Bízunk a tehetségben

Szárszó Lajos - 2019. augusztus 1. 8:07

Kiss Balázs, a Dunaferr SE kenusa párjával, Dóri Bencével készül a Szegeden megrendezésre kerülő olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságra.

Hatalmas feladat előtt áll a Dunaferr SE kenusa, Kiss Balázs, aki miután párjával, Dóri Bencével egy felejthetetlen szétlövés után megnyerte a szolnoki válogatót, a K-2 1000 méteres számában Magyarországot képviseli majd az augusztus 21 és 25 között megrendezésre kerülő szegedi világbajnokságon. Ami miatt a feladat kettős, és ha lehet mondani, még nehezebb, az az, hogy a vb egyben olimpiai kvalifikációs verseny is. Az pedig, hogy 2011 után újra Magyarország rendezheti a kajak-kenu világbajnokságot, immár a negyedik alkalommal, még motiválóbb a magyar sportolók számára, akik Szegeden a világbajnokság kezdetére teljesen megújult és világviszonylatban is az egyik legkorszerűbb versenypályán, hazai közönség előtt bizonyíthatnak. Addig azonban, amíg a verseny helyszínére érkeznének a kajakosok, kenusok, természetesen még rengeteget kell dolgozzanak. Így vannak ezzel Balázsék is, akik nem hazai környezetben, nem is saját edzővel, hanem Szolnokon, és a szövetség által kijelölt vezetővel készülnek, tudtuk meg Molnár Gergelytől, az újvárosi kenus edzőjétől.

Kép: MKKSZ

- Ez egy újdonság, hogy a fiúk nem a megszokott környezetben, hanem szövetségi döntés alapján, Vécsi Viktor irányításával Szolnokon készülnek. Gyakran beszélünk egymással, így tudom, hogy pillanatnyilag, bár igen fáradt, ennek ellenére jól érzi magát. Nagyon kemény edzéseken vannak túl, mely ilyenkor kell is, hiszen ebben az időszakban már nem lehet, nem szabad keveset edzeni. Az időzítésnek megfelelő formában van. Rengeteget dolgozik a páros, akik most már a végső felkészülés fázisában vannak. Most jön majd az az időszak, amikor el kell kezdeni a gyorsító edzéseket. Bizakodó vagyok, hiszen a páros kellően motivált. Én innen csak saját tapasztalataimmal tudom segíteni, így azt mondtam neki, mivel már több világbajnokságon is ott voltam, hogy amikor szólítani fogja a hangosbemondó, akkor csak arra gondoljon, hogy milyen mennyiségű munkát fektetett erre az év folyamán. Jusson eszébe minden edzés, melyen azért küzdött, hogy ezt az egy pályát a lehető legkeményebben végig csinálja. Abban biztos vagyok, hogy Balázs ezt megértette, és oda is teszi magát az edzéseken. Mivel a központosítás új dolog, így abban bízom, hogy ez jó lesz a versenyzők számára. Ez azért nehéz számukra, hiszen már tavaly év vége óta erre készülnek úgy, hogy otthon szinte nem is aludtak. Edzőtábort edzőtábor, versenyt verseny követett annak érdekében, hogy Szegeden minden a lehető legjobban süljön el. Ez pedig nagyon igénybe veszi az embert, így Balázst is. Ő azonban tudja, hogy most mindent erre a versenyre kell feltennie, amennyiben komoly eredményt szeretne elérni. Most ráadásul az olimpiai kvótaszerzés is tét, bár arra még a következő versenyeken is van lehetőség. De most erre Szegeden talán nagyobb lehetőséget látok, mint egy pótkvalifikációs tornán.

A legkiemelkedőbb kajakosok és kenusok magyarországi világbajnokságát így joggal nevezhetjük Tokió olimpia előszobájának, hiszen ez lesz számukra a 2020-as olimpia legfontosabb kvalifikációs versenye.

A rovat további hírei: Sport

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.