Nagyban átalakulhat a DPASE kerete

Szárszó Lajos - 2016. január 7. 12:20

Az előző években megszokhattuk, hogy labdarúgóinknál az átigazolási időszakban nagy a jövés-menés, de a mostani inkább az eligazolásokról szól, s könnyen lehet, hogy a tavaszi szezonban már egy alaposan megfiatalított csapat fut ki a Dunaújvárosi Stadion gyepére.

A héten felhúzták a stoplisaikat a Dunaújváros PASE felnőtt csapatának játékosai, akiket a távozó Artner Tamás után Jávorka András fogott munkára. A felkészülési mérkőzések menetrendje is meg van már, melyekből összesen hatot kötött le a csapat, de az még kérdéses, hogy ki lesz a csapat edzője – a klubnál jelenleg négy olyan szakvezető dolgozik, akinek megvan hozzá a megfelelő végzettsége -, és az is, hogy kik lesznek azok a játékosok, akik a keretet fogják képezni.
Mint arról már hírt adtunk, a héten több olyan labdarúgó távozott, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak az idei szezonban. Közéjük tartozik Sárközi Norbert, aki több éve a csapat védője volt, de az idei szezonban sérülése miatt szinte egy percnyi lehetőséghez sem jutott.

Sóron Tibor már elhagyta a DPASE-t!

Az MLSZ fiatalokra vonatkozó szabályának betartása miatt is Dunaújvárosba érkezett Tóth Csaba sem lesz a keret tagja. Ő több alkalommal megkapta a lehetőséget a bizonyításra, de maradandót sajnos nem alkotott. A harmadik biztos távozó a csatár Sóron Tibor, akinek az idei szezonban és az első osztályban is voltak – igaz többnyire csereként pályára lépve – jó meccsei. Róla annyit tudhatunk, hogy pillanatnyilag más, NB II-es csapatnál edz, de a végső döntés az esetében most pénteken, de legkésőbb jövő héten születhet meg.
Ők a biztos távozók, de még többen, szám szerint hárman vannak azok, akikről jelenleg tudhatjuk, hogy érdeklődnek irántuk, vagy már igen közel állnak a szerződésük aláírásához. Azonban ebbe a dunaújvárosi klubnak is van beleszólása, hiszen őket nyárig köti szerződés a csapathoz.

Eppel sorsa még kérdéses!

De akkor kik is ők?
Egyikőjük Eppel Márton, aki a Dunaújvároshoz az NB I-es tagság idején igazolt. A jelenleg a Budapesti Gazdasági Egyetemen tanuló, most éppen a vizsgaidőszakban három sikeres vizsgán túljutott labdarúgó már megállapodott a Budapest Honvéddal abban, hogy pályafutását 2016. júliusától biztosan a fővárosban folytatja. Ez akkor alakulhatna másként, ha a Honvéd és a Dunaújváros meg tud állapodni egymással, és jelenlegi munkáltatója elengedi játékosát akár még januárban. Mint azt Eppel Mártontól megtudtuk, leendő klubja vélhetően már a tavaszi szezonban számítana rá, és ő természetesen újra a legmagasabb osztályban szeretne futballozni.   
Több fórumon is megszellőztették, hogy Jakab Dávid és Orosz Márk iránt érdeklődnek komolyabban. Ők mindketten meghatározó játékosai a Dunaújvárosnak. Dávid több sikeres szezont is lehúzott piros fehér mezben, így az első osztályban is, ahol futóteljesítményével és kitűnő technikájával már akkor felkeltette több szakember figyelmét.

Jakab Dávidért többen is érdeklődnek!

Az idei szezon elején kicsit kevesebb, de a vége felé egyre több játéklehetőséget kapott. Talán nem csoda, hogy őérte egy, az NB II élcsapatai közé tartozó, és egy másik, az NB I-ben meghatározó, nagy múlttal rendelkező klub is bejelentkezett. Azt, hogy marad, vagy melyikük lesz Jakab új együttese várhatóan a hét végén, a szerződésének aláírásakor tudjuk véglegesen közzé adni. Ahhoz azonban, hogy eligazolhasson, a jelenleg élő szerződése miatt nála is kell a Dunaújváros vezetőségének beleegyezése. Orosz Márkkal kapcsolatosan – aki az NB I-be történő feljutáskor, majd az NB I-ben is kitűnően futballozott - azt erősíthetjük meg, hogy bár érte ezt megelőzően egy kelet magyarországi első osztályú klub is érdeklődött, ezúttal egy másodosztályban éllovasnak számító csapat kérdezősködött komolyabban. Információink szerint ez a klub ugyanaz, amelyik Jakab Dávidért is kopogtat.

Többen elköszönhetnek! (képek: DO-archív)

Egyelőre tehát ennyi, amit tudhatunk. Az olvasóink kérdése természetesen lehet az, hogy a fenti játékosok szerződésének idő előtti felbontása gazdasági, vagy nem gazdasági okokból történik. Mindenesetre - mint azt Dobos Barna Klubigazgató elmondta-, az eddig csapatunktól távozó labdarúgók nem az egyesület bevételének növelése okából mennek el városunkból. Kérdésként felmerül az is, hogy ha még több játékos távozik Dunaújvárosból, akkor kik fogják adni a csapat keretét? Nos, egyelőre úgy tűnik, hogy amit a szakvezetők több évre előre megfogalmaztak, vagyis a saját nevelésű fiatalok beépítését két, három év múlva, az most realizálódhat. Ennek okaként több fiatalember is csatlakozott a felnőtt csapat felkészüléséhez, akik megkapják arra a lehetőséget, hogy a tavaszi felkészülési mérkőzéseket követően az NB II-ben is bemutatkozhassanak.
Pillanatnyilag tehát az látszik, hogy a tavaszi szezonra egy megfiatalodott, remélhetően sikerre éhes Dunaújvárost láthatunk majd kifutni a stadion gyepére.

A felkészülési mérkőzések menetrendje:

2016. január 16. Vasas FC
2016. január 23. Ferencváros TC II.
2016. január 27. Soroksár SC
2016. február 03. Videoton FC
2016. február 06. Videoton FC II.
2016. február 13. FC Ajka

Az első tavaszi bajnoki mérkőzés 2016. február 20-án 17 órakor hazai pályán, a Siófok ellen lesz.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.