Kevés hiányzott a dobogóhoz

spigott - 2016. május 3. 11:55

Negyedik helyen végzett a hétvégén megrendezett Bajai Hosszútávú Sárkányhajó Magyar Bajnokság küzdelmeiben a Dragon Steel SE sárkányhajó csapata.

Huszonkét legénység részvételével rendezték meg április 30-án a bajai Petőfi-szigeten a sárkányhajósok Évadnyitó Hosszútávú Bajnokságát, melyet idén a Magyar Sárkányhajó Szövetség, valamint a Sugo Sárkányhajó Klub rendezett meg közösen. A rangos viadalon jelen voltak a dunaújvárosi Dragon Steel SE versenyzői is, akik premier vegyes csapattal neveztek a sárkányhajós évad első nyílt vízi megméretésére. A vegyes egységben (nyolc nő és 12 férfi) dobossal és kormányossal, "Dragon Steel" néven vágtak neki a mieink a keménynek tűnő nyolc kilométeres távnak.

Az alacsony vízállás miatt idén elmaradtak a csapatok a tavalyi pályarekordoktól, de így is nagy csatákat vívtak egymással a viadalon résztvevő egységek, melyek közül a Dragon Steel ezúttal is alaposan kitett magáért. Egyesületünk csapata végül a negyedik helyen fejezte be a küzdelmeket grandsenior, senior, premier és az újonnan bevetett tagjaival a "fedélzeten". Sajnos a csapat tavaly betegség miatt elvesztette rutinos kormányosát, akinek hiányát az azóta eltelt rövid idő alatt még nem sikerült pótolniuk, s ennek fényében még szebb a hétvégén elért negyedik helyezés, árulta el Tóth Edit, az egyesület elnöke.

Képek forrása: Dragon Steel SE!

Akitől megtudtuk azt is, hogy a következő magyar bajnoki futamot 2016. június 3. és 5. között tartják meg Fadd-Domboriban, ahol a Sárkányhajó Magyar Bajnokságot és Válogatót rendezik meg. A Dragon Steel SE versenyzői, a hosszútávú verseny tapasztalatait kielemezve, a hibákat korrigálva készülnek fel a következő komoly megméretésre.

Premier Vegyes csapat versenyzői: Balla Gábor, Bíró Andrea, Csobaji Botond, Csonka Edit, Dózsa Bálint, Gálné S. Éva, Hegedűs Péter, Illés Zsolt, IngerÁdám, Inger Zita, Mester Zoltán, Mester Zoltánné, Nagy Miklós, Nagy Sándor, ifj. Nagy Sándor, Oszvald Edit, Pipa Károly, Prantner János, Ruffing Gyöngyi, Sártory Endre, Szabóné M. Rita, Szvoboda Ferenc, Tóth Edit, Tóth Gergely, Vajer Pál, Vasinka Karolina.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: nagyon erős emberek (galériával)

DSTV: nagyon erős emberek (galériával)

2024. máj. 30.

Amikor azt mondjuk, hogy a hétvégi Parázs-Varázson minden csoport és korosztály megtalálta a maga programját, valóban komolyan gondoljuk. A gyermekprogramok és a zenei kavalkád mellett ellátogatott Dunaújvárosba a világ legerősebb családja – Ifjabb Fekete László világbajnok vezetésével a Nemzetközi Erős Emberek versenysorozat egy állomásának adott otthont a rendezvény. Hangkép.

Ritter Zalán is Acélbikaként folytatja

Ritter Zalán is Acélbikaként folytatja

2024. máj. 30.

A 23 esztendős csatár a BJAHC csapatának mezét cseréli dunaújvárosira a 2024/2025-ös szezonban.

DSTV: akik példaképpé váltak

DSTV: akik példaképpé váltak

2024. máj. 29.

Bajnokóra címmel egy teljesen profilba illő sorozatot indított útjára a Vasvári Pál Általános Iskola. Ennek részeként az intézménybe invitálnak olyan sikeres sportolókat, akik egykor a Vasvári kötelékében tanultak-sportoltak. A sorozat első vendége Erdély Csanád, magyar válogatott jégkorongozó volt. Hangkép.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémben

Dunaújvárosi éremeső Veszprémben

2024. máj. 29.

Huszonöt dobogós helyezéssel zárták a Veszprém Kupa elnevezésű négyfordulós sorozat második állomását a DKSE tehetséges úszói.

DSTV: Kovács-Seres Hunor kiválóan úszott az Európa Kupán

DSTV: Kovács-Seres Hunor kiválóan úszott az Európa Kupán

2024. máj. 28.

Az olaszországi Piombino városában rendezték meg a nyílt vízi úszók Európa Kupájának első fordulóját, s a rangos versenyen a DKSE tehetséges úszója, Kovács-Seres Hunor is megmérette magát. A fiatal tehetség végül mindössze néhány másodpercre a felnőttek mögött az előkelő 20. helyen ért célba. Hangkép.

Remekeltek birkózóink az országos bajnokságokon

Remekeltek birkózóink az országos bajnokságokon

2024. máj. 28.

Aranyéremmel, több dobogós és pontszerző helyezéssel zárták a DKSE és fiókszakosztályainak versenyzői a korosztályos bajnokságok küzdelmeit május 25-én és 26-án.

Véget ért az ifik szezonja

Véget ért az ifik szezonja

2024. máj. 27.

Hetedik helyen végzett az ifjúsági bajnokság nyolcas döntőjében a DFVE leány vízilabda csapata a mögöttünk hagyott hétvégén.