Kiemelkedő sportsikereket értek el

Vass Ádám - 2018. december 18. 14:24

Az idei év végén is külön jutalmazta Dunaújváros önkormányzata azokat a sportolókat, akik 2018-ban elismerésre méltó sikereket értek el országos és nemzetközi szinten.

A hagyományoknak megfelelően a naptári év végén külön díjazta városunk azon sportolóit, akik eredményeikkel tovább öregbítették városunk hírnevét. Dunaújváros önkormányzata, elismerve a sport kiemelkedő jelentőségét, rendeletben szabályozta, hogy az a dunaújvárosi székhelyű sportszervezet igazolt versenyzője, játékosa, aki a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság által elismert és az Olimpiai-, Paralimpiai Játékok hivatalos, állandó versenyprogramjában szereplő egyéni versenyszámban, páros versenyszámban, egyéni sportág csapatversenyszámában vagy csapatsportágban - amatőr - felnőtt korosztályban Világbajnokságon 1-6. helyezést, Európa-bajnokságon 1-6. helyezést, Országos Magyar bajnokságon 1-3. helyezést ér el, pénzbeli eredményességi jutalomban részesül.

Az idei ünnepségre kedden délelőtt tizenegy órakor a Polgármesteri Hivatal "C" szárnyának házasságkötő- és rendezvénytermében került sor. A jutalmakat Izsák Máté, Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke adta át a sportolóknak. A díjazottaknak további szép sikereket kívánt és reméli, jövőre ugyanekkor sokakkal viszont láthatják egymást, eredményeikre pedig nem csak Dunaújvárosban lehetnek büszkék, hanem országszerte is, hiszen a nemzetközi versenyeken elért eredményeikkel hazánkat is képviselték.

Az idei esztendőben elismerésben részesültek:

A Dunaújvárosi Egyetem – MAARSK GRAPHICS felnőtt női csapata, az országos női elsőosztályú bajnokságban elért 2. helyezésért.

Brezovszki Gerda, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Huszti Vanda, Kiss Alexandra, Lara Luka, Laura Aarts, Sajben Viktória, Sajben Nikolett, Szabó Nikolett, Vályi Vanda, Ziegler Diána, Géraldine Mahieu, Rompos Dóra, Mchunu Hlengiwe, Szilágyi Dorottya és Vályi Fanny.

Önkormányzatunk elismerésben részesítette a női csapat felkészítő edzőjét, Mihók Attilát aki tevékenységével hozzájárult a sikeres szerepléshez. Továbbá önkormányzatunk ugyancsak elismerésben részesítette Kovács József edzőt, aki tevékenységével szintén hozzájárult a sikeres szerepléshez.

Elismerésben részesült Gurisatti Gyula paralimpikon sportlövő, aki az Országos Bajnokságokon 3. helyezést ért el a 60 méteres légpuska versenyszámban, első helyezést ért el a 60 méteres légpisztoly, a 30+30 méteres sportpisztoly és a 60 méteres szabadpisztoly versenyszámban, továbbá a belgrádi Európa-bajnokságon 6. helyezést érte el a légpisztoly 60 méteres versenyszámában. Önkormányzatunk elismerésben részesítette Gurisatti Gyula felkészítő edzőjét, Karácsony Gyulát, aki lelkiismeretes tevékenységével hozzájárult az eredményes szerepléshez.

Kovács Zsófia, a Dunaferr SE torna szakosztályának sportolója a női felnőtt Egyéni Országos Bajnokságon felemás korlát versenyszámban a 3. helyezést, talajon 3. helyezést, és az összetettben 3. helyezést érte el, továbbá a női felnőtt mesterfokú bajnokságon a csapatversenyben 2. helyezést ért el. Sikeres szerepléséért átvette az elismerést. Elismerésben részesült Balogh Kíra a Dunaferr SE torna szakosztályának sportolója a női felnőtt mesterfokú bajnokságon a csapatversenyben 2. helyezést ért el.

Elismerésben részesült Makovits Mirtill a Dunaferr SE torna szakosztályának sportolója a női felnőtt mesterfokú bajnokságon a csapatversenyben 2. helyezést ért el. Nem tudott jelen lenni, de elismerésben részesült Halász Dóra Szimonetta a Dunaferr SE torna szakosztályának sportolója, aki a női felnőtt mesterfokú bajnokságon a csapatversenyben 2. helyezést ért el. Önkormányzatunk elismerésben részesítette a torna szakosztály edzőit, Badics Rékát, Trenka Jánost és Török Dánielt, akik szakértelmükkel hozzájárultak az eredményes szerepléshez!

Elismerésben részesült Szántó Anna a Dunaferr SE torna szakosztályának sportolója, aki a Magyar Bajnokságon első helyezést ért el gumiasztalon. Elismerésben részesült Halász Tibor, Szántó Anna felkészítő edzője, aki tevékenységével hozzájárult a sikeres szerepléshez.

Elismerésben részesült Kiss Balázs, a Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztály sportolója, aki a Plovdivban rendezett Világbajnokságon kettes hajóban 1000 méteren 3. helyezést érte el, valamint a felnőtt Országos Bajnokságon egyes hajóban 1000 méteren a 3. helyezést érte el. Önkormányzatunk elismerésben részesítette Kiss Balázs felkészítő edzőjét, Molnár Gergelyt, aki tevékenységével hozzájárult a sikeres szerepléshez.

A rovat további hírei: Sport

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.