Megérdemelt jutalom a kézilabdázóknak

doszerk - 2016. szeptember 22. 13:15

Önkormányzati jutalomban részesültek ma délelőtt az EHF Kupát nyert dunaújvárosi kézilabdázók, akik a jövőben is mindent megtesznek azért, hogy városunk hírnevét öregbítsék.

A közgyűlés egy rendeletének értelmében pénzjutalomban részesítette a nemzetközi EHF-kupagyőztes Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia sportolóit, sportszakembereit. Az önkormányzat jutalmát ünnepélyes keretek között adták át a közgyűlés elején. A közgyűlési méltatás szerint a 2011-ben alakult akadémiának az eltelt évek alatt mutatott teljesítményére és küzdőszellemére méltán lehet büszke városunk. Ez év májusában a DKKA 29-21-re győzte le a német Metzingen csapatát a női kézilabda EHF Kupa döntőjének visszavágóján, így 55-49-es összesítéssel elhódította a trófeát. A Veszprém Arénában több mint négyezer ember előtt játszott a csapatunk, öregbítve ezzel városunk jó hírnevét.

Az eredményes szereplés, és a sikeres szakmai munka elismeréseként a közgyűlés pénzjutalomban részesítette az EHF Kupa győztes DKKA – Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Nonprofit Kft. sportolóit és sportszakembereit.

Az akadémia nevében Radulovics Bojana szakmai igazgató, valamint Szemenyei István ügyvezető vette át az elismerést Cserna Gábor polgármestertől. A díjazottak tiszteletére Izsák Máté, az Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke mondott pohárköszöntőt.
Érthető örömmel nyilatkozott az ünnepség után Szemenyei István, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ügyvezetője is, aki szerint az elismerés további sikerek elérésére sarkallhatja a csapat tagjait.

- Dicsőségről, sikerről megemlékezni mindig nagyon jó, mert erőt merít belőle az ember, s ha ehhez az emlékezéshez elismerés, jutalom is párosul, ráadásul a város elsőszámú testületétől, a közgyűléstől, az mindenképpen megdobogtatja az ember szívét és újabb sikerek elérésére inspirálja. A dunaújvárosi közvélemény szeretetét és biztatását egyfajta módon tudjuk meghálálni, csupaszív, harcos játékkal, amely egyébként úgy gondolom, hogy alapvetően jellemzi ezt a társaságot. Nehéz bajnokság elé nézünk, jelentősen átalakult és megerősödött csapatok fenik ránk a fogukat, bizonyára lesznek rosszabb periódusok is, de egyvalamiből nem engedhetünk soha, egyetlen percre sem, ez pedig a feltétel nélküli küzdelem, a csupaszív játék, a DKKA mezének büszke viselése – fogalmazta meg gondolatait Szemenyei István.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.