Könnyed játék, nagy győzelem!

Szárszó Lajos - 2017. február 4. 18:59

Esélyt sem adott a Szentes együttesének a DUE, mely az első pillanattól a lezárást jelentő dudaszóig motiváltan, tudatosan játszva, magabiztosan győzött.

Egy elmaradt, és a válogatott szünet miatti hosszabb szünet után ismét hazai medencében játszott a DUE-Maarks Graphics csapata, mely ezúttal a Hungerit-Szentes gárdáját fogadta. Az esélyek a mieink mellett szóltak, hiszen a lányaink az idei kiírásban kettőből kétszer győzték már le a szentesieket. Bár kimaradt az első emberelőnyös lehetőségünk, de a jó védekezés után Menczinger kezdte meg a hazai gólgyártást (1:0). Kövér-Kis lőtt válaszként csattanós kapufát, melyet követően McHunu Hlengiwe lőtte ki a rövid alsót (2:0), majd Vályi növelte az előnyünket (3:0).

Már ekkor érezhető volt, hogy a hazaiak komolyan gondolták, hogy feledni akarják az UVSE elleni vereséget, hiszen a folytatásban is kitűnően játszva, bár Garda kihagyott, majd belőtt egy ötméterest, tovább növelték előnyüket. Horváth, majd Szilágyi találataira a vendégeknek csak egy válasza érkezett Mihálytól, így jelentős előnnyel zártuk az első nyolc percet (6:1).

Fordulás után is folytatódott a könnyed hazai játék. Szilágyi megúszásból szerzett találatára Kövér-Kiss válaszolt (7:2), majd Mihály lapos lövése talált utat Kiss kapujába (7:3). Még mielőtt azonban felzárkózhatott volna a Szentes ismét Szilágyi villant, majd Menczinger is betalált (9:3). Farkas faragta a vendégek hátrányát, melyet követően ismét Kövér-Kis szerzett gólt (9:5), de a negyedet az ismét gólerős Szilágyi zárta le (10:5). A jelentős előny birtokában a harmadik nyolc percet kapufával indítottuk, majd a hazai csapatkapitány növelte előnyünket (11:5). A mindig nagy elszántsággal játszó Gurisatti Gréta sem akart lemaradni társaitól (12:5), melyet követően egymást érték a hazai gólok, így a befejező negyed előtt már annak örülhettünk, hogy a lányok beállították a tízgólos különbséget (16:6). A záró negyed csupán már formalitás volt, de a mieink ekkor sem álltak le, bár a gólok nem potyogtak olyan ütemben, mint az előző időszakban. A legszebb jelenet Gurisatti nevéhez fűződött, aki remek labdaszerzés után vette észre, hogy Lekrinszki távol van kapujától, melyet a dunaújvárosi játékos a saját térfeléről elengedett remek ejtéssel vett be. (19:8). A DUE végül tizenegy góllal bizonyult jobbnak ellenfelétől, de ez az eredmény a látottak alapján reálisnak mondható. Mihók Attila lányai, akiket legközelebb február 8-án láthatunk ismét hazai vízben ezzel a győzelemmel megerősítették második helyüket a tabellán.

DUE Maarks Graphics – Hungerit Szentes 19-8 (6-1, 4-4, 6-1, 3-2)

Vezették: Marjay Zsolt és Juhász Gábor

Dunaújváros: Kiss Alexandra - Szilágyi Dorottya 5, Menczinger Kata 5, Garda Krisztina 1, Ziegler Diána, Somhegyi Noémi, McHunu Hlengiwe 1. Cserék: Kasó Orsolya (kapus) – Gurisatti Gréta 4, Horváth Brigitta 2, Huszti Dóra, Brezovszki Gerda, Vályi Fanny 1, Lara Luka. Vezetőedző: Mihók Attila

Hungerit Szentes: Lekrinszki Gina Petra - Hevesi Anita, Farkas Tamara 2, Tóth Csenge, Urvári Lili Rita 1, Kövér-Kis Réka 2, Pantovic Jovana. Cserék: Rybanska Natasa 1, Szabó Krisztina, Sebők Zsófia, Stankovianska Miroslava, Mihály Kinga 2. Edző: Tóth Gyula

A rovat további hírei: Sport

DSTV: teljes siker

DSTV: teljes siker

2024. máj. 21.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő. A segítség pedig számokban is mérhető: 2.221.900 forintot gyűjtöttek össze az intézménynek. Hangkép.

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

2024. máj. 21.

Kiegyenlített első félidő után sorozatban öt gólt lőve diadalmaskodott a Labdaérzék gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának legutóbbi fordulójában.

Végül biztos Kohász-siker

Végül biztos Kohász-siker

2024. máj. 21.

Újabb győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es együttese a felnőtt NB II-es bajnokságban.

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.