Az Újpest ellen negyeddöntőznek az Acélbikák

spigott - 2020. február 20. 10:51

Az Újpest gárdája lesz a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának ellenfele az Erste Liga negyeddöntőjében.

Sajtótájékoztatón jelentette be ma délelőtt az Erste Liga felsőházának első három helyezettje, hogy kit választott ellenfélül a rájátszás első körében. A csapatok közül a felsőházi küzdelmeket megnyerő FTC-Telekom választhatott, s ahogy az sejthető is volt, a zöld-fehérek elvitték az alsóházi nyolcadik Fehérvári Titánok gárdát. A Dunaújvárosi Acélbikák második helyen végeztek a sorozat legutóbbi szakaszában, s a mieink választása végül az alsóház hetedik helyezettjére, az Újpestre esett. A harmadik körben a Brassó a Gyergyói HK-t választotta, míg a Debrecennek maradt az alapszakaszt megnyerő, de a felsőházban hét vereséget is begyűjtő Csíkszereda.

Képek: DO-archív

Sokáig nem is kell várni a mieink első összecsapásaira, ugyanis Acélbikáink február 22-én és 23-án, szombaton este hat órától és vasárnap délután öttől látják vendégül a lila-fehéreket a negyeddöntő első két felvonásán. Az biztos, hogy nem vár könnyű feladat David Leger tanítványaira a fővárosiak ellen, s ezt a két gárda idei mérkőzései is bizonyítják. Hiába nyertek ugyanis a mieink kétszer is az Újpest otthonában, hazai környezetben még nem tudták legyőzni negyeddöntős vetélytársukat az Erste Liga 2019/2020-as szezonjában.

A párharcok az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is négy nyert mérkőzésig tartanak, s amennyiben a rendes játékidő döntetlennel ér véget, úgy egész harmados hosszabbítással folytatódik a játék négy-négy mezőnyjátékossal, egészen addig, míg valamelyik gárda meg nem szerzi a győztes találatot.

Az Erste Liga negyeddöntőinek párosítása

FTC-Telekom – Fehérvári Titánok
Dunaújvárosi Acélbikák – UTE
Corona Brasov – Gyergyói HK
DEAC – SC Csíkszereda

A rovat további hírei: Sport

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.