A Hild nyerte a Diákolimpiát!

Szárszó Lajos - 2018. január 30. 8:03

A 32. aranyérmét szerezte meg a Dunaújvárosi SZC Hild József Szakgimnázium a 2017/2018. tanévi V-VI. korcsoportos Összevont labdajátékok Diákolimpia Röplabda Országos Döntőjében.

Ezúttal Debrecen adott otthont az V-VI. korcsoportos, nyolc csapatos röplabda Diákolimpiának, melyre a DSE Röplabda Akadémián nevelkedő játékosok két dunaújvárosi intézményt is képviseltek. Így a fiúk a Pannon Oktatási Központ és a Dunaújvárosi SZC Hild József Szakgimnázium színeiben léptek pályára. A négy napos rendezvény első napján a csapatok megérkezése, a szállások elfoglalása és a megnyitón való részvétel volt a menetrend, melyet megelőzött az a technikai értekezlet, ahol kialakult az iskolákat két csoportba osztása. Meglepetésre mindkét dunaújvárosi intézmény az „A” csoportba került, így biztossá vált, hogy ők bizony egymással nem a döntőben, hanem a csoportmeccsek során már játszanak egymás ellen.

A fiúk másnap kezdték meg a csoportmeccseket, ráadásul úgy, hogy az első mérkőzést az egy csoportba sorsolt, azonos városból érkezett dunaújvárosi csapatok játszották. A Hild-Pannon találkozót könnyed játékkal, de szoros szettekkel a Hild Iskola csapata nyerte 3:0 arányban. A délutáni órákban lépett ismét pályára Szűcs Ákos csapata, ezúttal a házigazda Debrecen ellen, mely összecsapáson nagyon magabiztos játékkal, sima 3-0-s siker után mehettek az esti pihenőre Hartyányi Gergőék. A harmadik napon reggel 9 órakor a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium ellen sem volt megállás, őket is 3:0-al győzte le a Hild, akik ezzel csoportgyőztesként várhatták a felsőházi rájátszást. Mint később kiderült, ott a kaposvári Eötvös Lóránt Gimnázium ellen kellett megküzdeni a döntőbe kerülésért. A DSE Röplabda Akadémiára épülő újvárosiak ott sem okoztak csalódást, hiszen újabb 3-0-s győzelemmel léptek be a döntőbe, mely délután egy órakor kezdődött. Ott aztán a röplabdázás minden szépségét megmutatták a mieink, akik felszabadult, parádés játékkal, ismét 3:0-ás győzelmet arattak a Kecskeméti Bólyai János Gimnázium gárdája ellen, így szett veszteség nélkül behúzták iskolájuknak a 32. aranyérmét, melyből a 29. szerezte a röplabda sportág. A fiúk ezzel a sikerrel tisztelegtek Liszi Ferenc egykori testnevelő emlékének.

Szücs Ákos, a diákolimpiai gárda vezetője így értékelte a négy nap történéseit és a csapat játékát: A csapat minden egyes játékosa, vezetője azzal az egyértelmű céllal indult az országos döntőre, hogy azt meg szeretné nyerni. A körülmények nem voltak túl jók, de mi nem ezzel, hanem a játékkal foglalkoztunk. Csapatunk akadémiában való neveltetése látványosan kiemelkedett minden területen. Úgy vélem, ez egy jó felkészülés volt a júniusban megrendezésre kerülő Brnoban megrendezendő ISF Középiskolai Világbajnokságra. Ezúton szeretném megköszönni a csapat nevében a segítséget a DSE Röplabda Akadémia edzőinek, illetve a Hild iskolában dolgozó tanároknak, hiszen csak az ő munkájukkal lehet ilyen hosszú távon sikeres a csapat.

A torna különdíjasai:
legjobb támadó: Bohnicsek Szilveszter (Hild)
legjobb előkészítő: Csizmadia Tamás (Hild)
legtechnikásabb játékos: Kiss Máté (Eötvös)
legeredményesebb testnevelő: Szücs Ákos (Hild)

A bajnokcsapat névsora: Amdegha Mohamed Ádám, Bohnicsek Szilveszter, Csizmadia Tamás Martin, Dér János Alex, Hartyányi Gergő, Ihász Benett, Jerzsabek Botond, Koch Adolf, Matyiák Árpád, Móró Ákos, Nemes Gábor Marcell, Sárközi Kálmán Károly, Tompai Bence Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.