Kupafeladatok előtt a DPASE

spigott - 2020. október 27. 16:36

Az esélytelenek nyugalmával, felszabadult játékban bízva várja az NB I-es Újpest elleni szerdai kupameccset a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Az idei szezon egyik legnehezebb mérkőzése vár szerdán a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatára, mely délután négy órától az NB I-es Újpest gárdáját látja vendégül a Magyar Kupa hetedik fordulójában. A tét már a legjobb harminckettő közé jutás, s ugyan csapatunk igen jó formát mutat az utóbbi hetekben, a mérkőzés, s ezzel együtt a továbbjutás esélyeseinek egyértelműen a vendégek számítanak. Tisztában vannak ezzel a DPASE játékosai, illetve a szakmai stáb is, ám mint azt Jakab Elek vezetőedző elárulta, nyugodtan, felszabadultan játszhatnak a neves ellenfelükkel szemben, ám ez nem jelenti azt, hogy lemondanának a bravúr lehetőségéről.

- Az, hogy eljutottunk idáig, egyértelműen a játékosok érdeme, ezért én azt kértem tőlük, becsüljék meg a munkájuk eredményét azzal, hogy felszabadultan, a játékot élvezve futballozzanak szerda délután is, semmiképpen se úgy, hogy bármelyik szakaszát feladnák a mérkőzésnek. Itt most számunkra nincs eredménykényszer, de feleljenek meg annak a belső igénynek, hogy ha nagy dolgot szeretnének véghez vinni, akkor arra most itt lesz a lehetőség.

Képek: DO-archív

Én akkor lennék elégedett, ha a játékosok eredménytől függetlenül tudásuk legjavát nyújtanák a holnapi összecsapáson. Mi sem eredményben gondolkodunk, hanem teljesítményben, játékban, s ha a csapat tagjai tisztességgel, becsülettel harcolnak, mindent elkövetnek azért, hogy borsot törjenek a két osztállyal magasabbról érkező vendégek orra alá, akkor elégedett leszek. A szívem azonban mást mond, nem szeretek veszíteni még egy ilyen meccsen sem, s bár a realitás mást mutat, azért jó lenne egy olyan eredményt elérni, amire mindenki felkapja a fejét. Az viszont nem könnyíti meg a helyzetünket, hogy Barna Zsolt, Lakatos Gergő és Tóth Ákos sem állhat a csapat rendelkezésére.

A mérkőzés megrendezésének egyik feltétele a jelenlegi helyzetben az volt, hogy a csapat tagjainak, illetve a szakmai stábnak is át kellett esnie a kötelező COVID-teszten, melyre hétfőn került sor. Mint arról Bita László, DPASE technikai vezetője beszámolt, összesen harminchárom tesztet kellett elvégezni a csapatnál, ám nagy örömükre az összes teszt negatív eredményt hozott, így a koronavírus már nem akadályozhatja meg a mieink pályára lépését.

A rovat további hírei: Sport

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.