Dunaújváros Hetilap

Akikre méltán büszkék lehetünk

Brousil Csaba - 2017. december 18. 14:30

Sportáguk dunaújvárosi kiválóságait és mestereiket köszöntötték hétfőn a Városháza dísztermében.

Egy helyi önkormányzati rendelet értelmében jutalomban részesül minden dunaújvárosi székhelyű sportszervezetnél igazolt versenyző, aki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert sportágak egyéni versenyszámaiban vagy csapatsportágban felnőtt (amatőr) vagy utánpótlás korosztályú (junior, ifjúsági) világbajnokságon, Európa-bajnokságon 1-6. helyezést, vagy Országos Magyar Bajnokságon érmes helyezést ér el. Idén is szép számmal vehették át jutalmat azok a városi sportolók, akik érmeket hoztak vagy előkelő helyezéseket értek el országos vagy nemzetközi versenyeken.

Idén az alábbi sportolók és edzők vehették át önkormányzati jutalmat:

  • Hajdu Jonatán, a Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztály sportolója, aki a Csehországban rendezett felnőtt világbajnokságon 6. helyezett lett 200 méteren egyes hajóban, majd Bulgáriában a felnőtt Európa Bajnokságon az 5. helyezést érte el, szintén 200 méteren egyes hajóban, szeptemberben pedig a Szolnokon rendezett Felnőtt Országos Bajnokságon az első helyezést érte el egyes hajóban 200 méteren.
  • Slihoczki Ádám, a Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztály sportolója, aki az Ifjúsági Világbajnokságon kettes hajóban 1000 méteren az első helyezést érte el, az Országos Bajnokságon egyes hajóban 200 méteren szintén első helyezést ért.
  • Kiss Balázs, a Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztály sportolója, aki a Szegeden rendezett Országos Bajnokságon első lett egyes hajóban 200 méteren.
  • Hajdu Jonatán, Slihoczki Ádám  és Kiss Balázs felkészítő edzője, Molnár Gergely, aki áldozatos tevékenységével hozzájárult a fiúk sikeres szerepléséhez.
  • Kardos Róbert, a Dunaferr SE Birkózó Szakosztályának sportolója, aki a Felnőtt Szabadfogású Országos Bajnokságon 3. helyet szerzett, míg a 23 évesek utánpótlás korosztályában rendezett Szabadfogású Országos Bajnokságon első helyen végzett.
  • Kardos Róbert felkészítő edzője, Kiss Károly, aki tevékenységével hozzájárult a sikeres szerepléshez - Róbert nevében is ő vette át az elismerést.
  • Selmeci Levente, a Dunaferr SE úszó szakosztályának sportolója, aki az Ifjúsági Európa Bajnokságon a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként első helyezést ért el.
  • Selmeci Levente felkészítő edzőjét, Kovács Józsefet, aki tevékenységével hozzájárult a sikeres szerepléshez.
  • Kovács Zsófia, a Dunaferr Se torna szakosztályának sportolója, aki a női felnőtt Egyéni Országos Bajnokságon korlát versenyszámban az első, gerendán is az első helyet szerezte meg, a Felnőtt Európa Bajnokságon 2. helyezett lett összetett versenyszámban, míg 6. lett ugrásban, korláton és gerendán. A Felnőtt csapatbajnokságban pedig a 2. helyezést érte el. Az eredményességi jutalom mellett Zsófi polgármesteri elismerő oklevélben és tárgyjutalomban is részesül, hiszen az áprilisi bajnokságon sporttörténelmet írt azzal, hogy egyéni összetett ezüstérmet szerzett a kolozsvári Európa Bajnokságon, ezzel pedig elérte, hogy 27 év után érmet hozott erről az eseményről! (Kovács Zsófia nem tudott részt venni az ünnepségen.)
  • Kovács Zsófia felkészítő edzője Trenka János az eredményességi jutalom mellett szintén kapott oklevelet, de az ünnepségen sajnos ős em tudott részt venni.
  • Jakab Noémi, a Dunaferr Se tornásza, aki a Felnőtt csapatbajnokságon második helyezést ért el.
  • Miklós Dorina, a Dunaferr Se torna szakosztályának sportolója, aki a Felnőtt csapatbajnokságonszintén II. helyezést ért el.
  • Halász Dóra Szimonetta, a Dunaferr Se tornásza, aki ugyancsak ezen a Felnőtt csapatbajnokságon lett második.
  •  A csapatbajnokság felkészítő edzőit Badics Rékát és Török Dánielt is jutalmazásban részesítette az önkormányzat.

