Eredményes utánpótlás

spigott - 2020. október 19. 12:50

Kiválóan szerepeltek a Dunaferr SE és fiókegyesületeinek versenyzői a Tatabányán megrendezett diák korcsoportos birkózó tornán.

Kép: DO-archív

Hét hónap kényszerszünet után ismét központi szervezésű versenyt rendezett Tatabányán a Magyar Birkózó Szövetség a diák korcsoport részére. A koronavírus-járvány okozta helyzet finoman fogalmazva felforgatta a hétköznapi életet, s továbbra is nagy hatással van a sportéletre, így a birkózásra is. Szinte napra pontosan hét hónapja rendeztek utoljára diák korcsoportos birkózó versenyt, de a Magyar Birkózó Szövetség úgy döntött, hogy a hosszú szünet után, a hagyományos lebonyolítási rend megváltoztatásával, zárt kapuk mögött újra szőnyegre hívja a korosztály versenyzőit.

Kép forrása: Dunaferr SE

A Dunaferr SE és fiókegyesületei, a Gurics György BDSE és az Enying VSE Tatabányán mérette meg magát: a 10-11 évesek szabadfogásban, míg a 12-13 évesek kötöttfogásban küzdhettek egymással. A járványhelyzet hatása érződött az indulók létszámán, de a nehézségek ellenére is 16 egyesület 130 versenyzője lépett szőnyegre a nap folyamán. Tanítványainkon látható volt a hosszú versenymentes időszak, de annál elszántabban küzdöttek a szőnyegen. Ennek eredménye megmutatkozott az egyéni helyezések számában is, hiszen a dunaújvárosi és enyingi különítmény két arany-, hat ezüst- és három bronzéremmel zárta a viadalt úgy, hogy a kisebb korosztály csapatversenyében a Gurics György BDSE az első helyen végzett, derült ki Tombor István vezetőedző beszámolójából.
 
A Dunaferr SE, a Gurics György BDSE és az Enying VSE eredményei

Diák II. korcsoport

29 kg - Tombor Benedek - 2. hely (Gurics GyBDSE)
35 kg - Kovács Hunor - 5. hely (Gurics GyBDSE)
42 kg - Csőregi Zalán - 1. hely (Dunaferr SE)
42 kg - Simon Balázs – helyezetlen (Dunaferr SE)
50 kg - Pribitek Ármin - 5. hely (Gurics GyBDSE)
54 kg - Fekete Csaba - 2. hely (Gurics GyBDSE), Éva Balázs - 4. hely (Gurics GyBDSE)
58 kg - Zámbó Gergő - 1. hely (Gurics GyBDSE)
63 kg - Bertalan Lajos - 3. hely (Gurics GyBDSE)
 
Diák I. korcsoport
35 kg - Garbacz Bence - 2. hely (Dunaferr SE)
42 kg - Miklós Márton - 3. hely (Dunaferr SE)
54 kg - Nagy Botond - 2. hely (Gurics GyBDSE), Miklósics Roland - 5. hely (Enying VSE)
58 kg - Domján Mihály - 5. hely (Dunaferr SE)
63 kg - Pupp Viktória - 5. (Dunaferr SE)
76 kg - Veréb Dávid - 2. hely (Enying VSE)
85 kg - Bodor Máté - 3. hely (Gurics GyBDSE)
+85 kg - Éva Bence - 2. hely (Gurics GyBDSE)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.