Remekeltek a Dunaferr kenusai

spigott - 2016. április 25. 7:41

Két első és egy harmadik helyezéssel a tarsolyukban térhettek haza a hétvégén megrendezett szolnoki tájékoztató viadalról a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának versenyzői.

Szolnokon, a Felnőtt Tájékoztató és Parakenu VB Válogatón vettek részt hétvégén a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának versenyzői. Egyesületünk három kenussal képviseltette magát a viadalon, ahol a C-2-esek 1000 méteres versenyszámában Vass András a szegedi Bodonyi Andrással párban remekül vette a táv rajtját, s végig remekül versenyezve, négy másodperces előnnyel nyerte meg a szám küzdelmeit. A tájékoztató harmadik napján Vass András az 1000 méteres kenu egyesek között is megmérette magát, ahol végül a kilencedik helyen végzett.

Vass András párosban volt erősebb! (Kép: DO-archív)

A Dunaferr SE másik két versenyzője, Hajdu Jonatán, valamint Kiss Balázs is a kenu egyesek sprintszámában, 200 méteren álltak rajthoz, s ahogy azt reméltük, kiváló eredményekkel örvendeztették meg az értük szurkolókat, ugyanis Jonatán az első, míg Balázs a dobogó harmadik fokára állhatott. A dunaújvárosi szakvezetés azt reméli, hogy sprintereink a három hét múlva esedékes válogatón is meg tudják ismételni teljesítményüket, valamint 1000 méteren a Vass-Bodonyi páros is meglepetést tud okozni a Vasbányai - Mike világbajnok kettősnek, akik tavaly a milánói világbajnokságon kvalifikációt szereztek Magyarországnak ebben a számban.
Versenyzőink tovább folytatják felkészülésüket, hogy a május 11-13. között Szegeden megrendezésre kerülő I. Felnőtt Olimpiai Válogatón - amikor már a teljes kajak-kenus mezőny lapátot ragad és "kiteríti lapjait" - a legjobb formájukat hozzák, derült ki a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának tájékoztatójából.

A rovat további hírei: Sport

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.