Dunaújváros Hetilap

Fénybe borult a Városháza

Horváth-Nemes Orsolya - 2020. június 26. 11:41

Az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány okozta helyzet nap mint nap embert próbáló feladatok elé állította azokat, akik a válsághelyzetben a frontvonalon küzdöttek: legyenek például egészségügyi vagy rendvédelmi dolgozók, gyógyszerészek, bolti eladók, önkéntesek.

Ugyanakkor nemcsak a védekezésben részt vevőket tette próbára, hanem minden dunaújvárosit. Városunk önkormányzata egy szimbolikus gesztussal mondott köszönetet az itt élőknek a járvány alatt tanúsított fegyelmezett és példamutató hozzáállásukért. Kedd este ismét szív alakban borult fénybe a Városháza épülete – a város vezetése, a Rajta Újváros frakció és Kálló Gergely, országgyűlési képviselő ugyanis ezzel az apró, szimbolikus gesztussal mondott köszönetet minden dunaújvárosinak. Immár másodszor láthattak hasonló kezdeményezést a városlakók:  egyszer a vírus helyzet közepén, egyfajta bátorításként, az összefogást jelképezve gyúltak ki a fények, míg legutóbb az átélt nehézségek és a helytállás elismeréseként.

Végh Zoltán felvételei

"Azt gondolom, hogy az összefogás ereje példásan vizsgázott ebben a nehéz  időszakban is, amit át kellett élnünk az elmúlt hónapokban. Én nagyon  büszke vagyok azokra, akik olyan példásan végigdolgozták a vírus helyzetet, akik példásan helytálltak a legnehezebb időszakban is és meg tudták mutatni mindannyiunk számára, hogyha van egy közös cél az, hogy átvészeljünk egy tényleg nagyon veszélyes vírushelyzetet, akkor mindannyian büszkék is lehetünk arra a példás összefogásra, amely én azt látom, hogy tényleg jelesre vizsgázott az elmúlt hónapokban." – fogalmazott Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere. Hozzátette, mindenki elismerést érdemel, aki kivette a részét ennek az időszaknak az átvészeléséből: "Itt az önkormányzati dolgozóktól kezdve, az egészségügyi ápolókon át, de akár mondhatjuk a boltokban dolgozó kiszolgálókat, akármelyik dolgozót, akinek ténylegesen be kellett járnia a munkahelyére, mindannyian meg tudták azt számunkra mutatni, hogy  egy olyan erővel tudnak Dunaújvárosért, az itt élőkért dolgozni, amire büszkék lehetünk mindannyian." A polgármester egyebek mellett még arról is beszélt, hogy az önkormányzati képviselők is hatalmas energiákat mozgósítottak és elvégezték munkájukat a veszélyhelyzet idején is, hogy esküjükhöz híven, legjobb tudásuk szerint szolgálják a körzetükben élőket.

A rovat további hírei: Közélet

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

2024. ápr. 17.

Takarítási akciót szervez az önkormányzat a Föld napja alkalmából. Három helyszínen várják az önkénteseket pénteken délután. Az akció célja a lakókörnyezet rendbetétele mellett az, hogy felhívják a figyelmet az egyéni szerepvállalás fontosságára a Föld megóvása érdekében.