Időjárás: szeles és csapadékos, de enyhe őszidő

Öcaline - 2020. szeptember 28. 7:16

Ez már az az igazi ősz lesz egész héten, derül ki a DO meteorológiai szakértőjének friss hétindító előrejelzéséből. Ezzel együtt nap közben szinte végig 20 fok körüli csúcsokkal számolhatunk.

"Hajnalban eső, délután zivatar!" – a mai nap vérható fejleményeit summázta beköszöntőjében Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus időjárási portál szerkesztője. A részletesebb prognőzis szerint erősen felhős lesz az ég, hajnalban és reggel a Dunántúlon és a középső tájakon sokfelé várható eső, zápor. Ezt követően csökken a felhőzet, kisüt a nap átmenetileg, de délután egyre több gomolyfelhő várható, amelyből záporok, zivatarok alakulnak ki – emellett erős, a zivatarok környezetében viharos széllel számolhatunk. A hőmérsékleti értékek tekintetében elég nagy a szórás: 14 és 24 fok között alakul a maximum – az Alföldön lesz a legmelegebb.
A folytatás is ősziesnek ígérkezik a friss modellek szerint: kedden borongós, szeles időre számíthatunk. Záporesők főleg keleten alakulnak ki, de erős északnyugati szél csökkenti a hőérzetet – egyébként is vége a tarhonyapirításnak, már csak 15-21 fok közötti értékeket mérhetünk.
Gyakran lesz erősen felhős az ég, és elszórtan záporok is előfordulnak szerdán és csütörtökön – az északnyugati szél főleg szerdán lesz még erős. 19-20 fok körül alakulhat a hőmérséklet délutánonként. A hét utolsó napjai is változóan felhős időt ígérnek a középtávú előrejelzések specialistája szerint – péntektől egészen vasárnapig csapadékos időre van kilátás, zápor vagy eső továbbra is kialakulhat. Reggelente ráadásul párás, foltokban ködös lesz a levegő, de megfagyni továbbra sem fogunk, sőt – 19 és 24 fok közé erősödhet a nappali felmelegedés.

(Fotó: Így látjuk MI! – Kuruczné Gál Kriszta képe) 

A rovat további hírei: Mozaik

Gomolyos napok – nyárias meleggel, de sok csapadékkal

Gomolyos napok – nyárias meleggel, de sok csapadékkal

2024. máj. 20.

Meteorológiai szempontból mozgalmas hét elé nézünk a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és sajnos egyelőre a hét vége sem ígér felhőtlen szórakozást.

Hogyan birkózz meg a geometriai feladatokkal?

Hogyan birkózz meg a geometriai feladatokkal?

2024. máj. 20.

Érthető, ha elfog a kétség, amikor ránézel a matekkönyvre, különösen, ha geometriai feladatok várnak rád. Ne aggódj, jól ismerjük az érzést és van is néhány tippünk, ami megkönnyíti, hogy megoldd őket. (X)

DSTV: bringásreggeli a Városháza téren

DSTV: bringásreggeli a Városháza téren

2024. máj. 20.

Városunk is csatlakozott a kétkerekűsök országos közösségi akciójához, derül ki a DSTV összegzéséből. A Bringásreggeli fantázianevű esemény finomságokkal és szervizponttal csalogatta a kerékpárosokat a Városháza térre a napokban. Hangkép.
 

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

2024. máj. 19.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő.

A kullancs eltávolításának menete

A kullancs eltávolításának menete

2024. máj. 19.

Kullancsot talált a kis kedvencében? Semmi pánik! Megmutatjuk, hogyan lehet gyorsan és szakszerűen eltávolítani. Nem kell egyből az állatorvoshoz rohanni, bárki el tudja végezni ezt az egyszerű műveletet otthon. (X)

Csomagtartóvásár – újra a piacon!

Csomagtartóvásár – újra a piacon!

2024. máj. 18.

Az első kísérlet átütő sikere után evidens, hogy újra a Béke téri piac ad otthont a Csomagtartóvásár sokadalmának – vasárnap lelhetnek kincsekre a bolhapiac forgatagában.

Dinamizmus, rugalmasság és trendi megjelenés – új futócipők a láthatáron

Dinamizmus, rugalmasság és trendi megjelenés – új futócipők a láthatáron

2024. máj. 18.

Akár most kezded a futást, akár profi vagy már, egyik esetben sincs könnyű dolgod a cipőválasztásnál. Igazi útvesztőben találhatod magad a keresés során, ha néhány alapvető szempontot nem veszel figyelembe. (X)