Dunaújváros Hetilap

Megvan a megállapodás a Tescónál

doszerk - 2017. október 13. 14:47

Megállapodott a Tesco a szakszervezetekkel pénteken a béremelésről és a létszámbővítésről. A Tesco, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete közös közleményben ismertették, hogy a megállapodás a munkavállalók érdekeit és a hosszú távú, fenntartható fejlődést egyaránt szem előtt tartja, tartalmazza a bérnövekedéssel valamint a munkaerővel és a toborzással kapcsolatos feladatokat.

A Tesco a megállapodás szerint 2017. szeptember elsejétől - visszamenőleg - bruttó 179 000 forintra emeli a havi bérminimumot. Minden teljes munkaidős, áruházi, valamint raktári munkatárs fizetése a cafeteriával legalább bruttó 191 000 forint lesz, ami kiegészülhet pótlékokkal és egyéb bérkiegészítéssel. Egy budapesti zöldségáru-feltöltő bére így jellemzően meghaladja majd a bruttó 220 ezer forintot - írták.

Megállapodás született arról is, hogy mely területeken vesznek fel több száz munkatársat, illetve melyek azok a területek, ahol hatékonyabb munkaszervezéssel jelentősen csökkenthető a munkavállalók terhelése. A felek egy keretrendszert dolgoznak ki, a korábbinál hatékonyabb, kölcsönösen előnyös együttműködés érdekében - írták.

-MTI-

A rovat további hírei: Közélet

Szóróparcellát is terveznek, de a legfontosabb: megmenteni a Kistemetőt

Szóróparcellát is terveznek, de a legfontosabb: megmenteni a Kistemetőt

2024. jún. 06.

Az önkormányzat azt tervezi, hogy megmenti és rendbe teszi a Kistemető környékét, amihez támogatását is adta a katolikus egyház. Terveik szerint a gazdátlan és veszélyes sírok elbontásával, parkosítással a területen sírkertet szeretnének kialakítani, szóróparcellával.

Fókuszban a város közútjainak felújítása

Fókuszban a város közútjainak felújítása

2024. jún. 06.

A parkolás mellett az utak állapota is örökzöld téma a nagyobb városokban. Az egyre növekvő számú gépjárművek által igénybe vett utak, utcák folyamatos javítást igényelnek városunkban is. 

Nemzetünk gyásznapjára emlékeztek

Nemzetünk gyásznapjára emlékeztek

2024. jún. 06.

A trianoni békediktátum következtében a történelmi Magyarország elveszítette területének kétharmadát és lakosságának mintegy hatvan százalékát. A trianoni békediktátum 104. évfordulóján, a magyarság egyik legnagyobb történelmi tragédiájának igazságtalanságára az evangélikus templomban emlékezett Dunaújváros önkormányzata.

DSTV: Tapolczai Jenő nyomában

DSTV: Tapolczai Jenő nyomában

2024. jún. 06.

Dunaújváros múltját fontos szereplők formálták az évek során, derül ki a DSTV összeállításából. Tapolczai Jenő egykori városi, majd megyei tanácselnök munkássága előtt tisztelgett legutóbbi előadása alkalmával Farkas Lajos történész, az Intercisa Múzeum igazgatója. Hangkép.

Közösségi tér született a Március 15. téren

Közösségi tér született a Március 15. téren

2024. jún. 05.

Sok tekintetben megváltozott a Béke városrészi Március 15. tér arculata a most kialakított közösségi térnek köszönhetően. Még az utolsó simítások hátra vannak, de már most elmondható, hogy szebb, élhetőbb, komfortosabb lett a környék, igazi közösségi tér született a Békében.

Hamarosan épül a parkoló, de addig is rengeteg a teendő az új Vasmű úton

Hamarosan épül a parkoló, de addig is rengeteg a teendő az új Vasmű úton

2024. jún. 05.

Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője jó ideje foglalkozik már az új Vasmű út elején élők parkolási problémájával, aminek a megoldása már a legutóbbi közgyűlésen zöld utat is kapott. Hamarosan elkezdődik a parkolóépítés.

Trianon gyászos öröksége

Trianon gyászos öröksége

2024. jún. 04.

Áhítattal, megemlékezéssel, műsorral és koszorúzással készül a gyásznapra a város önkormányzata – ma van a trianoni békediktátum aláírásának évfordulója, a megemlékezés az evangélikus templom udvarán lévő emlékműnél lesz délután.