Dunaújváros Hetilap

A Városalapítók is segítenek Pecsét Istvánnak

Vass Ádám - 2016. január 20. 7:27

Idei első találkozójukat tartották a Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete kedden délután a Kereskedelmi iskolában, ahol Pecsét István mellett születésnaposaikra, valamint az elkövetkezendő esztendőre is gondoltak.

Szokásos havi találkozójukon az egyesület tagjai köszöntötték egymást az új évben, majd Kóbor Etelka, az egyesület titkárjának köszöntője következett, melyben megemlítette Cserna Gábor, városunk polgármesterének jótékonysági felhívását is, és összefogásra buzdította a tagokat. Mint mondta, egyesületüknek is kötelességük, hogy egy ilyen ügy mellé álljanak és lehetőségük szerint segítség a fiatalembert. A polgármester felhívása nyomán, miszerint ha a városban mindenki csak kétszáz forinttal járul hozzá az életmentő beavatkozáshoz, úgy összegyűlhet a kívánt összeg, az egyesület minden tagja csatlakozott, jóval többel is, mint kétszáz forint, azaz egy tábla csokoládé, vagy egy üdítő ára. Az összeget pedig majd a tagdíjakból felkerekítve átutalják az alapítvány által megadott számlaszámra.

A köszöntő után Tóthné Irma emlékezett meg a négy születésnaposról, majd Éberhardt Béla, nyugdíjas erdőmérnök, egykori dunaújvárosi főerdész előadása következett a Szalki-szigetről. Az előadás tartalma jórészt új könyvéből való, melynek ez volt a kvázi főpróbája, és ha minden jól megy, június környékén el is készül, kézbe is lehet venni, bárki számára elérhető lesz.

Hosszabb távú terveik közt szerepel, hogy a hagyományos találkozókon (melyek minden hónap második keddjének délutánján vannak a Kereskedelmi iskolában) tudják folytatni az előadások sorozatait is. Februárban egészségügyi előadás, később biztonságtechnikai előadás és hasonló témák kerülnek majd elő a beszélgetések mellett. Ezen kívül nagy sikere van a kirándulásoknak is, igyekeznek lehetőségeikhez képest minél több helyre ellátogatni, legyen az egy pesti múzeum, vagy a közeli kiserdő. De nem szívesen hagyják majd ki a júniusi Múzeumok Éjszakáját sem, valamint tervbe van véve nyár elejére az arborétumban egy szalonnasütés és egy saját asztal a Parázs Varázson, de előbb még egy tavaszi, egri kirándulás is.

A rovat további hírei: Közélet

Kutyamérgezés: háromszázezer forint a nyomravezetői díj

Kutyamérgezés: háromszázezer forint a nyomravezetői díj

2024. máj. 18.

Már több hete borzolja a kedélyeket, hogy valaki a felső Duna-parton mérgezett állateledelt szór el, és ezzel veszélyezteti az arra sétáltatott kutyák életét.

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

2024. máj. 17.

Már a városlakók rendelkezésére áll a hulladékudvar Dunaújvárosban, ahol a lomtalanításokon túl bármikor letehetik a felgyűlt lomokat, hulladékokat. A hulladékudvar a Budai Nagy Antal úton található a Dunanett telephelye mellett. 

Teljes útfelújítás a két körforgó között

Teljes útfelújítás a két körforgó között

2024. máj. 17.

Hamarosan munkagépek zajától lesz hangos a Béke városrészi körforgó és a Kandó Kálmán téri körforgó közötti autóút. Ezt a szakaszt ugyanis teljesen felújítják – erről a soron következő útfelújításról számolt be kedden Pintér Tamás polgármester. 

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

2024. máj. 17.

Az önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés részeként idén nyáron is ingyenes déli meleg főétkezést biztosít rászoruló gyerekeknek – figyelem, az igényeket csak június 3-ig lehet benyújtani!

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

2024. máj. 16.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta az idei évi Dunaújváros Ifjúságáért díjat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt meg a testület.

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

2024. máj. 16.

A Dunaújvárosi Óvoda Aprók Háza Tagóvoda tagintézmény-igazgatója a közgyűlés előtt vette át a szféra legrangosabb elismerését Pintér Tamás polgármestertől. Méltatás.

Tavaszi nagytakarítás  volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

Tavaszi nagytakarítás volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

2024. máj. 15.

A Technikum városrészben élők és arra közlekedők azt tapasztalhatták a napokban, hogy több helyen is takarították a parkolókat, gallyazták a fákat, bokrokat.