Dunaújváros Hetilap

Gyermekeink és unokáink jövőjéről döntünk

Molnár Emese - 2019. október 10. 19:10

Építkezünk, fejlesztünk, egy út felénél járunk, ezt szeretnénk folytatni, amennyiben október 13-án a városlakók úgy döntenek, és megtisztelnek minket szavazatukkal.

Így fogalmazott kampányzáró sajtótájékoztatóján Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke. Mint azt értékelőjében elmondta, a kampányidőszakkal járó feladatokat elvégezték, és megköszönte az aktivistáik, segítőik munkáját.
Felidézte, hogy a kormány által biztosított adósságkonszolidáció lehetőséget adott arra, hogy a rendelkezésre álló forrásokat fejlesztésre fordíthassák. Nem egy könnyű helyzetben lévő várost vettek át akkor, 2010-ben, ám a nagy léptékű fejlődés alapjait a Modern Városok Programmal teremtették meg, a megállapodást 2016-ban Orbán Viktor miniszterelnökkel írták alá. Nem véletlen az „előttünk a város, mögöttünk a kormány” jelmondat, amelyet öt évvel ezelőtt fogalmaztak meg. Ezt mára egy Jókai-idézettel egészítették ki, mégpedig „csak az tudja, hogy meddig mentünk, aki azt látta, hogy honnan indultunk el”. Mintegy negyven milliárd forint azon beruházások összértéke, amelyeket 2020-ig valósítanak meg a Modern Városok Program keretében. Ebből már számos projekt elkészült, amelyek közül Cserna Gábor példaként említette a radari sporttelepet, az élményfürdő visszavásárlását és újranyitását, a Fabó Éva Sportuszoda teljes felújítását, az egykori zöld SZTK épületének megvásárlását, és ahol egy korszerű járási hivatalt alakítottak ki, a szabadstrand folyamatos fejlesztését, és az újonnan elkészült kalandparkot, amelyet már birtokba is vettek a fiatalok. Megvalósítás előtt vannak még olyan beruházások, mint például az elektromobilitás, amely a Paks II-höz való kapcsolódást is jelenti, az elektromos buszok beszerzése, vagy éppen az áruforgalmi csomópont. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, a „horrorkoalíció” vádaskodásával ellentétben, az Iváncsán megépülő új beruházás nem azonos a dunaújvárosi fejlesztéssel, ráadásul a településsel való megállapodás értelmében a mi városunk is részesülni fog azon iparűzési adóból.

– Sorolni lehet még, mennyi fejlesztés történt városunkban, a járdák felújításától kezdve az intézményi korszerűsítésekig. A fejlesztések tekintetében kiemelném dr. Dorkota Lajost és dr. Galambos Dénest, akiknek ezúton is köszönöm a hathatós segítségüket, a közreműködésüket. Építkezünk, fejlesztünk, egy út felénél járunk, ezt szeretnénk folytatni, amennyiben október 13-án a városlakók úgy döntenek, és megtisztelnek minket szavazatukkal.

Cserna Gábor úgy fogalmazott, azt látja, hogy két markánsan ellentétes oldal feszül egymásnak. Az egyik az a „horrorkoalíció”, amelynek élén azon országgyűlési képviselő áll, akit nem is látnak a térség településein. Mint mondta, akik nem tudnak konstruktívan együttműködni érdemben a kormánnyal, azon városvezetések nem életerősek. Azt is mondta, a szemkilövető Gyurcsánytól a fasiszta Jobbikig összeállt „horrorkoalíciók” nem szólnak másról, csak a pénzről és a hatalomról, egyfajta kormányzati ellenpólust kívánnak felállítani, így viszont nem lehet várost működtetni, és ennek a városlakók isszák meg a levét.

– Október 13-án nem pusztán polgármesterről, és képviselőkről döntünk, hanem gyermekeink és unokáink jövőjéről – tette hozzá a Cserna Gábor.

A rovat további hírei: Közélet

Kutyamérgezés: háromszázezer forint a nyomravezetői díj

Kutyamérgezés: háromszázezer forint a nyomravezetői díj

2024. máj. 18.

Már több hete borzolja a kedélyeket, hogy valaki a felső Duna-parton mérgezett állateledelt szór el, és ezzel veszélyezteti az arra sétáltatott kutyák életét.

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

2024. máj. 17.

Már a városlakók rendelkezésére áll a hulladékudvar Dunaújvárosban, ahol a lomtalanításokon túl bármikor letehetik a felgyűlt lomokat, hulladékokat. A hulladékudvar a Budai Nagy Antal úton található a Dunanett telephelye mellett. 

Teljes útfelújítás a két körforgó között

Teljes útfelújítás a két körforgó között

2024. máj. 17.

Hamarosan munkagépek zajától lesz hangos a Béke városrészi körforgó és a Kandó Kálmán téri körforgó közötti autóút. Ezt a szakaszt ugyanis teljesen felújítják – erről a soron következő útfelújításról számolt be kedden Pintér Tamás polgármester. 

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

2024. máj. 17.

Az önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés részeként idén nyáron is ingyenes déli meleg főétkezést biztosít rászoruló gyerekeknek – figyelem, az igényeket csak június 3-ig lehet benyújtani!

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

2024. máj. 16.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta az idei évi Dunaújváros Ifjúságáért díjat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt meg a testület.

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

2024. máj. 16.

A Dunaújvárosi Óvoda Aprók Háza Tagóvoda tagintézmény-igazgatója a közgyűlés előtt vette át a szféra legrangosabb elismerését Pintér Tamás polgármestertől. Méltatás.

Tavaszi nagytakarítás  volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

Tavaszi nagytakarítás volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

2024. máj. 15.

A Technikum városrészben élők és arra közlekedők azt tapasztalhatták a napokban, hogy több helyen is takarították a parkolókat, gallyazták a fákat, bokrokat.