Dunaújváros Hetilap

Játékfesztivál idén is

Vass Ádám - 2017. augusztus 2. 18:29

Nyárzáró-tanévnyitó Játékfesztivállal készül a gyermekeknek idén is az Útkeresés Segítő Szolgálat.

A program augusztus 22-én lesz az Útkeresés Bartók Béla úti székhelyén. Kissné Fekete Éva, az intézmény vezetője elmondta, a programon azoknak szülőknek is igyekeznek segíteni, akiknek gondot okoz az iskolakezdés.

- Most elsősorban augusztus 22-re készülünk, az egész délelőttöt betöltő nyárbúcsúztató fesztiválra, melyre sok szeretettel várunk minden gyereket. Nagyon sok játékos versenyprogrammal készülünk, valamint különböző kézműves foglalkozásokkal, táncbemutatókkal. A program során a gyerekek aranytallérokat gyűjthetnek, amikért játékokat is kaphatnak. Ezt minden évben meg szoktuk rendezni, hogy a gyerekek elbúcsúzzanak a nyártól és felkészüljenek az iskolára. Ehhez kapcsolódva igyekszünk segíteni azoknak is, akiknek az iskolakezdés gondot okoz, ezért egész nyáron gyűjtjük a tanadományokat, amiket augusztus 22-én is lesz lehetőség átvenni. Az év minden időszakában várjuk a felajánlásokat, ami az iskolához kapcsolódik, például iskolatáskákat, íróeszközöket, tolltartókat, valamint ünneplő ruhákat, tornafelszereléseket. Ezeket aztán rendszerezünk és kiosztjuk a családoknak.

Az intézmény ebben az évben ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját is. Kezdetben családsegítő központként indult, azóta a város, és mára már a járás első számú segítségnyújtó helyszíne is lett családok ezrei számára.

- Azt gondoltuk, hogy azzal lehetne szebbé tenni az évfordulót, ha kapnánk visszajelzéseket arról, mit jelent a gyerekeknek a család, hogy látják ők a saját családjukat. Ezért egy pályázati programot hirdettünk "Az összetartozás ereje" címmel, amire bármilyen szöveges írást fogadunk szeptember végéig a gyerek életkorának megfelelően, legyen az vers, novella vagy mese. Az eredményhirdetés az intézmény fennállását ünneplő szakmai napon lesz majd.

A rovat további hírei: Közélet

Kutyamérgezés: háromszázezer forint a nyomravezetői díj

Kutyamérgezés: háromszázezer forint a nyomravezetői díj

2024. máj. 18.

Már több hete borzolja a kedélyeket, hogy valaki a felső Duna-parton mérgezett állateledelt szór el, és ezzel veszélyezteti az arra sétáltatott kutyák életét.

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

2024. máj. 17.

Már a városlakók rendelkezésére áll a hulladékudvar Dunaújvárosban, ahol a lomtalanításokon túl bármikor letehetik a felgyűlt lomokat, hulladékokat. A hulladékudvar a Budai Nagy Antal úton található a Dunanett telephelye mellett. 

Teljes útfelújítás a két körforgó között

Teljes útfelújítás a két körforgó között

2024. máj. 17.

Hamarosan munkagépek zajától lesz hangos a Béke városrészi körforgó és a Kandó Kálmán téri körforgó közötti autóút. Ezt a szakaszt ugyanis teljesen felújítják – erről a soron következő útfelújításról számolt be kedden Pintér Tamás polgármester. 

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

2024. máj. 17.

Az önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés részeként idén nyáron is ingyenes déli meleg főétkezést biztosít rászoruló gyerekeknek – figyelem, az igényeket csak június 3-ig lehet benyújtani!

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

2024. máj. 16.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta az idei évi Dunaújváros Ifjúságáért díjat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt meg a testület.

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

2024. máj. 16.

A Dunaújvárosi Óvoda Aprók Háza Tagóvoda tagintézmény-igazgatója a közgyűlés előtt vette át a szféra legrangosabb elismerését Pintér Tamás polgármestertől. Méltatás.

Tavaszi nagytakarítás  volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

Tavaszi nagytakarítás volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

2024. máj. 15.

A Technikum városrészben élők és arra közlekedők azt tapasztalhatták a napokban, hogy több helyen is takarították a parkolókat, gallyazták a fákat, bokrokat.