Válogatott összetartás keddtől

doszerk - 2020. szeptember 25. 17:47

Szeptember 29-étől edzőtáborozik Budapesten a magyar női válogatott, az összetartáson 19 játékos vehet részt. A játékosok és a stábtagok COVID-tesztelést követően, negatív teszteredménnyel csatlakozhatnak az edzőtáborhoz. A Győri Audi ETO-ból érkező kerettagok a szeptember 27-i, franciaországi Bajnokok Ligája mérkőzést követő hazaérkezés, majd tesztelés után érkeznek meg az összetartásra.

Kép forrása: MKSZ

- Váratlan helyzetekre ugyan nehéz felkészülni, de minden egyes gyakorlás jó alkalom a megszokott munka mellett erre is, arról nem beszélve, hogy a járvány miatt váratlan szituációkkal akár november végén, decemberben is találkozhatunk, az Európa-bajnokságon, így nem kérdés, hogy a nemzeti csapatnak dolgoznia kell – emelte ki Elek Gábor szövetségi kapitány a szövetség honlapján.

- A jelenlegi helyzetben is ki kell használnunk minden lehetőséget a közös gyakorlásra, hiszen november végéig erre már nem lesz több alkalmunk, viszont fontos feladataink lesznek az év végén és a márciusi olimpiai selejtezőn egyaránt – tette hozzá Danyi Gábor szövetségi kapitány.

A magyar női válogatott kerete, 2020. szeptember 29.-október 3.:

Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), SZIKORA Melinda (Siófok KC)
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (Győri Audi ETO), KATONA Flóra (Motherson-Mosonmagyaróvár), LUKÁCS Viktória (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: KISS Nikoletta (Siófok KC), TOMORI Zsuzsanna (Siófok KC)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), LAKATOS Rita (Váci NKSE)
Beállók: SZABÓ Laura (Váci NKSE), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler), HELEMBAI Fanny (Váci NKSE)
Balátlövők: CSISZÁR-SZEKERES Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), KÁCSOR Gréta (Váci NKSE), TÓTH Eszter (Motherson-Mosonmagyaróvár), SZÖLLŐSI-ZÁCSIK Szandra (MTK Budapest)
Balszélsők: MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szövetségi kapitány: DANYI Gábor, ELEK Gábor
Szakmai tanácsadó: GÖRBICZ Anita
Kapusedző: BAKOS István
Erőnléti edző: HOLANEK Zoltán
Orvos: DR. LOHNER Balázs
Mentáltréner: DR. BALOGH László
Fizioterapeuta: SZIKRA-MEZEY Csaba
Masszőr: SÁNDOR Dániel
Technikai vezető: HILL Péter
Videó-operátor: KOVÁCS Márk

(Forrás: MKSZ)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.