"Mozogj Otthon, Dunaújváros!" – rajtra készen

spigott - 2020. április 19. 10:01

Remek kezdeményezéssel kereste meg az önkormányzatot Dóczi Zsuzsa, gymstick és fitness instruktor.

A koronavírus-járvány miatti korlátozásoknak "köszönhetően" rengetegen kényszerülnek arra, hogy négy fal között töltsék el mindennapjaik nagyobbik részét, lényegesen inger- és mozgásszegényebb környezetben, mint azt eddig megszokhatták. Ezen a igyekszik segíteni az a program, melyet városunk önkormányzata, valamint Dóczi Zsuzsa gymstick és fitness instruktor kezdeményezett, nem titkoltan annak reményében, hogy megkönnyítsék azok mindennapjait is, akik életéből már egy ideje eltűnt a rendszeres testmozgás.

A programmal kapcsolatban Barta Endre alpolgármester, valamint Dóczi Zsuzsa tartott pénteken sajtótájékoztatót, ahol megtudhattuk, mi a céljuk a kezdeményezéssel.

"Sajnos a közelmúltban sok tervről le kellett mondanunk a vírushelyzet miatt, viszont Zsuzsát nem úgy ismertem meg, mint aki feladja, s egy nagyon jó ötlettel keresett meg, mely jól illeszkedik a "Maradj Otthon" kampányba, s egy nagyon színes része is lehet. Hiszem, hogy sok embernek fog valós segítséget nyújtani, mert az egészséges életmód most talán még nehezebben fenntartható, mint egyébként" – fogalmazott a városvezető.

Egy-egy epizód körülbelül húsz perces lesz, a bemelegítés után jönnek az erősítő, átmozgató feladatok, végül pedig a nyújtás, árulta el az ötletgazda, aki elmondta azt is, hogy miben segíthetnek az online órák a résztvevőknek.

Miklán Klaudia felvételei

"Kifejezetten a középkorúaknak és az idősebb korosztálynak készült ez a program, annak a rétegnek, mely mozgásszegényebb életmódot folytat. A gyakorlatok nem bonyolultak, nincsenek benne koreográfiák, szökdelések, ugrálások, kifejezetten egy átmozgató tornát végzünk majd, mely erősíti az immunrendszert, javítja a kedélyállapotot, erősíti a szívet, az érfalak rugalmasságát, a csontritkulást meg lehet vele előzni, s akinek esetleg van valamilyen krónikus, vagy akut problémája, az életminőségét tudja vele javítani."

A sorozat április 20-án kezdődik, s a mozogni vágyók hétfőtől péntekig este hat órától a Dunaújváros Televízió műsorán, valamint a DSTV YouTube-csatornáján és közösségi felületén követhetik figyelemmel az online órákat.

A rovat további hírei: Sport

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.