Nem volt esély a spanyolok ellen

doszerk - 2019. január 30. 8:04

Lőtt gól nélkül maradt a házigazda spanyolok elleni felkészülési mérkőzésen a dunaújvárosi Klacsák Bencével felálló magyar futsal válogatott.

A kétszeres világ- és hétszeres Európa-bajnok spanyolok ellen lépett pályára felkészülési mérkőzésen kedden este a magyar futsal válogatott. Turzó József együttese a dunaújvárosi Klacsák Bencével a soraiban, de több kulcsjátékosát is nélkülözve vágott neki a világ egyik legjobbja elleni összecsapásnak, melyen hiába sikerült többször is kemény letámadással megzavarni a házigazdákat, a meccset egyébként irányító spanyolok így is háromszor bevették a magyar kaput az első félidőben. A térfélcsere után több lehetősége is volt a mieinknek a szépítésre, ám futsalosaink nem tudtak élni helyzeteikkel, miközben az ellenfél egymás után négyszer is betalált, kialakítva a 7-0-s hazai sikert jelentő végeredményt. A két csapat ma este este fél kilenctől újra megmérkőzik egymással, ezúttal is Cordobában.

Kép: mlsz.hu

"Sajnálom, hogy nagy különbségű vereség lett a vége, mert bár a két válogatott között nagy a különbség, a játék alapján benne lehetett volna a meccsben egy szorosabb eredmény elérése – értékelt a mérkőzés után Turzó József az mlsz.hu-nak. – Ma elsősorban mentálisan nem tudtuk hozni azt a szintet, amit elvárok magunktól, több olyan játékos sem tudta felvállalni a vezérszerepet, akitől ez elvárható lett volna. Érthetetlen hibákat követtünk el, és ebből elkerülhető gólokat kaptunk már az első félidőben, majd a fordulást követően is. A spanyolok dinamikusan, gyorsan, pontosan játszottak, nekünk ezt a játéksebességet, gondolkodási sebességet szoknunk kell, sokat kell fejlődnünk ezen a téren. Igyekszünk felhasználni a most szerzett tapasztalatokat, bízom benne, hogy már a szerdai mérkőzésen is előre tudunk lépni."

Spanyolország – Magyarország 7–0 (3–0)

Magyarország: Alasztics Marcell – Dávid Richárd, Tatai József, Komáromi Péter, Rábl János. Csere: Varsányi Áron, Kondás Kristóf, Hajmási Milán, Miklós Tamás, Klacsák Bence, Boromisza Dániel, Boznánszky Gábor, Takács Zoltán, Siska Gergő. Szövetségi Kapitány: Turzó József.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.