Dunaújváros Hetilap

Jobbikos képviselő lett az ellenzék jelöltje – Pintér Tamás minden posztot elvállal

doszerk - 2019. június 3. 19:51

Pintér Tamás jobbikos országgyűlési képviselő lesz az ellenzéki polgármester-jelölt Dunaújvárosban az őszi önkormányzati választásokon.

Ezt a majdnem összellenzéki összeborulást ma jelentették be a pártok képviselői a közgyűlési terem előterében. A jelek szerint az MSZP-t nem hívták meg erre a bejelentésre, legalábbis a párt képviseletében senki nem látszott azon a videón, mely élőben közvetítette ezt az eseményt a Facebook-on. Hacsak nem Szabó Zsolt, aki a Párbeszéd színeiben politizál, mely szervezet viszont megalkudott az MSZP-vel és szövetségre is léptek. Igaz azt már az általánosban megtanultuk geometriából, ha alfa elég kicsi, akkor elhanyagolható. Így nem gondolnánk, hogy Szabó Zsolt képviselte az MSZP-t is ezen a coming out-on. Úgy véljük, ezt Pintér Attila, az MSZP helyi szervezetének elnöke is furcsállhatta, legalábbis délután kiadott sajtóközleményéből mi erre következtetünk. Mutatjuk szóról szóra pontosan:

"Az MSZP dunaújvárosi szervezete meglepetten értesült a médiumokból arról, hogy az ellenzéki pártok Pintér Tamást jelölték polgármesternek. A Jobbik és az MSZP dunaújvárosi szervezetének vezetői legutóbbi egyeztetésén a felek úgy álltak fel a tárgyalóasztaltól, hogy ez szóba sem került, tehát az MSZP nem tudhatott erről a döntésről, így azt támogatni sem volt lehetősége. Természetesen az MSZP továbbra is az összellenzéki összefogás pártján van, de nem mindenáron. Külön megdöbbentette az MSZP vezetését, hogy erről a döntésről, illetve sajtótájékoztatóról az MSZP pártszövetségese, a Párbeszéd helyi képviselője, Szabó Zsolt sem tájékoztatta az érintetteket, pedig erről országos párthatározatok születtek. Mindezek ellenére a dunaújvárosi szocialisták vezetői továbbra is nyitottak a tárgyalások folytatására."

Mindenképpen érdekes ez a politikai turmix. Adott a Demokratikus Koalíció, ami az Egyesült Európai Államokat építi erős bolsevik alapokon, aztán az exnáci (?) Jobbik Magyarországért Mozgalom, az EP-választáson levitézlett, jelenleg fej nélküli Lehet Más a Politika, a belbudai zsúrpubik Momentum Mozgalma és a Párbeszéd, ami a jelek szerint mindent csinál, csak párbeszédet nem folytat. Ez a színes társaság szeretne egy várost elvezetni ősztől. Egyelőre program nélkül, azaz egy programponttal: fujj Fidesz. Valljuk be, ez egy olyan ötlovas szekér, melyben a gebék ötfelé húznak a szakadék felé.

Azt is bejelentették, hogy bejelentik majd a városi választókörzetekben induló szivárványszínű jelöltek neveit is. Nemsokára. Vajon az MSZP-vel azokat sem fogják ledumálni?

A rovat további hírei: Közélet

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

2024. máj. 17.

Már a városlakók rendelkezésére áll a hulladékudvar Dunaújvárosban, ahol a lomtalanításokon túl bármikor letehetik a felgyűlt lomokat, hulladékokat. A hulladékudvar a Budai Nagy Antal úton található a Dunanett telephelye mellett. 

Teljes útfelújítás a két körforgó között

Teljes útfelújítás a két körforgó között

2024. máj. 17.

Hamarosan munkagépek zajától lesz hangos a Béke városrészi körforgó és a Kandó Kálmán téri körforgó közötti autóút. Ezt a szakaszt ugyanis teljesen felújítják – erről a soron következő útfelújításról számolt be kedden Pintér Tamás polgármester. 

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

2024. máj. 17.

Az önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés részeként idén nyáron is ingyenes déli meleg főétkezést biztosít rászoruló gyerekeknek – figyelem, az igényeket csak június 3-ig lehet benyújtani!

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

2024. máj. 16.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta az idei évi Dunaújváros Ifjúságáért díjat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt meg a testület.

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

2024. máj. 16.

A Dunaújvárosi Óvoda Aprók Háza Tagóvoda tagintézmény-igazgatója a közgyűlés előtt vette át a szféra legrangosabb elismerését Pintér Tamás polgármestertől. Méltatás.

Tavaszi nagytakarítás  volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

Tavaszi nagytakarítás volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

2024. máj. 15.

A Technikum városrészben élők és arra közlekedők azt tapasztalhatták a napokban, hogy több helyen is takarították a parkolókat, gallyazták a fákat, bokrokat.

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

2024. máj. 15.

Bár élő szerződése van, mások használják a helyét a piacon – állította a Dunaonline videójában Farkas József, dunavecsei vállalkozó. Pedig már a felvetés is értelmetlen.