Dunaújváros Hetilap

A választókerületi munka mérlege

Brousil Csaba - 2018. november 22. 15:48

A választókerület képviseletéről tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester csütörtökön, a Városházán.

Cserna Gábor elmondta, hogy Pintér Tamás immáron 228 napja a város és a térség országgyűlési képviselője, és a budapesti, Fidesz székház elé szervezett tojásdobáláson, valamint a városvezetőknek a közösségi portálon való üzengetésen kívül más nem fűződik a nevéhez. Elmondta, a legutóbbi közgyűlésen a jobbikos Barta Endre egyéni képviselői indítványt nyújtott be arról, hogy a képviselőtestület adjon felhatalmazást Pintér Tamásnak ahhoz, hogy a városi légszennyezettség ügyében felvegye a kapcsolatot az ISD Dunaferr menedzsmentjével. És mint mondta, Pintér itt a dr. György László államtitkárral való egyeztetést megtörténtként adta elő, pedig az valójában nem történt meg. 

A polgármester azt is elmondta, hogy szintén a legutóbbi közgyűlésen Barta Endre jobbikos képviselő 16 olyan napirendi pont levételét kérte, melyek a városi fejlesztéseket érintették. Ezt elutasították, maradtak a napirendek, de Barta Endre egyik pontnál sem szavazott. A polgármester, mint mondta, ezt nem lehet másképp értelmezni, csak úgy, hogy a képviselő nem támogatja a városi fejlesztések létrejöttét. Mint mondta, a Fidesz is ült ellenzékben anno, ők is elmondták a véleményüket akkor az adott kérdésekről, de a városi fejlesztéseket mindig támogatták. Hangsúlyozta, hogy sem a jobbikos országgyűlési képviselő, sem a jobbikos önkormányzati képviselő nem tanúsít konstruktív ellenzéki magatartást. Kiemelte továbbá, hogy a vasmű menedzsmentjétől továbbra sem kapott választ a városi légszennyezettséget érintő kérdésére, csakúgy, ahogy Pintér Tamástól sem arra vonatkozóan, hogy a Jobbik helyi szervezete is érintette-e a párt napvilágot látott, tiltott pártfinanszírozási botrányában. Cserna Gábor reményét fejezte ki, hogy az év hátralévő részében ezekre a kérdésekre megkapja a választ.

Mint arról beszámoltunk, a legutóbbi közgyűlésen Pintér Tamás a képviselőtestület felhatalmazását kérte ahhoz, hogy felvegye a kapcsolatot az ISD Dunaferr menedzsmentjével a magas városi 
légszennyezettséggel kapcsolatban.

A közgyűlés egyik utolsó napirendi pontja Barta Endre jobbikos képviselő egyéni indítványa volt, mely arról szólt, hogy a közgyűlés kérje fel Pintér Tamás országgyűlési képviselőt arra, hogy az ISD Dunaferr Zrt. vezetőségével tárgyalásokat folytasson a környezetvédelmi problémák kezelése érdekében. Ezt a közgyűlési többség elutasította, mondván, hogy egy országgyűlési képviselőnek nem kell semmiféle felhatalmazás vagy megbízás ahhoz, hogy a közösség ügyeiben eljárjon. Pintér Tamás is hozzászólt ehhez a témához és azt állította, hogy megkereste dr. Palkovics Lászlót, az Innovációs és Technológiai minisztérium miniszterét, aki dr. György Lászlóhoz, a tárca államtitkárához irányította. Pintér Tamás a közgyűlésen azt mondta, dr. György Lászlóval kapcsolatba is lépett a városi légszennyezettség témájában, aki azt javasolta, kérjen hivatalos megbízást a közgyűléstől, hogy tárgyaljon a vasmű vezetésével ebben a témakörben.  Az illetékes minisztérium tájékoztatása szerint viszont György László államtitkár és Pintér Tamás, térségünk országgyűlési képviselője között nem zajlott semmilyen megbeszélés. Ennek alapján Pintér Tamás (Jobbik) a 
dunaújvárosi november havi rendes közgyűlésen, a sajtó nyilvánossága előtt nem mondott igazat, hazugságra építve szeretett volna magának politikai tőkét kovácsolni egy fontos városi ügyben, lenézve ezzel a közgyűlés tagjait, a város lakóit és nem utolsó sorban a szóban forgó téma fontosságát.

 

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: jótékonysági sportbál

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

2024. ápr. 30.

A majálisra időzített véradással kezdődik a véradások sora, és sok-sok vidéki helyszínen számít az önkéntesek aktivitására a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete. Nem csökken a vérigény – minden cseppje kincs! 

Vidámság a szerető család körében

Vidámság a szerető család körében

2024. ápr. 29.

Mészáros Istvánné, Mária néni április 23-án ünnepelte a 90. születésnapját. Az önkormányzati köszöntésre pedig hetek óta készült: gondosan kiválogatta a ruháját, és még a fotózáshoz is instrukciókat adott, hiszen fontos volt számára, hogy előnyös képek szülessenek a jeles alkalomról. 

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

2024. ápr. 28.

Tavaly elkezdődött, idén pedig folytatták a Mátyás király utca járdafelújítását, sőt parkolókat is újítottak fel, két hete pedig egy régi teniszpálya születhetett újjá. Tóth Kálmán, a terület önkormányzati képviselője Pintér Tamás polgármesterrel találkozott a rekonstrukciók helyszínein.

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

2024. ápr. 27.

Petschnig Mária Zita közgazdász tartott előadást a Dunaújvárosi Estek legutóbbi állomásán. A téma iránt érdeklődőket a Városháza „C” épületének emeleti dísztermében várta a szervező „Rajta, Újváros!” Egyesület.

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

2024. ápr. 27.

Eddig a füves területen kitaposott ösvények voltak, a lakók kérésének megfelelően most zúzott kővel alakítottak ki gyalogos utakat a Technikum városrészben, az Esze Tamás utca, Vörösmarty utca, Gábor Áron utca által határolt területen.

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

2024. ápr. 27.

Hajléktalan kérdésben tökéletes válasz valószínűleg nem létezik, megoldásra viszont szükség lenne. Amíg ez nem születik meg, addig a hajléktalanok problémát jelentenek a közterületeinken, és zavarják a mindennapjainkat. Szabó Zsolt alpolgármester a Technikum, és azon belül is a 6-os választókerület képviselője az egyenruhások segítségét kérte.