Megyei rangadó vár a Kohászra

spigott - 2016. szeptember 23. 8:00

Az Alba Fehérvár KC elleni összecsapással folytatja az élvonalbeli bajnokság küzdelmeit szombaton este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, melyre nagyon keménynek ígérkező küzdelem vár a megyei rivális elleni dunaújvárosi mérkőzésen.

Remekül kezdte az idei bajnokságot a DKKA női kézilabda csapata, mely az MTK otthonában aratott a vártnál is simább, 31-20-as győzelmet. Zdravko Zovko tanítványai támadásban és védekezésben is remekeltek a fővárosban, így fölényes sikerük teljesen megérdemelt volt. Mint azt vezetőedzőnk a találkozó után elmondta, a tizenegy gólos különbségért nagyon keményen meg kellett dolgoznia a csapatnak, de a fölényes siker a játékosok önbizalmának is jót tett a felemásra sikeredett nyári felkészülési időszak után.

Sokáig azonban nem örülhetett csapatunk a jó szezonkezdésnek, ugyanis kedden már a junior válogatott elleni mérkőzésen kellett bizonyítania a Kohásznak, melyre szombaton egy nagyon keménynek ígérkező összecsapás vár a megyei rivális Alba Fehérvár KC ellen. Együttesünk hétvégi vetélytársa jelentősen átalakult a nyáron, több rutinos légióssal erősítette meg keretét, s bár a bajnokságban még nem lépett pályára, a lengyel Vistal Gdynia elleni EHF Kupa párharcból két tízgólos győzelemmel, könnyedén jutott tovább, vagyis az önbizalommal a "szomszédban" sem lehet gond.

Együttesünk azonban mindenképpen szeretné sikerrel folytatni bajnoki szereplését, ezért nagyon keményen készül a szombat este hat órakor kezdődő dunaújvárosi találkozóra, ám mint azt Zdravko Zovko vezetőedző elmondta, a remélt győzelemért újra nagyon meg kell majd dolgoznia tanítványainak.

Képek: DO-archív

"Egy megyei rangadónak mindig különleges atmoszférája van, s nem lesz ez másként most sem, biztos, hogy mindkét csapat számára kiemelt jelentőséggel bír az összecsapás. A fehérváriak jó csapatot alkotnak, sok rutinos játékosuk van, s a magyarok mellett több jó légióssal is rendelkeznek. Jól kezdtük a bajnokságot, az MTK elleni győzelem annak volt köszönhető, hogy nagyon odafigyeltünk a védekezésünkre, melyekből jól fejeztük be a gyors lerohanásainkat, s támadásban is igyekeztünk koncentrálni, jó arányban kihasználni a lehetőségeinket. Erre lesz szükség szombaton is sőt, a fehérváriak ellen még jobb teljesítmény kell majd a két pont megszerzéséhez. Az idei bajnokság nagyon keménynek ígérkezik, sok az erős ellenfél, éppen ezért fontos, hogy hazai pályán ne hibázzunk, kemény, kiélezett meccsre számítok, de győzni akarunk, s reméljük, hogy ebben lelkes közönségünk is támogat majd minket" – fogalmazott Zdravko Zovko vezetőedző.

A rovat további hírei: Sport

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.