Parádés győzelem az uszoda búcsúztatóján

Szárszó Lajos - 2018. október 6. 18:23

Kiütéses, 14-5-ös győzelmet aratott a Szentes elleni hazai bajnokin a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata, mely utolsó mérkőzését játszotta a felújítás előtt álló Fabó Éva Sportuszodában.

A Tatabánya elleni győztes bajnoki rajt után hazai medencében fogadta a Hungerit Szentes gárdáját a DUE-Maarsk Graphics első osztályú női csapata. A találkozó érdekessége volt, hogy a mieink ezzel a találkozóval búcsúztatták el a felújításra váró Fabó Éva Sportuszodát. Ebből az okból kifolyólag is fogadkoztak Mihók Attila tanítványai, hogy ezt mindenképpen győzelemmel szeretnék megtenni. Palaro és Garda kapufájával indult a derbi, majd Horváth Brigitta harcolt ki ötméterest, melyet Garda Krisztina értékesített (1-0). Több kimaradt lehetőség után Laura Aarts védett két alkalommal, majd Garda átlövésből növelte előnyünket (2-0).

Lara Lukáé volt a harmadik hazai gól egy szép akció végén (3-0), miközben hátul remekül működött a védekezés. A második nyolc perc elején Ziegler Diána pontos lövéssel vette be a Szentes kapuját (4-0), melyet csapatkapitányunk, Garda büntetője követett, aki kilőtte a jobb alsó sarkot (5-0). A vendégek még emberelőnyből sem találtak rést a védekezésen, köszönhetően a fantasztikus formában védő Laura Aartsnak. Elől Ziegler Dia szépségdíjas kapufás gólt lőtt (6-0), amely az első félidő méltó lezárása volt. A térfélcserét követően Garda Krisztina ismét büntetőből volt eredményes (7-0), majd 16 és fél perc után betalált a Szentes Perez lövésével (7-1). Erre azonnal két hazai válaszgól érkezett, melyeket Geraldine Mahieau és Vályi Vanda szereztek (9-1), míg a túloldalon Palaro használta ki az emberelőny adta lehetőséget (9-2).

Ezekre is hatásos választ adott a DUE, hiszen Huszti Vanda után még kétszer talált Lekrinszki kapujába Gurisatti Gréta, aki így közétette a tízgólos különbséget (12-2). Kundella büntetőből faragta a hátrányt a záró nyolc percben (12-3), majd Perez is betalált a csereként beállt Kiss Alexandra kapujába (12-4), aki a következő szentesi akció végén bravúrral ütötte oldalra Kövér-Kis büntetőjét. Elől több kapufát lőttünk, de ezek miatt nem kellett bosszankodnunk, hiszen már csak három perc volt hátra. Gurisatti Gréta bombagólja zörgette meg a hálót (13-4), aki a következő akció végén közelről is betalált (14-4). A végeredményt Kövér.Kis Réka állította be (14-5), így fölényes győzelemmel búcsúztatta a Fabó Éva Sportuszodát a DUE.

DUE Maarsk Graphics – Hungerit Szentes 14-5 (3-0, 3-0, 6-2, 2-3)

Dunaújváros: Laura Aarts, - Szellák Csenge, Horváth Brigitta, Geraldine Mahieu 1, Lara Luka 1, Garda Krisztina 4, Ziegler Diána 2, Vályi Vanda 1. Cserék :Kiss Alexandra - Brezovszki Gerda, Gurisatti Gréta 4, Szabó Nikolett, Sajben Nikolett, Huszti Vanda 1. Vezetőedző: Mihók Attila.

Hungerit Szentes: Lekrinszki Gina Petra - Hevesi Anita, Mihály Kinga, Kádár Ildikó, Palaro Dias Melani 1, Mandic Nada, Kövér-Kis Réka 1. Cserék: Füsti Molnár Janka – Sperez Mora Noelia 2, Szabó Krisztina, Kundella Panna 1, Dömsödi Dalma, Korom Réka, Dávid Cila Edző: Brávik Fruzsina és Vidumansky László

A rovat további hírei: Sport

DSTV: teljes siker

DSTV: teljes siker

2024. máj. 21.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő. A segítség pedig számokban is mérhető: 2.221.900 forintot gyűjtöttek össze az intézménynek. Hangkép.

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

2024. máj. 21.

Kiegyenlített első félidő után sorozatban öt gólt lőve diadalmaskodott a Labdaérzék gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának legutóbbi fordulójában.

Végül biztos Kohász-siker

Végül biztos Kohász-siker

2024. máj. 21.

Újabb győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es együttese a felnőtt NB II-es bajnokságban.

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.