Dunaújváros Hetilap

Hankook: még több segítség a segítőknek

Öcaline - 2020. december 16. 12:35

Ott és azoknak segítettek, ahol és akik számára a biztonságos közlekedés létszükséglet: még több segítő szervezetet támogatott abronccsal idén a Hankook Tire – az idei kezdeményezés révén 185 civil szervezet járműveire összesen 1366 prémium abroncs került. Összegzés itt!

Idén immár kilencedszerre hirdette meg abroncsadományozási programját a segítő szervezetek számára a Hankook Tire Magyarország Kft. A DO-hjoz eljuttatott összegzés szerint ezúttal is imponáló eredménnyel járt a kezdeményezés: az ország legnagyobb ilyen jellegű támogató akciójának köszönhetően 2020-ban 1366 vadonatúj prémium abroncs került mintegy 185 civil szervezet járműveire. 

Ahol a szükség

A hazánkban egyedülálló kezdeményezés keretében az abroncsgyártó olyan közhasznú alapítványok, egyesületek és nonprofit szervezetek munkáját támogatta, amelyek működéséhez elengedhetetlen a mobilitás. 
A pályázatok elbírálását követően a Hankook több mint 1366 db abroncsot adományozott összesen 182 regionális, továbbá három országos szervezet számára. Emellett – a korábbi évek gyakorlatától némiképp eltérve – 2020-ban a Hankook Tire kiterjesztette a szokásos éves Abroncsadományozási Programját és több, kiemelt fontosságú feladatot ellátó intézményt soron kívül támogatott, ezzel járulva hozzá a vírus elleni küzdelemhez.

Fókuszban a segítség

A 2012-ben életre hívott program keretében a Hankook Tire a regionális nonprofit szervezetek mellett országos hatáskörű intézmények számára azonos feltételek mellett kínál pályázati lehetőséget. A nyár elején meghirdetett pályázaton ezúttal is sikerrel vett részt több tucat nagycsaládosokat segítő, idős embereket és betegeket gondozó civil szervezet, valamint számos tűzoltó, mentő és polgárőr egyesület. 
Az említett országos hatáskörű szervezetek közül az Országos Mentőszolgálat és a Magyar Vöröskereszt munkáját egyenként 200, míg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságát 100 abronccsal támogatta a vállalat.
Az abroncsgyártó idén is három szervezetet sorsolt ki, melyeknek egy Hankook kamion szállította házhoz a felajánlott abroncsokat. A sorsolás nyertese az Értetek Veletek Fogyatékosokért Közhasznú Alapítvány, a Poszeidon Speciális Mentőszolgálat és a Skool – Technológiai Oktatásért Alapítvány lett. Járműveikre egy profi szervizcsapat segítségével még az első fagyok előtt helyben fel is szerelték az új gumikat.

Veszélyhelyzetben is támogattak

A járványügyi helyzettel kapcsolatos, kiemelt fontosságú feladatokat ellátó intézményeknek a Hankook a rendes pályázati időszak indulása előtt egyedi elbírálás alapján juttatta el a rendkívüli támogatást. Elsőként a Közép-Dunántúli Regionális Mentőszervezet jelezte – még márciusban –, hogy a zavartalan és biztonságos munkavégzéshez új nyári gumiabroncsokra van szükségük, az abroncsgyártó pedig haladéktalanul eleget tett a kérésnek. Tavasszal hasonló rendkívüli támogatásban részesült a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány, a Bethesda Kórház Alapítvány, a Büszke Aranykor Alapítvány, a Reménysugár Közhasznú Alapítvány – a kedvezményezettek számára összesen 169 abroncsot juttatott el a koreai óriás.
A rendkívüli helyzet indokolta a rendkívüli segítséget, nyilatkozta a döntés hátteréről  Roy Katalin, a Hankook Tire Magyarország Kft. kommunikációs vezetője:
– Idén különösen fontosnak éreztük, hogy akár soron kívül is támogassuk a civil szervezetek munkáját, hiszen a veszélyhelyzet idején minden eddiginél nagyobb szerepet kapott a mobilitás. Naponta látjuk, tapasztaljuk, hogy a segítő szervezetekre idén felfoghatatlanul sok embert próbáló feladat hárult. Bízunk benne, hogy az új abroncsokkal hozzájárulhattunk ahhoz, hogy biztonságosabban láthassák el a feladataikat – és természetesen továbbra is keresni fogjuk a lehetőségeket a segítségnyújtásra.

(Archív fotók: Hankook Tire)
 

A rovat további hírei: Közélet

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

2024. máj. 03.

A "Közbiztonsági Hónap" programsorozatának fontos állomása volt a felmenő rendszerű elsősegély verseny a Kultik Moziban és környékén. Komoly erőpróba várt az indulókra a közelmúltban rendezett rangos viadalon.

DSTV: jótékonysági sportbál

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

2024. ápr. 30.

A majálisra időzített véradással kezdődik a véradások sora, és sok-sok vidéki helyszínen számít az önkéntesek aktivitására a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete. Nem csökken a vérigény – minden cseppje kincs! 

Vidámság a szerető család körében

Vidámság a szerető család körében

2024. ápr. 29.

Mészáros Istvánné, Mária néni április 23-án ünnepelte a 90. születésnapját. Az önkormányzati köszöntésre pedig hetek óta készült: gondosan kiválogatta a ruháját, és még a fotózáshoz is instrukciókat adott, hiszen fontos volt számára, hogy előnyös képek szülessenek a jeles alkalomról. 

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

2024. ápr. 28.

Tavaly elkezdődött, idén pedig folytatták a Mátyás király utca járdafelújítását, sőt parkolókat is újítottak fel, két hete pedig egy régi teniszpálya születhetett újjá. Tóth Kálmán, a terület önkormányzati képviselője Pintér Tamás polgármesterrel találkozott a rekonstrukciók helyszínein.

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

2024. ápr. 27.

Petschnig Mária Zita közgazdász tartott előadást a Dunaújvárosi Estek legutóbbi állomásán. A téma iránt érdeklődőket a Városháza „C” épületének emeleti dísztermében várta a szervező „Rajta, Újváros!” Egyesület.

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

2024. ápr. 27.

Eddig a füves területen kitaposott ösvények voltak, a lakók kérésének megfelelően most zúzott kővel alakítottak ki gyalogos utakat a Technikum városrészben, az Esze Tamás utca, Vörösmarty utca, Gábor Áron utca által határolt területen.