Szezonnyitó a Kohász kézilabdázóinál

spigott - 2016. augusztus 11. 17:28

Folyamatosan szélesíti utánpótlás bázisát, s elszántan várja a 2016/2017-es szezon kezdetét a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia, mely a bajnokságban igyekszik előrébb lépni, s emellett a nemzetközi és a Magyar Kupából is ki akarja hozni a lehető legtöbbet.

A Campus Étteremben tartotta meg évadnyitó sajtótájékoztatóját csütörtökön délután a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia. A szokás szerint rendkívül baráti hangulatú összejövetelen nem csak a DKKA vezetése és játékosai, hanem városunk vezetése is képviseltette magát, mivel Cserna Gábor polgármester is megtisztelte jelenlétével az eseményt, s Szemenyei István ügyvezető bevezető mondatai után köszöntötte is a jelenlévőket.

A polgármester szerint egy sikeres csapatot, márpedig a DKKA egy sikeres együttes, a kemény munka, a hideg fej és a forró szív jellemez, s abban, hogy az elmúlt szezonban sikerült megnyerni az EHF Kupát, mind a három tényező fontos szerepet kapott. Nem csak a felnőtt együttes eredményei, hanem az utánpótlás korosztályok munkája is igazolta azt, hogy megérdemelt az a támogatás, amit városunk az akadémiának nyújt. "Városvezetőként és magánemberként is rendkívül büszke vagyok az elért sportsikerekre, mert azt sem szabad elfelejteni, hogy a csapat sikere egyben Dunaújváros, a város sikere is, s a városmarketing egyik nagyon fontos eleme. Tiszta szívvel kívánok sok sikert a csapatnak az új idényben is, mert, ahogy a múltban és a jelenben, úgy a jövőben is minden segítséget megad ehhez az önkormányzat. A siker kulcsa az önök kezében van, ehhez jó munkát kívánok, míg a szurkolóknak további kitartást, mert nélkülük a közelmúlt sikerei nem jöhettek volna létre" – zárta szavait Cserna Gábor.

A köszöntő mondatok után azonnal egy együttműködési megállapodás aláírására került sor a DKKA, valamint a Szekszárdi FGKC csapatai között. Mint azt megtudtuk, több oka is volt az aláírásnak, s ezek közül az első az volt, hogy akadémiánk tudatosan építi a régióban és környezetében a kapcsolati hálót, s keresi az együttműködést a különböző klubokkal és iskolákkal, hogy minél szélesebb legyen a merítési lehetősége az utánpótlás számára. A másik, hogy a következő szezontól kezdve megszűnik a junior bajnokság, illetve az élvonalbeli csapatok nem indíthatnak együttest az NB I/B-ben, így akadémiánknak egy olyan partnert kellett találnia, ahová tehetséges fiataljait ki tudja adni kölcsönjátékra, hogy onnan aztán megerősödve térjenek vissza, vagy akár véglegesen is ott folytassák pályafutásukat. Ebben lehet a mieinknek remek partnere a szekszárdi együttes, ahol remek szakmai munka folyik, nem véletlenül nyerték meg tavaly az NB I/B-s bajnokságot. A partneri viszony első lépéseként eldőlt, hogy felnőtt csapatunk két fiatal tehetsége, Gindeli Panna és Nick Viktória a jövőben kettős igazolással a DKKA, valamint a Szekszárd együtteseiben is pályára léphet a különböző bajnokságokban.

Az együttműködés aláírását követően került sor felnőtt csapatunk új játékosainak bemutatására, s mint azt Szemenyei István ügyvezető elmondta, mivel a legfontosabb kérdések már az előző szezon végére eldőltek, s nyáron már dolgoztak is együtt három napot az új keret tagjai, ezért a lányok nem ismeretlenül kezdték meg a közös munkát. A junior és ifjúsági válogatottak kicsit később kapcsolódtak be a felkészülésbe, de a csapat tagjai fokozatosan csiszolódnak össze a játékelemekben, s az új játékosok is maximálisan illeszkednek klubunk családias, jó hangulatú légkörébe.

A felkészülésről megtudtuk, hogy az olimpia miatt extrém hosszú időt töltenek együtt az idei nyáron a csapat tagjai, de az edzők semmit sem bíznak a véletlenre, s keményen meg akarják alapozni az új bajnokságot. A nagy fizikai terhelés időszakán már túl vagyunk, mostantól a taktikai és technikai elemeken, a gyorsításon van a fő hangsúly, melyhez rengeteg edzőmérkőzés dukál, de ez a sok munka és mérkőzés remélhetőleg a bajnokságban meghozza majd az eredményét.

S, ha már a bajnokságnál tartottunk, természetesen szó esett a 2016/2017-es szezon céljairól is, melyek alapján az első négybe várja együttesünket a klub vezetése. A Kohász ügyvezetője elmondta, üdvözlik a szövetség törekvéseit abban, hogy több csapat kapjon lehetőséget az NB I-ben, s azt is, hogy csökkenteni szeretnék a légiósok számát. "Az elmúlt három évben nem volt szerencsénk a rájátszással, hát most kiderül, hogy miként tudunk teljesíteni, amikor nincs rájátszás. Évek óta az mondjuk, hogy jó lenne odaérni a dobogóra, s reméljük, hogy ez a cél az idén teljesülhet. Ez azonban nem lesz egyszerű, mert nagyon jól erősítettek a csapatok, ugyanakkor csalódottak lennénk, ha nem jutnánk be a bajnokság legjobb négy csapata közé. Az idei keretet igyekeztünk úgy kialakítani, hogy nagyobb taktikai lehetőséget biztosítson a szakvezetésnek, a fiatalok is értek egy évet, hosszabb lett a kispadunk, s csapategységgel, a variációs lehetőségek megfelelő kihasználásával képesek lehetünk elérni kitűzött céljainkat – fogalmazott Szemenyei István.

A rovat további hírei: Sport

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.