Megérte a kemény munka!

Szárszó Lajos - 2016. június 17. 7:48

Molnár Gergely, a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának edzője méltán büszke versenyzőire, akik több korosztályban is nemzetközi szinten elismert eredményeket érnek el.

Hosszú évtizedek óta hatalmas munkát végeznek el a Dunaferr kajak-kenu szakosztályának vezetői, edzői, versenyzői, amelynek kimagasló eredménye, hogy a saját nevelésű Hajdu Jonatán képviseli országunkat az olimpián. Azt azonban jó tudni, hogy vele együtt több tehetséges fiatalt, így Kiss Balázst, Némedi Konrádot, Slihoczki Ádámot nevelt fel a kitűnő edző, Molnár Gergely.

- A felnőttek mezőnyében két kiváló sportolód, Hajdu Jonatán és Kiss Balázs állt helyt, így joggal mondhatjuk, sikeres év áll mögöttetek.

- Az utóbbi időszakban nagyon komoly munkát végeztünk el a fiúkkal. Az előző években az U23-as Kiss Balázzsal még nem a 200 méteres távra készültünk, így neki erre át kellett állnia. Rendben volt a felkészülése, melyet eredményei bizonyítanak, hiszen most a világbajnokság előtti második válogatóra készül, ahol minden esélye meg van arra, hogy ő képviselje hazánkat. Hajdu Jonatán esetében nem titkolt cél volt, hogy kijusson az olimpiára, mely nagyon nehéz volt, hiszen ne felejtsük, hogy ellenfeleihez képest - betegsége miatt - három hónappal később kezdte meg az edzéseket. Mind fizikailag, mind erőnlétileg szinte teljesen fel kellett őt építeni, mivel izomzatából több, mint tíz kilót fogyott le. A kemény munka azonban meghozta a sikert, így nem lehet okunk panaszra.

- Mennyire volt az tudatos, hogy Jonatán mellett segítő párként ott volt Balázs?

- Teljesen tudatos volt, melynek előzménye, hogy ők ezt megelőzően is szerettek együtt edzeni. Érezhetően folyamatosan fejlődtek, ezzel egymást húzták, és az edzőpartner kérdése is megoldódott.

- Nem lehetett egyszerű úgy a felkészülés, hogy Dunaújvárosban sem rajtgép, sem olyan szerkezet nincs, mellyel pontos időt tudtatok mérni. Hogyan küszöböltétek ki ezeket?

- A felkészülés során volt olyan lehetőségünk, hogy Szegeden edzhettünk, ahol minden feltétel adott. Ott jó pályákat mentünk, így ez sokban segítette a munkánkat. Ezen kívül a fiúk edzőtáborokban vettek részt, ahol a rajtgépes indulásokat gyakorolhatták. Ez ennél a rövid, 200 méteres távnál hihetetlenül fontos.

- Jonatán az olimpiai indulás jogát egy technikai hiba után szétlövésben harcolta ki. Az edzőnek mekkora stresszt okoz egy ilyen kiélezett versenyhelyzet?

- Nagyon izgalmas volt! Teljesen más hangulata van a szétlövésnek, mint a szokásos versenyeknek, hiszen itt a tét miatt sokkal nagyobb nyomás nehezedik a versenyzőre és az edzőre egyaránt, hiszen itt nem szabad hibázni.

Kép forrása: Szalmás Péter!

- Több kiváló fiatalembert edzel naponta, akik az olimpiára, Európa-bajnokságra, majd vb-re készülnek. Hogyan tudod ezeket összehangolni?

- Szerencsére a szemem minden fiúra képes figyelni, akiknek személyre szabott egyéni edzéstervet készítek. Ez nem egyszerű feladat, de Jonatánnál látszik, hogy megéri mindez. Kiss Balázs számára is megnyílt az ajtó a nemzetközi sikerek irányába, de ehhez neki még egy hazai ifi válogatót meg kell nyernie. Jó előjel, hogy ő is elhiszi, hogy ennek megnyerésére van esélye.

- Az olimpia kezdetéig Jonatánnal hogyan dolgoztok tovább?

- Az elmúlt időszakban volt lehetőségünk arra, hogy Jonatán ne csak itthon, hanem Szegeden készülhessen. Ez így lesz az olimpiáig tartó időszakaszban is, ahol többek között Kárász Annáékkal közösen készül majd, de mindezt megelőzi a Moszkvában rendezendő felnőtt Európa bajnokság, ahová június 22-én hajnalban indul majd. Eközben én itthon maradok a többiekkel, akikkel Fadd-Domboriban edzőtáborban veszünk részt.

A rovat további hírei: Sport

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.