Ilyen volt a hangulat Veszprémben és a Városháza téren

doszerk - 2016. május 6. 17:47

Élő, internetes helyzetjelentést adunk a mai veszprémi EHF-Kupa döntő visszavágójáról, hogy azok az olvasóink is nyomon tudják követni az eseményeket, akik nem jutottak el a helyszínre, vagy a Városháza térre. Friss infók Veszprémből, hangulatmorzsák a főtérről.

Este hat órától a Veszprém Arénában játssza az EHF Kupa döntőjének visszavágóját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely kétgólos hátrányból rugaszkodik neki a nemzetközi kupasorozat megnyerésének. A német Metzingen elleni találkozóra rengeteg dunaújvárosi szurkoló kísérte el együttesünket, melynek játékáért a Városháza téren felállított óriáskivetítőn is szoríthatnak azok, akik valamilyen ok miatt nem tudtak elutazni a veszprémi összecsapásra.

Mi azonban gondoltunk azokra is, akik sem a helyszínen, sem televízión nem tudják követni a Kohász kézilabdázóinak kupadöntőjét, s internetes élő videóközvetítéssel kedveskedünk azokak, akik otthonról, vagy éppen munkából, a számítógép előtt izgulva szeretnék figyelemmel kísérni a sorsdöntő meccset. Ebben - csakúgy, mint a németországi odavágón - az Európai Kézilabda Szövetség hivatalos csatornája lesz segítségünkre, melynek közvetítését az alábbi linken érhetik el a Kohász csapatáért szurkoló nézők.

http://www.ehftv.com/hu/livestream/dunaujvarosi-kohasz-kezilabda-akademia-tus-metzingen

A stream jelenleg nem elérhető, nagy valószínűséggel az élő TV közvetítés miatti szabályozás nem engedi, hogy hazánkban is elérhető legyen az élő kép. A linket azért itthagyjuk, olvasóinktól pedig elnézést kérünk, mi megpróbáltuk.

Közben pedig cikkünket folyamatosan frissítve jelentkezünk képekkel és hírmorzsákkal a Veszprém Arénából és hangulatjelentéssel a dunaújvárosi Városháza térről.

Az egyik szurkolói busszal történt egy kis malőr a cél előtt: kigyulladt a busz hátulja, de személyi sérülés szerencsére nem történt, a lángokat hamar megfékezték. A szurkolók tehát odaértek és feltüzelve várják a rövidesen kezdődő döntő összecsapást.

A szurkolók Veszprémben elénekelték a Himnuszt, jó háromnegyed ház előtt kezdődik meg a meccs. Dunaújvárosban a Városháza téren egyelőre "félház" van.

Dunaújvárosban szépen gyűlnek az emberek, a kihelyezett sörpadok nagy része már foglalt, egyelőre mindenki árgus szemekkel figyeli a kivetítőt, nincs még igazi meccshangulat, inkább a koncentrálásé a főszerep.

A félidőben 18:14-re vezetünk, Triscsuk Krisztina nem gyenge teljesítménye nyomán. Most szusszannak a csapatok, addig mutatunk pár képet a térről.

 

Ugyan nincs teljesen telt ház, de remek hangulatot teremtenek a dunaújvárosi, debreceni es veszprémi szurkolok, rajtuk semmi nem mulik. A németek eleg csendben üldögelnek, hangjuk igazából csak az elso tízz percben volt - tudtuk meg az imént Veszprémből.

A játékosok, edzők, szakvezetők által oly sokat emlegetett csapategység és a megfelelő odafigyelés úgy látszik megvalósult, a játékosok fel tudták szívni magukat, erővel és fejben is jól bírják a derbit. Hajrá Kohász!

25:18 ide, ami valljuk be nagyon szép eredmény, igaz a hajrá még hátravan. Vannak húzóemberek - Triscsuk, Bulath, Kovács - a DKKA csapatában, de kell is, annak ellenére, hogy a csapat most igazi csapatként játszik. Csak így tovább lányok!

Négy perccel a meccs vége előtt bevalljuk őszintén, hogy ég a kezünk azért, hogy leírhassuk, hogy tízzel megy a Kohász. Az sem baj - sőt - ha kilenc vagy nyolc marad a különbség, mindenesetre elmondhatjuk, hogy egy álom látszik valóra válni.

VÉGE, NYERTÜNK

Sikerült, nem is akárhogy 29:21-re nyert a DKKA és ezzel EHF Kupa győztes a csapat. Összesítésben 55:49-re vertük meg a német ellenfelet, bravó lányok!

A rovat további hírei: Sport

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.