Dunaújváros Hetilap

Volner János elismerte a tiltott pártfinanszírozást

doszerk - 2018. október 30. 16:46

Tényként beszélt a Jobbik tiltott pártfinanszírozásáról a Magyar Időknek adott interjújában Volner János – írta a lapnak küldött közleményében az Állami Számvevőszék kommunikációs vezetője - írja az Origo.

Horváth Bálint szerint a Jobbik volt alelnökének szavai azt támasztják alá, hogy a szervezet a vonatkozó törvényi előírások, illetve eljárási szabályok maradéktalan betartásával végezte el a Jobbik ellenőrzését.

A Jobbik korábbi alelnöke és parlamenti frakcióvezetője az elmúlt egy évben – a párt további politikusaihoz hasonlóan – számos alkalommal rágalmazta és vádolta alaptalanul az Állami Számvevőszéket (ÁSZ). Volner János még a szervezet elnökét is nyíltan megfenyegette az Országgyűlés plenáris ülésén – írta a Magyar Időknek küldött közleményében Horváth Bálint, a számvevőszék kommunikációs vezetője reagálva a volt jobbikos korábbi nyilatkozatára.

A pártból nemrég kilépett képviselő a lapnak adott interjújában azt mondta, hogy amikor kiderült a tiltott pártfinanszírozásból fakadó bírság,ő hatmillió forintot tett a pártba a saját pénzéből,mivel személyes ügynek tekintette, hogy a párt helytálljon. Volner arról is beszélt,máig nem lehet tudni, mi lett azzal a százmillió forinttal, amit a Jobbik gyűjtött az összesen 662 millió forintos bírság törlesztésére.

Ennek az összegnek a sorsáról Volner szerint két ember tud:Vona Gábor volt pártelnök és Szabó Gábor pártigazgató. 

Mindig visszapattant

Horváth Bálint a fentiekre reagálva azt írta, mostanra Volner Jánosnak is világossá vált, hogy súlyosan tévedett, hiszen az interjúban tényként beszélt a Jobbik tiltott pártfinanszírozásáról.

A szervezet munkatársa szerint mindez azt támasztja alá, hogy a számvevőszék a vonatkozó törvényi előírások, illetve eljárási szabályok maradéktalan betartásával végezte el a Jobbik ellenőrzését, amely során feltárta, hogy a párt 2017 első fél évében a működéséhez a jogszabályt megsértve összesen 331,660 millió forint értékben tiltott vagyoni hozzájárulást fogadott el.

A kommunikációs vezető azt hangsúlyozta, hogy a tiltott támogatások elfogadása korrupciós veszélyt jelent és törvényi előírásokba ütközik, és így aláássa a közbizalmat.

A Jobbik zavaros pénzügyeiről a volt alelnök azt is mondta, Kisberk Szabolcs, az N1TV korábbi főszerkesztője és Szabó Balázs volt szekszárdi jobbikos által emlegetett különböző pénzosztásokról, feketepénz-forgalomról szóbeszéd szintjén hallott, és amikor megpróbált utánajárni, mindig „visszapattant".

- origo.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Kutyamérgezés: háromszázezer forint a nyomravezetői díj

Kutyamérgezés: háromszázezer forint a nyomravezetői díj

2024. máj. 18.

Már több hete borzolja a kedélyeket, hogy valaki a felső Duna-parton mérgezett állateledelt szór el, és ezzel veszélyezteti az arra sétáltatott kutyák életét.

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

2024. máj. 17.

Már a városlakók rendelkezésére áll a hulladékudvar Dunaújvárosban, ahol a lomtalanításokon túl bármikor letehetik a felgyűlt lomokat, hulladékokat. A hulladékudvar a Budai Nagy Antal úton található a Dunanett telephelye mellett. 

Teljes útfelújítás a két körforgó között

Teljes útfelújítás a két körforgó között

2024. máj. 17.

Hamarosan munkagépek zajától lesz hangos a Béke városrészi körforgó és a Kandó Kálmán téri körforgó közötti autóút. Ezt a szakaszt ugyanis teljesen felújítják – erről a soron következő útfelújításról számolt be kedden Pintér Tamás polgármester. 

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

2024. máj. 17.

Az önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés részeként idén nyáron is ingyenes déli meleg főétkezést biztosít rászoruló gyerekeknek – figyelem, az igényeket csak június 3-ig lehet benyújtani!

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

2024. máj. 16.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta az idei évi Dunaújváros Ifjúságáért díjat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt meg a testület.

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

2024. máj. 16.

A Dunaújvárosi Óvoda Aprók Háza Tagóvoda tagintézmény-igazgatója a közgyűlés előtt vette át a szféra legrangosabb elismerését Pintér Tamás polgármestertől. Méltatás.

Tavaszi nagytakarítás  volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

Tavaszi nagytakarítás volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

2024. máj. 15.

A Technikum városrészben élők és arra közlekedők azt tapasztalhatták a napokban, hogy több helyen is takarították a parkolókat, gallyazták a fákat, bokrokat.