Elismerésben részesült továbbá Gurisatti Gyula paralimpikon sportlövő, aki az Országos Bajnokságon 50 méteres puska és 50 méteres pisztoly kategóriában az első helyezést érte el, míg szintén Országos Bajnokságon a 10 méteres Légpisztoly kategóriába ugyancsak az első helyezést érte el. Szintén jutalmazták Gurisatti Gyula felkészítő edzőjét, Karácsony Gyulát, aki lelkiismeretes tevékenységével hozzájárult az eredményes szerepléshez.

Az elismerő okleveleket Izsák Máté, az Oktatási-, kulturális-, ifjúsági- és sportbizottság elnöke adta át, aki gratulált a jutalmazott sportolóknak és edzőknek és reményét fejezte ki, hogy jövőre is ilyen sok vagy még több kiválóságot köszönthetnek majd az év végén, akik teljesítményükkel öregbítik a város és az ország jó hírnevét.

A rovat további hírei: Közélet

Vidámság a szerető család körében

Vidámság a szerető család körében

2024. ápr. 29.

Mészáros Istvánné, Mária néni április 23-án ünnepelte a 90. születésnapját. Az önkormányzati köszöntésre pedig hetek óta készült: gondosan kiválogatta a ruháját, és még a fotózáshoz is instrukciókat adott, hiszen fontos volt számára, hogy előnyös képek szülessenek a jeles alkalomról. 

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

2024. ápr. 28.

Tavaly elkezdődött, idén pedig folytatták a Mátyás király utca járdafelújítását, sőt parkolókat is újítottak fel, két hete pedig egy régi teniszpálya születhetett újjá. Tóth Kálmán, a terület önkormányzati képviselője Pintér Tamás polgármesterrel találkozott a rekonstrukciók helyszínein.

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

2024. ápr. 27.

Petschnig Mária Zita közgazdász tartott előadást a Dunaújvárosi Estek legutóbbi állomásán. A téma iránt érdeklődőket a Városháza „C” épületének emeleti dísztermében várta a szervező „Rajta, Újváros!” Egyesület.

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

2024. ápr. 27.

Eddig a füves területen kitaposott ösvények voltak, a lakók kérésének megfelelően most zúzott kővel alakítottak ki gyalogos utakat a Technikum városrészben, az Esze Tamás utca, Vörösmarty utca, Gábor Áron utca által határolt területen.

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

2024. ápr. 27.

Hajléktalan kérdésben tökéletes válasz valószínűleg nem létezik, megoldásra viszont szükség lenne. Amíg ez nem születik meg, addig a hajléktalanok problémát jelentenek a közterületeinken, és zavarják a mindennapjainkat. Szabó Zsolt alpolgármester a Technikum, és azon belül is a 6-os választókerület képviselője az egyenruhások segítségét kérte.

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

2024. ápr. 26.

A város 73. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a kitüntető címet a többszörös búvárúszó világbajnok és paralimpikon Pintér Tamás polgármestertől a felújított Mondbach-kúriában pénteken délután.

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

2024. ápr. 26.

Pontosan egy évvel ezelőtt kezdett működni városunkban a Szociális konyha szolgáltatás. Dunaújváros önkormányzata a nehéz helyzetben élőkön kívánt azzal segíteni, hogy minden 18. életévet betöltött városlakó egy tál meleg ételhez juthasson. A szolgáltatás sikeres, és a városvezetés a bővítésen dolgozik, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester tájékoztatott a tervekről.