Elkészült az alapszakasz sorsolása

spigott - 2016. augusztus 31. 17:00

Október elején kezdi meg a 2016/2017-es szezon bajnoki küzdelmeinek első szakaszát a tavalyi ezüstérmes DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

A Magyar Vízilabda Szövetség versenybizottsága elkészítette a női első osztályú bajnokság alapszakaszának menetrendjét. A 2016/2017-es idényben valamelyest változik a lebonyolítás az előző szezonhoz képest, ugyanis az alapszakaszt két körre osztották, s az első szakaszban a bajnokságba nevezett csapatok egy kört játszanak úgy, hogy az irányított sorsolás miatt a tavalyi szezon első négy helyezettje nem mérkőzik meg egymással. A hatfordulós első kör után következik a második szakasz, ahol az első hat helyezett a felsőházban, míg a többiek az alsóházban folytatják a küzdelmeket. Itt három kört játszanak egymással a csapatok, s a felsőházi csapatok az alapszakasz első felében játszott, egymás elleni eredményeiket magukkal viszik.

A felsőházi rájátszásban az alapszakasz első két helyezettje automatikusan bejut a bajnoki elődöntőbe, míg a harmadik a hatodik, a negyedik az ötödik helyezett elleni két nyert mérkőzésig tartó sorozatban dönti el a másik két elődöntős hely sorsát. Az elődöntőben szintén két győztes találkozóig tartó párharcokban dől el a továbbjutás sorsra, míg a fináléban három meccset kell megnyerni a bajnoki cím megszerzéséhez, míg a bronzcsatában két nyert mérkőzésig tart a párharc, s ahogy az ilyenkor lenni szokott, a pályaelőnyt az alapszakaszban előrébb végző csapat élvezheti.

A tavalyi szezonban ezüstérmes DUE-Maarsk Graphics együttese október első napján, a Racionet Honvéd csapata ellen kezdi meg a bajnoki küzdelmek első szakaszát, majd – sorrendben – a TVSE, az Eger, az UVSE, a Szentes, a BVSC és a Szeged ellen ugrik medencébe azért, hogy az első hat hely valamelyikét megszerezve biztosítsa helyét az alapszakasz második körében.

A DUE-Maarsk Graphics bajnoki mérkőzései az alapszakasz első körében

2016. 10. 01. DUE-Maarsk Graphics - Racionet Honvéd
2016. 10. 08. TVSE - DUE-Maarsk Graphics
2016. 10. 15. ZF Eger - DUE-Maarsk Graphics
2016. 10. 22. UVSE - DUE-Maarsk Graphics
2016. 10. 29. DUE-Maarsk Graphics - Szentes
2016. 11. 12. DUE-Maarsk Graphics - BVSC
2016. 11. 19. DUE-Maarsk Graphics - SZNVE

A rovat további hírei: Sport

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.