Rajtra készen

spigott - 2020. január 7. 10:14

Idén is remek mérkőzésekkel, szórakoztató betétprogramokkal várják az érdeklődőket a XVIII. Carissa Kupa szervezői.

Kép: DO-archív

Mint arról már beszámoltunk, január 10. és 12. között rendezik meg a XVIII. Carissa Kupa elnevezésű jótékonysági nemzetközi kispályás labdarúgó tornát a Dunaújvárosi Egyetem sportcsarnokában, valamint nagyobb részt a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a Carissa Sportegyesület legnagyobb volumenű rendezvényén ezúttal is harminckét együttes küzd majd azért, hogy eldöntsék, idén ki nyeri a viadal impozáns vándorserlegét.

Természetesen nemcsak a csapatok, hanem a szervezők is nagyon készülnek a várhatóan remek hangulatú tornára, s mint azt a Campus étteremben megtartott hétfő esti sajtótájékoztatón elhangzott, már most, szűk öt nappal a rajt előtt félmillió forinttal tudnának hozzájárulni a Szent Pantaleon Kórház neurológiai osztálya számára kezdeményezett jótékonysági akcióhoz. Az idei sorozat célja ugyanis a sportolók és a közönség szórakoztatásán kívül ugyanis az, hogy egy úgynevezett stroke őrzőt, egy megfigyelő szobát tudjanak kialakítani az osztályon, s a viadalon befolyt pénzből speciális betegőrző monitorokat és vérnyomásmérőket is vásároljanak.

A hétfői sajtótájékoztatón a torna programját ismertették a rendezők, s mint azt Tóth Imre és Petrás Gábor főszervezők elmondták, a küzdelmek pénteken délután négy órakor kezdődnek meg az egyetemi sportcsarnokban, ahol este tíz óráig mérik össze egymással erejüket az "A" és "B" csoport együttesei. Szombaton már a Dunaújvárosi Sportcsarnokban is útjára indul a labda: itt reggel nyolctól este nyolcig lesznek mérkőzések, de közben az egyetemi sportcsarnokban is lesz dolga a torna résztvevőinek, míg a zárónapján már az egyenes kieséses szakasz, valamint a helyosztók mérkőzéseit tekinthetik meg az érdeklődők a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

Megtudtuk, hogy a szervezők idén is kiemelt figyelmet szenteltek a betétprogramok kialakításának, így mindenképpen érdemes lesz kilátogatni a torna véghajrájára. Délután három órától pályára lépnek a Dunaújváros PASE és a Holler UNFC U9-es csapatai, fél öttől a Dunaújvárosi Csillagai fantázianevű csapat méri össze erejét a Nemzeti Sport válogatottjával, míg a gálameccsek előtt és után az idei Carissa Kupa sztárvendégei, Kollányi Zsuzsi énekesnő, valamint a Quantum XXL táncegyüttes szórakoztatják majd a nagyérdeműt. Az este fél hatkor kezdődő finálé előtt kerül sor a tombola főnyereményének kihúzására, így negyed hat körül valaki boldog tulajdonosa lesz az AC Milan – Juventus olasz bajnoki mérkőzés két belépőjének, míg a döntőt követő díjátadásra az előzetes időrend alapján este negyed hétkor kerítenek sort a szervezők.

Nemcsak a torna rendezői, hanem a támogatók, valamint a vasárnapi gála fellépői is nagyon várják a hétvégi viadalt, derült ki a hétfői sajtótájékoztatón elhangzott nyilatkozatokból.

Barta Endre, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere: - Ahogy már korábban elmondtam, nem volt kérdés, hogy városunk önkormányzata a rendezvény mellé áll, s 1 millió 600 ezer forinttal támogatja a rendezést. Nagyon fontos, hogy ezzel a viadallal segítünk a neurológiai osztálynak, s természetesen komoly sportértéke is van a viadalnak, s külön öröm, hogy a határon túlról is érkeznek majd együttesek az idei Carissa Kupára. Nagyon fontos, hogy szombaton délelőtt tizenegy órától délután négyig lesz lehetőség véradásra is az egyetemen, ezért arra buzdítok mindenkit, hogy vegyenek rész ezen is.

Schneider Béla, a Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke: - Már hosszú ideje támogatjuk a Carissa Kupát a játékvezetőkkel, vagyis a megyei igazgatóság biztosítja a játékvezetők költségeit. Ez egy ragyogó torna, nem véletlenül álltunk mögé, remek a rendezőgárda, szóval minden adott ahhoz, hogy idén is egy színvonalas viadalnak adjon otthont Dunaújváros.

Szepessy László, kétszeres magyar bajnok labdarúgó, majd edző: - Örömmel fogadtam a meghívást, s egy ilyen nemes célért mindenkinek a városban össze kell fognia. Egy nagyon jó rendezvény, mely a karitatív részén túl remek programot biztosít a szurkolóknak, mert a dunaújvárosi közönség megérdemli azt, hogy minél nívósabb futballélményben legyen része.

Hankusz Kálmán felvételei!

Bali Zsolt, a GBB Zrt. ügyvezetője: - Évek óta részt veszünk a Carissa Kupán, nemcsak mint csapat, hanem mint a torna főtámogatója is, s külön öröm számunkra, hogy ezzel a Szent Pantaleon Kórház neurológiai osztályát tudjuk támogatni, s remélem, hogy ezzel hozzá tudunk járulni a minőségi betegellátáshoz.

Szabó Attila, producer: - Kollányi Zsuzsi nem tudott eljönni, ezért jöttem én, de nagy öröm, hogy egy ilyen rendezvényen részt vehetünk, különösen úgy, hogy a jótékonyság is nagy szerepet játszik a tornán. Zsuzsi több dalt fog elénekelni vasárnap, többek közt a Himnuszt is.

Horváth Zoltán, a Quantum XXL tagja: - Ugyan nekem a labdarúgással csak annyi kapcsolatom van, hogy a kisebbik fiam előszeretettel focizik, szóval mindenképpen el kellett vállalnunk ezt a fellépést, de nagy megtiszteltetés számunkra, hogy részt vehetünk ezen a rendezvényen. A csapattal elég sok karitatív szervezettel szoktunk együtt dolgozni, éppen ezért is örülünk, hogy fellépésünkkel hozzájárulhatunk a neurológiai osztály támogatásához, s bízunk benne, hogy produkciónkkal emeljük majd a program színvonalát.

A Carissa Kupa menetrendje

Kép: DO-archív

A rovat további hírei: Sport

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.