Simán ledolgozható hátrányban a Kohász

spigott - 2016. április 30. 21:33

Kétgólos, 28-26-os vereséget szenvedett az EHF Kupa döntőjének első mérkőzésén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda akadémia csapata. Zdravko Zovko tanítványai rendkívül hullámzó teljesítményt nyújtottak a Metzingen ellen, de így is reális esélyük maradt a nemzetközi kupasorozat megnyerésére.

Az EHF Kupa döntőjének első mérkőzését játszotta ma este nyolc órától a német Metzingen ellen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata. A tübingeni összecsapásra természetesen minden jegy elkelt, így telt ház, háromezer néző előtt vágtak neki a csapatok a finálé odavágójának, melyet nagyon idegesen kezdett mindkét csapat, mert hiába szerzett gyors gólt Temes Bernadett, majd válaszolt erre szintén hamar Bulath Anita, a folytatásban több kihagyott ziccer miatt bosszankodhattak a szurkolók.

Ugyan Triscsuk 4. percben szerzett góljával átvettük a vezetést, de gyorsan egalizáltak a hazaiak, majd újból magukhoz ragadták az előnyt, miközben kézilabdázóink több átlövést is elhibáztak (3-2). Szerencsére Oguntoye fontos védésekkel akadályozta meg, hogy még jobban meglépjenek minket a házigazdák és a védéseire nagy szükség is volt, mert a 11. percig nem tudott újabb gólt szerezni csapatunk. A hosszú, gólcsendet Bulath Anita törte meg, majd Azari is betalált egy szép ejtés után, ám a hazaiak továbbra is pontosabbak voltak és két gyors góljuk után először vezettek kettővel (6-4).

Kovács duplájával szerencsére gyorsan visszajött a Kohász, ám erre újabb kettő találattal válaszoltak a hazaiak és Zdravko Zovko kénytelen volt időt kérni, hogy kicsit rendezzük a sorokat (8-6).

A rövid pauza után Azari, majd Szalai mattolta a Metzingen hálóőrét, s újra egált mutatott az eredményjelző, de az első félidő hajrája sajnos nem úgy alakult, ahogy elterveztük. Támadásban teljesen megállt csapatunk, mely sorozatban követte el a technikai hibákat, az átlövések sem voltak pontosak és a visszarendeződéssel is komoly problémái voltak a Zovko-csapatnak. A hazaiak könyörtelenül éltek is lehetőségeikkel, négy góllal megléptek a mieinktől, akik Kovács Anna utolsó másodpercekben szerzett góljával tudták háromra csökkenteni a félidei különbséget (13-10).

A második félidő nagy kérdése tehát az volt, hogy sikerül-e támadásban feljavulnia csapatunknak, de hiába kezdhettük mi a játékot, az első gólt újra a németek szerezték. Szerencére Bulath és Triscsuk egy-egy találatával megfeleztük a hátrányt, de ekkor a védekezés puhult fel, így a Metzingen biztosan tartotta előnyét sőt, két elrontott dunaújvárosi támadást is góllal torolt meg, s újra meglépett néggyel (20-16). Innen ugyan egyszer még feljött kettő találatra a Kohász, ám jött egy újabb rövidzárlat, s komoly bajba kerültek a mieink. Támadásban semmi nem sikerült, három tiszta ziccert, egy hétméterest is kihagytak Kovácsék, miközben a túloldalon átrobogott rajtunk az ellenfél, s a 47. percben muszáj volt időt kérnie Zdravko Zovkonak, mert elúszni látszott a meccs (26-20).

Vezetőedzőnknek szerencsére sikerült összerántania a csapatot, mely újra keményen, határozottan védekezett, több labdát is szerzett vetélytársától, s végre támadásban is pontosabbá vált a játék, így megkezdtük a felzárkózást. Sorozatban négy gólt jegyzett együttesünk, melyből Szalai és Vincze egy-egy, míg Kovács kétszer mattolta az egyébként remekül védő Stockhort kapust, így az 54. percben már Konkoly Csabának kellett magához hívnia játékosait (26-24).

A kis szünet érezhetően megtörte a mieink lendületét, így a hazaiak megduplázták fórjukat, de a véghajrára odafigyelt a Kohász, két német támadást is kivédekezett, majd Kovács és az utolsó másodpercekben eredményes Triscsuk révén kialakította a 28-26-os Metzingen-sikert jelentő végeredményt.

Mindent összevetve nem játszott jól a Kohász, rendkívül hullámzó teljesítményt nyújtott ma a csapat, de a kétgólos hátrány nem sok, ennek ledolgozására minden esély megvan a jövő hét pénteki, veszprémi visszavágón. Ahhoz azonban, hogy ez sikerüljön, a mainál lényegesen kiegyensúlyozottabb játékot kell nyújtania csapatunknak. Az biztos, kőkemény hatvan perc vár Veszprémben is Zdravko Zovko tanítványaira, de hittel, akarattal és a remélt jó játékkal meg lehet szerezni az áhított EHF Kupa serleget.

A mérkőzés után természetesen kíváncsiak voltunk Zdravko Zovko vezetőedző véleméynére is, aki szerint a találkozó nagyobbik részében sok hibával játszott csapata, de minden erejükkel azon lesznek, hogy a visszavágón ledoglozzák hátrányukat.
"Ötvenöt percig nagyon hullámzóan játszottunk, támadásban és védekezésben is sok hibát követtünk el. Az utolsó öt perc teljesítményével visszahoztuk magunkat, ami azt jelenti, hogy nyitva maradt a párharc. Veszprémben folytatódik a háború, ahol jobb koncentrációval, lelkes játékkal, s a remélhetőleg nagy létszámú közönség támogatásával valóra válthatjuk álmainkat" - fogalmazott szakvezetőnk.

Metzingen – DKKA 28-26 (13-10)

DKKA: Oguntoye, Azari 3, Kovács 6, Bulath, 5 Takács 1, Triscsuk 5, Vincze 3. Csere: Triffa (kapus), Szalai 3, Kamper, Horváth. Vezetőedző: Zdravko Zovko.

A rovat további hírei: Sport

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.