Dunaújváros Hetilap

Összefogás - Közösségi tér a Római városrész lakóinak

Vass Ádám - 2016. augusztus 29. 19:31

Egyre több civil szervezet veszi birtokba a Római körút 36/b szám alatt lévő Közösségi Szolgáltató Pontot, amely minden városlakó előtt nyitva áll.

A Római városrész szociális városrehabilitációját célzó projekt által egy, az egész város számára elérhető Közösségi Szolgáltató Pont jött létre a volt APEH irodában, a Római krt. 36/b szám alatt. Cserni Béla, a 3-as számú választókörzet képviselője elmondta, a projekt során az volt a céljuk ezzel az új helyiséggel, hogy egy közösségi teret biztosítsanak a városrész lakóinak, illetve a város egészében működő civil szervezeteknek, egyesületeknek. Az önkormányzat fenntartása alatt működő Közösségi Szolgáltató Pont mindenki számára elérhető, ingyenesen.

A központot már birtokba is vették, így az Aranydaru Szállítómű Nyugdíjas Egyesület, az Adománykuckó is képviselteti magát, és ha a számítógéppel kapcsolatban probléma merül fel, akkor itt is segíti a hozzá fordulókat Sági Antal önkéntes. Itt lesznek az Útkeresés Segítő Szolgálat és a Családsegítő Szolgálat munkatársai is, akik nem csak a rászoruló családoknak szeretnének segíteni, hanem programokat szerveznek a kamaszoknak, fiataloknak.

Mindez a szervezőmunka Lassingleitner Fruzsinának, a 4-es számú választókörzet képviselőjének köszönhető, aki elmondta, a rengeteg segítség nélkül valószínűleg nem jöhetett volna létre ez a közösségi tér, az előkészületekben nagy segítséget nyújtott városunk jegyzője, dr. Sürü Renáta is. Lassingleitner Fruzsina kiemelte, az önkormányzat és a képviselők is azon vannak, hogy elősegítsék a civil szervezetek munkáját, hogy szervezetten, megfelelő háttérrel tudjanak működni, valamint hogy folytathassák a kulturális, szociális, hagyományőrző, programszervező munkájukat. Hozzátette, mivel ezen szervezetek tevékenysége elsősorban a társadalmi problémák segítését célozza, a közös feladatuk eléréséhez feltétlenül segítséget kell adni, így a jövőben még több eszközt és támogatást szeretnének nyújtani nekik.

Lőrinczi Konrád, a 2-es számú választókörzet képviselője bízik abban, hogy a Közösségi Szolgáltató Pont fontos helyszíne lesz a jövőben a civil életnek, modern körülmények között.

Mint azt az Aranydaru Szállítómű Nyugdíjas Egyesület tagjai elmondták, számukra nagy öröm ez az új lehetőség, hogy tovább tudják szervezni programjaikat, hogy van egy hely, ahol találkozhatnak, ahol mindenki jól érezheti majd magát. Törő Anikó, az Adománykuckó vezetője szerint élni kell az új helyszín adta lehetőségekkel, hiszen közösen nagy dolgokat érhetnek majd el.

Cserni Béla arról is beszélt, hogy az újjáalakuló Castellum Nyugdíjas Egyesület is várja egykori, valamint új tagjait, az egyesület szintén itt kapna helyet. A közösségi pont koordinátori, vendégfogadó szerepét Bilinszki Ágnes fogja ellátni, vele lehet az időpontokat is egyeztetni, illetve összehangolni a többi egyesület találkozójával. Lassingleitner Fruzsina hozzátette, rövidesen ingyenes Wi-fi is lesz majd a központban, és egy közgyűlési határozatot követően akár a körzeti megbízotti rendőr is itt kaphat irodát.

A Közösségi Szolgáltató Pontban tartja fogadóóráit Lassingleitner Fruzsina és Cserni Béla, valamint a szerb és a horvát nemzetiségi önkormányzat is itt székel.

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.