Sikeres sportolókat jutalmaztak

Vass Ádám - 2015. december 22. 15:19

Öt dunaújvárosi sportolót és három felkészítő edzőt részesített jutalomban az önkormányzat nevében Sztankovics László, ma délelőtt a  Polgármesteri Hivatal földszinti dísztermében.

Városunk, és Dunaújváros Közgyűlése mindig is kiemelt figyelmet fordított a sport fejlesztésére, valamint a sportolók és felkészítőik elismerésére. Ez év végén is elismerésben részesítette azokat a sportolókat, akik valamely olimpiai sportág, hivatalos olimpiai versenyszámában felnőtt, junior és ifjúsági korosztályban meghatározott helyezést értek el. Sztankovics László, az Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke köszönőbeszédében elmondta, a város méltán büszke mindannyiukra, de az ország is hálás lehet kiemelkedő teljesítményükért.

Vass András, aki tagja volt a Milánóban rendezett világbajnokságon bronzérmet nyert 1000 méteres férfi kenunégyesnek; Hajdú Jonatán, aki a Felnőtt Magyar Bajnokságon, Szolnokon kenu egyes hajóban első helyezést ért el 200 méteren; valamint felkészítő edzőjük, Molnár Gergely, aki áldozatos tevékenységével hozzájárult a sikeres szerepléshez. Elismerésben részesült még Takács Krisztián, aki az Országos Bajnokságon az első helyezést érte el 50 méteres gyorsúszásban; Balog Gábor, az Országos Bajnokságon 200 méteres hátúszásban elért első helyezéséért; valamint edzőjük, Kovács József, akinek a sikeres felkészítést köszönhetjük. Hármójuk közül egyikük sem tudott részt venni az eseményen.

Elismerésben részesült Gurisatti Gyula, paralimpiai sportlövő, aki három Országos bajnokságon is első helyezést ért el 10 méteres légpisztoly, 25 méteres sportpisztoly és 50 méteres szabadpisztoly kategóriában, valamint az Ausztriában rendezett Világkupán első helyezést ért el 10 méteres légpisztoly, és az Angliában rendezett Világkupán harmadik helyezést ért el 10 méteres gyorstüzelő légpisztoly kategóriában. Gurisatti Gyula felkészítő edzője, Karácsony Gyula kapta a nap utolsó elismerését. Gratulálunk sportolóinknak és edzőiknek, valamint eredményes munkát kívánunk nekik a jövőben is!

A rovat további hírei: Sport

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.