de az utolsó találatot az UVSE jegyezte, mely végül 8-4-es győzelemmel jutott be a Magyar Kupa fináléjába, ahol az Eger és a BVSC párharcának győztesével játszik majd.

DFVE-Maarsk Graphics – UVSE 4-8 (0-2, 0-2, 2-2, 2-2)

DFVE-Maarsk Graphics: Kasó, Szilágyi, Menczinger 3, Gurisatti, Horváth, Ziegler, Somhegyi. Csere: Garda, Brávik F. 1, Vályi F., Vályi V. Vezetőedző: Mihók Attila.

UVSE: Gangl, Antal 3, Kisteleki 2, Szűcs, Keszthelyi 1, Tóth 2, Csabai. Csere: Kuna, Kövesdi, Hertzka, Koncsag, Takács, Vogt. Vezetőedző: Áts Bertalan.

A rovat további hírei: Sport

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.