Dunaújváros Hetilap

Átadták a Dunaújváros Közbiztonságáért díjat

Molnár Emese - 2016. április 21. 12:58

Idén négy személynek adták át a Dunaújváros Közbiztonságáért díjat a csütörtöki közgyűlés elején. Ezt az elismerést a város területén dolgozó hivatásos állományú rendőrök, hivatásos tűzoltók és azon személyek érdemlik ki, akik Dunaújváros közbiztonságáért kiemelkedő tevékenységet folytatnak.

A közgyűlés idén Szabó Nikolett címzetes rendőr zászlósnak, Kulcsár Attila címzetes rendőr törzszászlósnak, Bauer Ákos címzetes tűzoltó zászlósnak, valamint Késmárky Péternek  adományozta a díjat. Ünnepélyes keretek között, a csütörtöki közgyűlés elején adták át az elismeréseket, majd Izsák Máté, a Közbiztonsági és társadalmi kapcsolatok bizottságának elnöke mondott pohárköszöntőt.

Szabó Nikolett címzetes rendőr zászlóst 2004. július 1-jén nevezték ki a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály Járőr- és Őrszolgálati Alosztály hivatásos állományába, mint járőr. 2009. július 1-jén járőrvezetői feladatok ellátására nevezték ki. Szolgálati feladatait példamutatóan, elkötelezettséggel látja el, intézkedései szak- és jogszerűek. Szaktudásának, ismereteinek, megszerzett tapasztalatainak átadásával hatékonyan segíti az állományba kerülő kollégák beilleszkedését, eredményes munkavégzését. A közterületi szolgálata során végzett kiemelkedő tevékenysége jelentős mértékben járul hozzá a város közbiztonságának fenntartásához, illetve a kapitányság eredményességéhez, ezért a teljesítménye, felkészültsége és hivatástudata elismeréseként adományozták neki a díjat.

Kulcsár Attila címzetes rendőr törzszászlós 1997. szeptember 1-jén kezdte meg szolgálatait a Dunaújvárosi Vízirendészeti Rendőrőrsön 1999. november 1-je óta teljesít rendőri szolgálatot. Jelenlegi beosztása bűnügyi vizsgáló. A több mint 18 éves szolgálati viszonya alatt elvégezte a rendészeti szakközépiskolát, szolgálati célú, valamint kereseti célú kisgéphajó-vezetői képesítéssel is rendelkezik. A bűnügyi vizsgálói szaktanfolyamot is jó eredménnyel végezte el. A kezdeti években járőrként idősebb, tapasztaltabb rendőrökkel teljesített szolgálatot, és szorgalmával, hozzáállásával, a szükséges ismeretek elsajátításával bizonyította, hogy képes önállóan is szakszerűen, határozottan intézkedni. Jól megismerte az őrs szakterületét, kellő hely- és személyismeretet szerzett. Munkája elismeréseként járőrvezetői, később pedig bűnügyi vizsgálói beosztásba nevezték ki. Vizsgálói beosztásban a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Bűnügyi- és Balesetvizsgálati Osztály munkatársaival való szoros együttműködés eredményeként a bűnügyi munka területén is kellő gyakorlatot szerzett. Intézkedései megalapozottak, fellépése udvarias, szóbeli és írásbeli kifejezőkészsége átlag feletti. Munkaköri feladatrendszerén belül nyitottan, rugalmasan gondolkodik a teljesítmény és a hatékonyság növelése érdekében.

A kiváló szakmai tevékenysége, kiemelkedő és példaértékű hivatástudata által érdemelte ki a közbiztonsági díjat. Bauer Ákos címzetes tűzoltó zászlós a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományának tagja, hivatásos szolgálatát 2007. július elsején kezdte meg, beosztása megbízott rajparancsnok. A rábízott feladatokat nagy munkafegyelemmel és pontossággal hajtja végre. Szívesen vállal plusz feladatot, amit maradéktalanul végre is hajt. Munkabírása kiemelkedő, mások számára példamutató. Személyiségéből adódóan nyitott az új feladatokra, az új technikai eszközök megismerésére, alkalmazására. Segítőkész személyiség, környezetével jó kapcsolatot tart fenn. 2010 óta a HUNOR mentőszervezet tagja, mint kutató-mentő. Szakmai ismereteinek bővítése, annak gyakorlati alkalmazásának minél magasabb színvonalon történő végzésére törekszik. A kiemelkedő helytállása és bátor magatartása elismeréseként kapta meg a díjat.

Késmárky Péter (képünkön civilben) dunaújvárosi polgár az elmúlt esztendőben azzal a szándékkal fordult az önkormányzatához, hogy segíteni szeretné a városban lévő forgalmas gyalogátkelőhelyek közlekedési biztonságát. Mint azt akkor elmondta, úgy gondolta, ne csak kérjen a helyi önkormányzattól, hanem ha lehetőségében áll, adjon is valamit, szeretetből. Bár több ilyen figyelemfelhívó jelzés volt már akkor is a városban, de mint mondta, vannak még olyan helyek, ahol szintén hasznos lenne az ilyen táblák kihelyezése. Ezért vágott neki a munkának, mert szeretett volna segíteni. Késmárky Péter a Városüzemeltetési Igazgatósággal és a körzet önkormányzati képviselőjével egyeztetve és együttműködve, kiválasztott nyolc átkelőhelyet a Béke városrészben, ahol saját költségén (205 ezer forintért) helyeztetett el figyelemfelhívó gyalogátkelőhely jelzéssel ellátott táblát. A közbiztonság érdekében mutatott példaértékű tevékenységének elismeréseként adományozták neki a Dunaújváros Közbiztonságáért Díjat.

A rovat további hírei: Közélet

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

2024. ápr. 17.

Takarítási akciót szervez az önkormányzat a Föld napja alkalmából. Három helyszínen várják az önkénteseket pénteken délután. Az akció célja a lakókörnyezet rendbetétele mellett az, hogy felhívják a figyelmet az egyéni szerepvállalás fontosságára a Föld megóvása érdekében.