Dunaújvárosban ünnepelte bajnoki címét az ETO

Szárszó Lajos - 2016. május 31. 19:48

A mérkőzés nagyobbik részében jobban, veszélyesebben játszó Rába ETO háromgólos, 5-2-es győzelmet aratott a Dunaferr DF Renalpin FC elleni bajnokin a sportcsarnokban ma este. A vendég zöld-fehérek ezzel a sikerrel ráadásul be is biztosították bajnoki címüket.

A futsal NB I felsőházi rangadóján a Dunaferr a tabella élén álló Rába ETO együttesét fogadta. A mindkét csapat számára óriási téttel bíró összecsapás első pozitív meglepetését a mieink kispadjának összetétele okozta, hiszen ott találtuk többek között a sérüléséből felépült Horváth Szabolcsot, valamint a Dunaferr egykori csapatkapitányát, futsal együttesünk alapító tagját, Szabó Gergelyt. Bár a győriek kezdték a találkozót, egy jó ütemű labdaszerzés után Varga lódult előre, akinek lövését Tóth lábbal hárította. Ekkor a kezdeti taktika jól láthatóvá vált, vagyis a labdát többet birtokolta az ETO, míg a mieink a zárt védekezésből indított kontrákra rendezkedtek be. Revaland mutatkozott be egy szabadrúgás után, majd Horváth Norbert cikázott végig a pálya közepén, de az utolsó pillanatban szerelni tudták. Az első cseréket követően sem változott a játék képe, viszont a vendégeket sikerült megzavarni a 8. percben annyira, hogy kétszer gurították haza a labdát, amely a futsalban nem szabályos.

A szabadrúgást Hosszú pöckölte Horváthnak, de a lövésbe belevetődtek a spanyol védők. Revelandnak fél perc múlva kellett bravúrt bemutatnia Calvo közeli lefordulása után. A folytatásban szépen gurigáztak a vendégek, ennek ellenére nagyobb veszélyt nem tudtak kialakítani, egészen a 13. percig. Ekkor egy távoli lövésbe nyúlt bele Solano, melyet először hárított Reveland, de a kipattanónál már nem volt esélye (0-1). A középkezdés után azonnal Horváth Norbert lábában volt az egyenlítés, Tóth azonban lábbal védett. Fehér Zsolt kért időt, aki a labdatartásra, és a támadásvezetésre hívta fel játékosai figyelmét. Ebben azonban a következő percekben sem láttunk jelentős változást. Jaison jobboldalról leadott bombáját ütötte szögletre kapusunk, majd egy ritmusváltást követően került ziccerbe Harnisch, aki közelről nem hibázott (0-2).

A vége előtt 25 másodperccel Horváth, majd Hosszú veszélyeztetett, de erre az ETO-nak is volt válasza, viszont azokat Reveland védte. A szünet után Constantino lövésére Varga válaszolt, de a labda a kapufát érintve perült mellé, majd Horváth próbálkozását ütötte ki Tóth. Élénkebbé vált a találkozó, több kapura tartó lövéssel, és újabb vendég góllal. Egy szép hazai akció után indult előre a Harnisch, aki nagy erővel talált be a Dunaferr kapujába (0-3). Ez feltüzelte a mieinket, akik jól támadták le a labdát hátul passzolgató vendégeket, akiktől Varga szerzett labdát, majd lövése Tóth lábai között talált utat a hálóba (1-3). Feljebb tolta védekezését a Dunaferr, ezzel többször megzavarva a Győr passzolgatását, viszont ismét Reveland kapott dicséretet társaitól, aki két alkalommal védett bravúrosan.

A 32. percben Constantino lövésénél azonban ő is tehetetlennek bizonyult (1-4), mely után mindent egy lapra feltéve vészkapusra váltott a Dunaferr. Négy és fél perccel a vége előtt Fehér Zsolt kérte ki második idejét, majd Hosszúra játszották ki a mieink a lehetőséget, akinek lövését Tóth tenyerelte oldalra, aki a következő Hosszú bombánál már nem védhetett (2-4). Ekkor, kettő perccel a vége előtt nagy lehetőséghez jutottunk, de Horváth Norbert lövésébe beledobták magukat a vendég védők. Ezzel azonban elfogyott a puskapor, ráadásul Drahovsky is betalált, végleg eldöntve a rangadót (2-5). A vendégek győzelme egyben bajnoki címük ünneplését jelentette, míg a Dunaferr továbbra is versenyben van az ezüstérem megszerzéséért.  

Dunaferr Renalpin FC – Rába ETO 2-5 (0-2)
Vezették: Farkas Balázs, Zimonyi Péter, Gál Péter

Dunaferr DF Renalpin FC: Reveland Zoltán – Hosszú Ádám 1, Klacsák Bence, Horváth Norbert, Varga Csaba 1. Cserék: Hegedűs Ferenc – Schrancz Balázs, Aradi Csaba, Ivacs Gábor, Fridrich Dávid, Gorjanácz Márió, Nagy Attila, Horváth Szabolcs, Szabó Gergely. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

Rába ETO: Tóth Gyula – Solano Luchena Sergio 1, Calvo Rodriguez Juan Ramon, Constantino Vinas Alejandro 1, Drahovsky Tomás 1. Cserék: Matkovics Gábor – Harnisch Ákos 2, De Ramos Jaison Francisco, Seidler Michal, Rick Gabriel, Amrani Fouad, Sáhó Kristóf, Jakatics Ádám, Alasztics Marcell. Vezetőedző: Illa Sola Jordi.

A rovat további hírei: Sport

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.