A Karmacsié a rangadó

spigott - 2016. szeptember 13. 7:53

A Karmacsi Autó 3-2-es győzelmével ért véget a Zeus Osztály hétfői rangadója, de a Dunaferr Vasas gárdája megóvta az összecsapást, melynek sorsáról a DLSZ versenybizottsága dönt.

Három találkozóval kezdődött meg hétfőn este a városi kispályás labdarúgó bajnokság Zeus Osztályának harmadik fordulója a Lorántffy iskola műfüves pályáján. A nap leginkább várt összecsapása fél nyolckor kezdődött, melyen a bajnoki címvédő Karmacsi Autó FC, valamint az ezüstérmes Dunaferr Vasas együttese mérte össze erejét.

A rangadót előbbi kezdte jobban, s Kővári László, valamint Varga Krisztián találataival kétgólos előnyre tett szert az első félidőben. A térfélcsere után tovább növelte vezetését a Karmacsi, s ekkor úgy tűnt, hogy el is dönti a mérkőzést, ám a Dunaferr nagy hajrába kezdett, s Rajz Miklós, illetve Fülöp Noel góljaival minimálisra csökkentette hátrányát. Az utolsó percekben nagy erőket mozgósított Tóth Imre gárdája az egyenlítésért, de a Karmacsi jól védekezett, megőrizte előnyét, s végül 3-2-es sikert aratva erősítette meg első helyélt a tabellán. A mérkőzéshez kapcsolódó információ, hogy a Dunaferr Vasas gárdája játékvezetői műhibára hivatkozva hivatalosan is megóvta a találkozót, így annak sorsáról a DLSZ versenybiztossága dönt majd.

Kép: DO-archív

A játéknap másik két találkozója közül a Dunabiztos Micro és az SZP-Asztalos csatája is komoly izgalmakat hozott, hiszen hiába vezetett utóbbi két góllal többször is, a Dunabiztos háromszor is visszakapaszkodott egy találatara, ám egyenlítenie már nem sikerült, így végül az "asztalosok" örülhettek a 4-3-as győzelemnek, melynek köszönhetően feljöttek táblázat második helyére. A forduló legsimább meccsét a Fejó-Therm és a Gyalog Galopp mérkőzése hozta, mivel előbbi már a szünethez érve két találattal vezetett, majd a fordulás után az öt gólig jutó Balogh Dávid vezérletével végül 7-2-es győzelmet aratva szerezte meg első pontjait a sorozatban.

A Zeus Osztály hétfői eredményei

2016. 09. 12. 18:30 Dunabiztos Micro – SZP-Asztalos-XXL 3-4 (0-2)
2016. 09. 12. 19:30 Karmacsi Autó FC – Dunaferr Vasas 3-2 (2-0)
2016. 09. 12. 20:30 Fejó-Therm – Gyalog Galopp 7-2 (2-0)

A bajnokság állása: 1. KarmacsiAutó FC 9 pont, 2. SZP-Asztalos-XXL 6 pont, 3. Dunaferr Vasas 6 pont, 4. Siker Ablak 6 pont, 5. Dunabiztos Micro 3 pont, 6. Hamutiprók 3 pont, 7. Fejó-Therm 3 pont, 8. GBB Kft. 0 pont, 9. Mé-Szi Frucht 0 pont, 10. Gyalog Galopp 0 pont.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: teljes siker

DSTV: teljes siker

2024. máj. 21.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő. A segítség pedig számokban is mérhető: 2.221.900 forintot gyűjtöttek össze az intézménynek. Hangkép.

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

2024. máj. 21.

Kiegyenlített első félidő után sorozatban öt gólt lőve diadalmaskodott a Labdaérzék gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának legutóbbi fordulójában.

Végül biztos Kohász-siker

Végül biztos Kohász-siker

2024. máj. 21.

Újabb győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es együttese a felnőtt NB II-es bajnokságban.

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.