Álom maradt az elődöntő

spigott - 2016. július 28. 20:00

Szoros mérkőzésen szenvedett 28-27-es vereséget a norvégoktól, így csak az 5-8. helyért játszhat a világbajnokságon a magyar ifjúsági leány kézilabda válogatott.

A pozsonyi világbajnokság negyeddöntőjében lépett pályára ma este a magyar ifjúsági leány kézilabda válogatott, mely ezúttal a norvégokkal nézett farkasszemet. Kimondottan nehéz találkozó várt tehát a két dunaújvárosi játékossal, Hornyák Bernadettel és Klujber Katrinnal felálló magyar csapatra, ám az eddigi összes meccsét megnyerő ifiknek komoly esélye volt a legjobb négy közé jutásra.

Ahogy az várható is volt, rendkívül kemény csatát vívott egymással a két együttes, hol a mieink, hol a norvégok álltak egy-egy góllal jobban, de elszakadni egyik fél sem tudott a másiktól. A védekezés sajnos ma nem volt a mieink erőssége, de támadásban sikerült tartani az ellenfelet, így egészen a félidő utolsó hat-hét percéig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ekkor jött egy kis megtorpanás a magyar fiataloktól, akik hetest, ziccereket hibáztak, így a norvégok egy kicsit megléptek, aminek köszönhetően 16-18-as hátrányból várhattuk a második félidőt.

Melynek elején már három góllal is meglépett a norvég csapat, de sorozatban háromszor betaláltak a mieink is, így újra teljesen nyílt lett a meccs (20-20). A folytatásban több alkalommal is átvehette volna a vezetést együttesünk, de kulcspillanatokban rendre hibáztak a játékosok, így továbbra is mi futottunk az eredmény után (23-24). A véghajrában sajnos lemásolta az első félidőt együttesünk, aminek köszönhetően a norvégok ismét elléptek két góllal, s minimális előnyüket a lefújásig meg is tartva arattak 28-27-es győzelmet, ami egyben azt is jelentette, hogy válogatottunk csak az 5-8. helyért játszhat a világbajnokságon.

Magyarország - Norvégia 27-28 (16-18)

Gólszerzőink: Hornyák 6, Lakatos 5, Márton 5, Háfra 5, Fodor 2, Klujber 2, Pásztor 1, Pál 1.

A rovat további hírei: Sport

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.