Dunaújváros Hetilap

Ajándék a legkisebbeknek Mikulás előtt

doszerk - 2020. december 4. 16:19

A vírushelyzet sok lemondással jár, de olyan nincs, hogy ne jöjjön el a Mikulás a legkisebbekhez. Természetesen idén is eljut minden dunaújvárosi óvodába egy olyan doboz, amelyben csokoládé Mikulásokat találhatnak a gyerekek. Ezeknek a célba juttatásában Barta Endre humán ügyekért és Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester is segített.

Idén vasárnapra esik a Mikulás napja, így vagy az ezt megelőző pénteken, vagy – bizonyos különleges körülmények okán – az ezt követő hétfőn, de minden dunaújvárosi óvodában találkozhatnak a gyermekek a Mikulással, aki természetesen nem érkezik üres kézzel.

Zörgő ezüstpapír, csillogó szemek

Ennek a lehetőségnek a létrejöttéhez Dunaújváros két alpolgármestere is hozzájárult, aki személyesen szállítják ki a tagintézményekhez az édességeket. Mezei Zsolt városüzemeltetésért felelős alpolgármester az Aranyalma Tagóvodában elmondta: vitán felül áll, hogy a gyermekek érdekei elsőbbséget élveznek:
–    A csillogó szemű gyerekekért bármit! Ők a jövőnk, ők az örömünk, ők adnak értelmet az elvégzett munkának. Magától értetődő, hogy amiben tudunk, segítünk nekik, elősegítjük, hogy Mikuláskor se ne szenvedjenek hiányt semmiben. Ha ehhez az kellett, hogy most mi magunk hozzuk el a csomagokat, akkor ebben segédkezünk.

Minden gesztus számít

Barta Endre, városunk humán ügyekért felelős alpolgármestere a Gagarin téri intézményben kifejtette: az akciónak gesztus értéke van:
–    Ez nem pusztán egy ajándékcsomag, egy csokoládé Mikulás. Ezzel kívánjuk megmutatni azt, hogy támogatásunkat élvezik az óvodák, és arra is jó lehetőség, hogy valóban bebizonyosodjon, amit gyakran hangoztatok: mindennapos kapcsolattartás van az intézmények, azok vezetői, dolgozói és a városvezetés között, hiszen csak így biztosítható az, hogy zökkenőmentesen, a gyermekek érdekeit szem előtt tartva láthassuk el feladatainkat.

Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvodák igazgatója az eseményen elárulta: a nehéz anyagi körülmények és a vírushelyzet ellenére is arra törekszenek, hogy a téli ünnepkörbe tartozó rendezvényeket megszervezzék a tagintézmények gyermekei számára:
– A Mikulás nem titkoltan „előszobája” a karácsonyi ünnepnek; ennek nem csak amiatt van jelentősége, hogy megismertessük a hagyományokat a gyermekekkel, hogy ezáltal később szülőként is megörvendeztessék leendő utódaikkal ezeket a szép családi programokkal, hanem azért is, mert az óvodások számára ezáltal egyfajta biztonságot, állandóságot tudunk mutatni. Ezúton is köszönöm a szülői munkaközösség munkáját is, hiszen nekik köszönhetően egész csomagokat kapnak majd ovisaink.

Cs. L.
(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Kutyamérgezés: háromszázezer forint a nyomravezetői díj

Kutyamérgezés: háromszázezer forint a nyomravezetői díj

2024. máj. 18.

Már több hete borzolja a kedélyeket, hogy valaki a felső Duna-parton mérgezett állateledelt szór el, és ezzel veszélyezteti az arra sétáltatott kutyák életét.

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

2024. máj. 17.

Már a városlakók rendelkezésére áll a hulladékudvar Dunaújvárosban, ahol a lomtalanításokon túl bármikor letehetik a felgyűlt lomokat, hulladékokat. A hulladékudvar a Budai Nagy Antal úton található a Dunanett telephelye mellett. 

Teljes útfelújítás a két körforgó között

Teljes útfelújítás a két körforgó között

2024. máj. 17.

Hamarosan munkagépek zajától lesz hangos a Béke városrészi körforgó és a Kandó Kálmán téri körforgó közötti autóút. Ezt a szakaszt ugyanis teljesen felújítják – erről a soron következő útfelújításról számolt be kedden Pintér Tamás polgármester. 

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

2024. máj. 17.

Az önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés részeként idén nyáron is ingyenes déli meleg főétkezést biztosít rászoruló gyerekeknek – figyelem, az igényeket csak június 3-ig lehet benyújtani!

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

2024. máj. 16.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta az idei évi Dunaújváros Ifjúságáért díjat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt meg a testület.

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

2024. máj. 16.

A Dunaújvárosi Óvoda Aprók Háza Tagóvoda tagintézmény-igazgatója a közgyűlés előtt vette át a szféra legrangosabb elismerését Pintér Tamás polgármestertől. Méltatás.

Tavaszi nagytakarítás  volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

Tavaszi nagytakarítás volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

2024. máj. 15.

A Technikum városrészben élők és arra közlekedők azt tapasztalhatták a napokban, hogy több helyen is takarították a parkolókat, gallyazták a fákat, bokrokat.