Dunaújváros Hetilap

Jönnek a Diáknapok, így tervezd a hétvégédet!

Ónodi Zoltán - 2016. április 5. 7:45

Körültekintően kell eljárnunk abban az esetben, ha a hétvégére programot tervezünk. Megyei szinten is izgalmas programsorozat látogat el városunk alábbi pontjaira.

Röviden nézzük át milyen programokkal szolgál a Fejér Megyei Diáknapok idén. Az eseménysorozat április 8-án, pénteken veszi kezdetét, amikor is a Diákszínpad és az Országos Diákszínjátszók Regionális találkozóját tartják a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Másnap, azaz szombaton kerülnek előtérbe a diáknapokra jelentkező fiatal művészek - ettől a ponttól pezsdül fel a diákélet a rendezvénysorozaton. Reggel 8 órától a Bartók Béla téren gyülekeznek a fiatal indulók, hisz a regisztrációjukat a Kamaraszínház aulájában tudják megtenni. Az egész napos program alatt több helyszín között tudunk ingázni. Maradva a teátrum falai között megtekinthetjük a Diákszínpadot, mely 10 órától vonultatja fel a darabokat. A két utcával arrébb lévő Széchenyi Gimnázium társalgójában a vers- és prózamondásé, míg az aulában az éneké lesz a főszerep, áttérve a tornaterembe pedig a népi jelleg tematikát követve ének, tánc és zenei előadásokat tekinthetünk meg. A Béke Étterem a könnyűzenei szekciót fogadta szárnyai alá, az emeleti teremben igazi koncerthangulatban vonultathatják fel számaikat az induló együttesek. A komolyzene mellett a szóló- és kamarazenét is többen választották, ők a Sándor Frigyes Zeneiskolában mutathatják meg tudásukat. A Kortárs Művészeti Intézet különböző kiállításoknak és művészeti alkotásoknak ad otthont. Délután a "Sótájm"-é a főszerep, ekkor visszatérünk a gimnázium tornatermébe.

Aztán jönnek a szabadidős programok. Szombaton a Méhkas Dia Project különböző alkotásokkal festi újra a Széchenyi Gimit. Utána a humor oltárán áldozhatunk: Janklovics Péter szórakoztatja a nagyérdeműt a Dumaszínház keretein belül. Este kilenc órai kezdettel pedig Zsigmond Lala koncertjén kapcsolódhatunk ki az egész napos pörgés után. Mindez eltérően az előre meghirdetett színházi helyszín helyett a Dózsa György úti Széchenyi Gimnáziumban lesz megtartva. Vasárnapi záróakkordként két levezető program közül választhatunk. Egy izgalmas autóbuszos városnézésbe kapcsolódunk bele - feltéve ha előre regisztráltuk magunkat- vagy a Mozi vetítőtermében megnézhetjük a Kung Fu Panda harmadik, legújabb részét.

A rovat további hírei: Közélet

Európa nekünk lehetőséget és barátokat jelent

Európa nekünk lehetőséget és barátokat jelent

2024. máj. 21.

Az Európai Unió Régiók Bizottsága azzal a kéréssel fordult az önkormányzatokhoz, hogy az Európa napon világítsák ki központi épületeiket és ezzel emlékeztessenek arra, hogy egy hónap van vissza az európai választásokig. Dunaújváros is csatlakozott a felhíváshoz.

Rendvédelmi nap és felvonulás idén is!

Rendvédelmi nap és felvonulás idén is!

2024. máj. 19.

Évek óta nagy siker a résztvevők körében, és egyúttal a Közbiztonsági rendezvénysorozat eseményeinek egyik meghatározó programja a Rendvédelmi nap: a seregszemlének ezúttal a Városháza tér ad otthont, méghozzá május 24-én, pénteken.

Kutyamérgezés: háromszázezer forint a nyomravezetői díj

Kutyamérgezés: háromszázezer forint a nyomravezetői díj

2024. máj. 18.

Már több hete borzolja a kedélyeket, hogy valaki a felső Duna-parton mérgezett állateledelt szór el, és ezzel veszélyezteti az arra sétáltatott kutyák életét.

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

2024. máj. 17.

Már a városlakók rendelkezésére áll a hulladékudvar Dunaújvárosban, ahol a lomtalanításokon túl bármikor letehetik a felgyűlt lomokat, hulladékokat. A hulladékudvar a Budai Nagy Antal úton található a Dunanett telephelye mellett. 

Teljes útfelújítás a két körforgó között

Teljes útfelújítás a két körforgó között

2024. máj. 17.

Hamarosan munkagépek zajától lesz hangos a Béke városrészi körforgó és a Kandó Kálmán téri körforgó közötti autóút. Ezt a szakaszt ugyanis teljesen felújítják – erről a soron következő útfelújításról számolt be kedden Pintér Tamás polgármester. 

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

2024. máj. 17.

Az önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés részeként idén nyáron is ingyenes déli meleg főétkezést biztosít rászoruló gyerekeknek – figyelem, az igényeket csak június 3-ig lehet benyújtani!

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

2024. máj. 16.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta az idei évi Dunaújváros Ifjúságáért díjat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt meg a testület.